jutro cure :)
m@ma@ dobro dosla :)) dal znas mozda vec spol? :)
cure, netko je bio spominjao nekakvu tablicu sa terminima?
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Ako ti tako kažu, onda traži da ti plate godišnji, jer ga imaš pravo iskoristiti. Ne znam iskreno zašto bi to napravili, u mojoj firmi ne bi, i mi smo svi nekako iskreni po tom pitanju. Ja sam čak svojima bila rekla da ću koristiti GO pa na komplikacije kada sam mislila ić na komplikacije i sve je bilo OK.
Ako ti tako kažu, onda traži da ti plate godišnji, jer ga imaš pravo iskoristiti. Ne znam iskreno zašto bi to napravili, u mojoj firmi ne bi, i mi smo svi nekako iskreni po tom pitanju. Ja sam čak svojima bila rekla da ću koristiti GO pa na komplikacije kada sam mislila ić na komplikacije i sve je bilo OK.
Blu5, godišnji se ne može platiti! To je protuzakonito. Vidi članak 80 i 82 Zakona o radu.

a joj, nisam to znala, sorry Teta5... Ali po ovome, radnik se ne može odreći godišnjeg i tražiti naknadu..ali što je u slučaju da npr. ona nije u mogućnosti iskoristiti GO nikako u 2017. i 2018.? Radi bilo kakvih nedaj Bože komplikacija pa se ne vrati u 2018.-oj?
a joj, nisam to znala, sorry Teta5… Ali po ovome, radnik se ne može odreći godišnjeg i tražiti naknadu..ali što je u slučaju da npr. ona nije u mogućnosti iskoristiti GO nikako u 2017. i 2018.? Radi bilo kakvih nedaj Bože komplikacija pa se ne vrati u 2018.-oj?
Ajmo praktično...kad bi se i desile neke komplikacije s bebom ne daj Bože, službeno na papiru bi se vratila, odnosno koristila bi godišnji i ne bi bila na poslu, nego doma s bebom, i onda bi nakon toga otvorila bolovanje za dijete. A godišnji ostvaren za 2018. ionako bi imala mogućnost koristiti do 30.6. 2019.
Kad baš ne bi mogla koristiti GO u 2017. ako bi se morao otvorili onaj dodatni dopust od narednih godinu dana, u tom slučaju bi Go propao. Jer realno, svrha GO je odmoriti se od rada ako se radi u toj godini. A ako se ne radi nego si doma, nemaš se od čega odmarati....
Zato bih ja tražila sav GO sada, a ako to ne ide, onda dio sad, dio poslije.
U slučaju da Teta5 ne koristi sad Go za 2017., u 2018. kad se treba vratiti kaže da više ne bi radila kod tog poslodavca, i ako bi dala otkaz ili ako bi dogovorila sporazumni prekid, onda bi joj poslodavac trebao omogućiti korištenje cijelog GO za 2017 i cijeog GO za 2018, ili bi joj ih mogao isplatiti (jedino u tom slučaju).

Baš si to super sve napisala, nema straha i nedoumica nikome ovde:-) Eto Teta5, sad sve znaš.
Baš si to super sve napisala, nema straha i nedoumica nikome ovde:-) Eto Teta5, sad sve znaš.
Sve smo u istoj kaši, dobro je podijeliti informacije ako ih znamo...pozz svima!
Nije da ja sve to znam, ali relativno dobro baratam tim stvarima. Samo cure bez straha, mi imamo svoja prava! Zato kažem da Teta5, niti ikoja od nas treba moliti za GO, već doći sa stavom i poznavanjem činjenica i civilizirano se dogovoriti. Jedino je zeznuto što ima svakojakih kretena od poslodavaca i pitanje je koliko se drže slova zakona...ali ako im citirate članak zakona, mislim da će se svatko osvjedočiti da s vama nema šale.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji