Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • evabeba
    16. Srpanj 2017. 12:43

Little G,znam ja da to mogu sama odradit,al nisam bas obozavatelj bolnica i nepoznatih ljudi,pa mi ta potpora puno znaci,samo da je tu i da me drzi za ruku,nista vise ne trebam. A nadala sam se da mi moze i vodu prokrijumcariti u rađaonu. I da,imam osjecaj da bi me ozbiljnije shvatili ako je on tu. Namjeravam odbiti sve intervencije ako smo beba i ja dobro

• evabeba
    16. Srpanj 2017. 12:50

Gala,ides na carski,p
    ne trebas o tome razmisljati,al to je jedna od najizazovnijih situacija u zivotu,na prvom porodu sam doslovno mislila da cu od te boli krepati😊,tako da mi je stvarno znacilo sto je tu. A i mislim da je to nesto sto vas jos vise poveze. Ma trebaju ljudi podjeliti to iako ostavlj prostora da smo svi razliciti i drugacije gledamo na stvari. Prezivjet cu i to kad vec ne moze drugacije😞

• gala_28
    16. Srpanj 2017. 13:45

Oni te trebaju ozbiljno shvatiti bio on ili ne bio u radjaoni. Na svim ostalim mjestima je moguce da se trudna zena dozivljava drugacije bez partnera koliko god to ne bili u redu, ali u ovom slucaju to ne smije igrati nikakvu ulogu jer oni su tu zbog tebe i bebe, kako bi sve proslo u redu, a partner ako je prisutan, tu je iskljucivo kao emocionalna potpora tebi ukoliko se tako dogovorite. Nemoj brinuti unaprijed, imas svoja prava i to ne smijemo zaboraviti usprkos boli i trudovima. 
    Mene je zbedirala cinjenica sto decko nece biti s nama kad se upoznamo, nego ce mu maloga pokazati na pola minute u prolazu. To mi je bilo bitno i djelovalo mi je kao kljucno za zblizavanje nas troje, ali ok, imamo poslije vremena na pretek, samo da sve prodje ok. 
    Imas vec to iskustvo iza sebe, znas sto te ceka i drugi porod je cesto laksi od prvo. Samo hrabro!

LittleG
    16. Srpanj 2017. 14:15

Ok, možda nisam posve realna jer osobno i nemam izbora, pa sam si tako složila u glavi. Sa druge strane razumijem da je potpora važna i da nas je sve strah na neki način. Možda bih i ja bila više u strahu da nisam i sama te struke, te očekujem korektno odrađen posao od svojih kolegica, te im se predajem sa punim povjerenjem.  

• Sanja...
    16. Srpanj 2017. 14:45

Ako vas uhvate trudovi ptije carskog to je još bolje za sami carski zbog kontrakcija maternice a i manje je krvi na zahvatu onda. Tako je meni receno u petrovoj kad sam pitala. 

Ugolina
    16. Srpanj 2017. 16:01

evabeba

Little G,znam ja da to mogu sama odradit,al nisam bas obozavatelj bolnica i nepoznatih ljudi,pa mi ta potpora puno znaci,samo da je tu i da me drzi za ruku,nista vise ne trebam. A nadala sam se da mi moze i vodu prokrijumcariti u rađaonu. I da,imam osjecaj da bi me ozbiljnije shvatili ako je on tu. Namjeravam odbiti sve intervencije ako smo beba i ja dobro

Oprostite,upadam ko padobranac! Smijes imat vodu u radaoni...popit povremeno koji gutljaj

