Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    03. Siječanj 2017. 12:02

Cure, ako neka od vas zna, na koji način se mogu dobiti komplikacije? Kad odem na pregled kod ginekologa, što mu trebam reći da bi mi dao komplikacije ili to on sam procijeni? Jednom kad ih dobijem, dal one traju do onih obaveznih 28 (45) dana prije termina poroda ili samo neko vrijeme? Hvala :)

Pinkica93
    03. Siječanj 2017. 12:16

Da, i od tad sam jako često imala nešto skroz, skroz smeđe. Nemam pojma jel to nekakvo krvarenje ili šta pa od tad uzimam i Utrogestan 3x2 kapsule vaginalno. Ona doktorica na hitnoj mi je dala Duphaston koji sam pila nekih tjedan dana isto 3x2 kolko se ja sjećam.

• blu5
    03. Siječanj 2017. 12:24

Mene je moj ginekolog pitao hoću li raditi ili da mi napiše preporuku za bolovanje, i ja sam odlučila da ću raditi. Ja idem privatno u gin, tako da bi mi on to napisao a onda sa tom preporukom kod hzzo doktorice da mi otvori komplikacije. Mislim da ti je to onda bolje ne prekidati radi prosjeka plaće. Ne znam kolika ti je plaća, ali maksimalne komplikacije su ti 4250 kn, a meni je to dosta ispod moje plaće pa mi se ne isplati nikako. Također, ne znam nikoga ko je išao na komplikacije i da se vratila raditi do poroda.

• blu5
    03. Siječanj 2017. 12:49

Da, to sam i ja mislila...Dobivaš punu plaću ako je ona ispod 4250 kn, na žalost tih 4250 je maksimum. To ti ne ulazi u prosjek prvih 6 mjeseci, što znači da tih prvih 6 mjeseci porodiljnog dobivaš punu plaću, odnosno prosjek plaća zadnja tri mjeseca ili 6 koja si radila, prije komplikacija.

Pinkica93
    03. Siječanj 2017. 12:52

Imate na ovoj stranici dosta korisnih stvari pa ne bi bilo loše malo ju detaljnije proučiti:

http://www.hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-place-za-vrijeme-bolovanja/

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.