mrva2017
    16. Srpanj 2017. 18:01

Evo me curke... ugl napatila sam se jako.. trudovi su krenuli u petak popodne a to jutro sam bila u TA i receno mi je da necu skoro, da sam samo prst otvorena.. kako su me sibali mi otisli iza ponoci u bolnicu. Bili su sve jaci i jaci. Dosli u Petrovu, ctg pokazuje sve jace trudove a ja i dalje jedan prst. Ono koma! Do jutra su me ostavili kao da se mozda sama otvorim. Naravno nista od toga. Ujutro i dalje samo jedan prs a trudovi i dalje jaki. Onda su mi sibnuli drip i onda je krenuloooo... uzela sam epiduralnu jer nisam imala snage vise za nista. Super mi je doslo da malo odmorim. Drip su pojacavali, trudovi sve jaci...druga doza epi nije djelovala uopce... ne znam zasto je bilo tako..vristala sam i plakala... da muz nije bio uz mene ne bih mogla.. onda su mi sibnuli donaltin koji me totalno nadrogirao.. pricala sam nepovezano, vrtilo mi se sve oko mene.. ali mi je pomoglo.. 
    Sam izgon mi je bio koma, na kraju su mi dvije tiskale trbuh jer je on velik a ja sitna... popucala sam jako...
    Ugl sve pohvale ekipi u radaoni, svi su se jako trudili i bili uz mene.
    Mi smo ok, svi se cude da sam toliku bebu mogla roditi vaginalno... ja sam 163 i 54 kg  on 52 cm i 3620. 

16. Srpanj 2017. 19:43

Rodilište u Ri si može slobodno nabit u supcinu (izvinite na izrazu) da su prijatelj majki i deset njihovih onih izjava!FUJ

• blu5
    16. Srpanj 2017. 20:14

mrva2017

Evo me curke… ugl napatila sam se jako.. trudovi su krenuli u petak popodne a to jutro sam bila u TA i receno mi je da necu skoro, da sam samo prst otvorena.. kako su me sibali mi otisli iza ponoci u bolnicu. Bili su sve jaci i jaci. Dosli u Petrovu, ctg pokazuje sve jace trudove a ja i dalje jedan prst. Ono koma! Do jutra su me ostavili kao da se mozda sama otvorim. Naravno nista od toga. Ujutro i dalje samo jedan prs a trudovi i dalje jaki. Onda su mi sibnuli drip i onda je krenuloooo… uzela sam epiduralnu jer nisam imala snage vise za nista. Super mi je doslo da malo odmorim. Drip su pojacavali, trudovi sve jaci…druga doza epi nije djelovala uopce… ne znam zasto je bilo tako..vristala sam i plakala… da muz nije bio uz mene ne bih mogla.. onda su mi sibnuli donaltin koji me totalno nadrogirao.. pricala sam nepovezano, vrtilo mi se sve oko mene.. ali mi je pomoglo..
    Sam izgon mi je bio koma, na kraju su mi dvije tiskale trbuh jer je on velik a ja sitna… popucala sam jako…
    Ugl sve pohvale ekipi u radaoni, svi su se jako trudili i bili uz mene.
    Mi smo ok, svi se cude da sam toliku bebu mogla roditi vaginalno… ja sam 163 i 54 kg on 52 cm i 3620.

Ajme mrva grozno!Stvarno si se napatila...Velika je to beba za tvoju kontrukciju al eto uspila si, svaka cast!Virovala ili ne, nakon nelog vremena se neces sjecat te boli...

Pinkica93
    16. Srpanj 2017. 20:16

Obavila kompletni uzv danas tj. i procjenu težine i protoke. Protoci dobri ko i uvijek, ali mjere koma. Sve odgovaraju za 33 i 34 tjedna i ispada da je mala dobila samo 80g u protekla 2 tjedna. To mi baš i nije jasno jer je na prošlom mjerenju dobila 300g od onoga prije.Malko me to brine, ali postoji mogućnost i da je dr fulao nešto jer mi to baš nikako ne ide u račun. Ctg mi je stalno dobar, ona udara sve u 16 tako da me to smiruje bar malo.
    Mrva baš mi je žao što si se tako namučila da rodiš svoju srećicu, ali sva sreća pa je to sve sad iza tebe i možeš uživati u svom mališanu.I svaka ti čast što si uspjela. Ja sam potpuno istih mjera ko i ti i teško bi mogla sebe zamisliti na tvom mjestu.
    Valentina što te to toliko razbijesnilo???? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.