Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    zabica25
    26. Veljača 2016. 12:37

Čitala sam članak, balavac jedan! Ja bih tako ošamarila da bi se tražio u prostoru. 
    Cro, hvala na linku za fun-baby :)

Dunja, tvoj članak o cipelama je zaista poučan. Sviđa mi se.

Crazy, vidiš, dobra ideja...ako već sve boli, nek odmah i umnjake riješe 

Sanjarka, ja ti vitamine pijem kad se sjetim, Mg obavezno svaki dan jer sam u grčevima. Sviđa mi se jastuk, baš je fora.

mare, ja nemam običaj spavati na trbuhu, samo na leđima se mogu naspavati. Ali legnem na trbuh kad me muž masira i dobro se osjećam.

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)

Aurelija
    26. Veljača 2016. 12:39

Sanjarka, Kokolo, svi vitamini B "debljaju", tj ne direktno nego otvaraju apetit. Ja pijem dietpharmov pronatal skoro od početka, do sada sam dobila 3-4 kile, mislim da je to ok

CrazyPuppet, da li beba smije u sling odmah od rođenja? Možda je to negdje i pisalo, ne sjećam se.. Nekako bih to radije od ovih "torbastih" nosiljki, barem za početak dok je beba manja

Majadila
    26. Veljača 2016. 13:01

Cure, a cemu sluzi taj jastuk za nosenje? Ok, nosenje , al di, kud? Klinci i spavaju u tome? 
    Prvi puta cujem. 

Meni Rode javile da sam prijavljena na radionicu, znaci da mi je termin fakat blizu   

Jucer je na tecaju bila pedijatrica koja nas je opet malo isokirala raznim dijagnozama. Ja sam si postavila u glavi da je to samo jedno zanimljivo predavanje o tome sto sve moze biti, pa sam podnijela okej, ali skuzila sam da su se svi prisutni stalno vrpoljili. Tesko je slusati sto tvojem djetetu sve moze biti, neke stvari se ranije uzv-om ni ne skuze, pedijatri rade brdo testova, postoji brdo dijagnoza... Vjerojatno je postotak svega toga dosta nizak, ali svejedno.. Nakon nje je bila sestra koja je predavala o dojenju, i to je bilo toliko predivno da smo sroz zaboravili na ovaj prvi dio. 
    Ja ne znam sto mi ova trudnoca radi, ali u par trenutaka sam se jedva suzdrzala da ne pocnem cmoljiti od ganuca  Ta mala bića, kako oni vec sve znaju sto treba raditi, kakve reflekse imaju, pa kako prepoznaju mamu po mirisu, ma joooooj  Takvu sam navalu ljubavi osjetila prema tom svom mladuncetu blesavom. 
    Uglavnom, sestra nam je napomenula da maksimalno iskoristimo boravak kod njih i zovemo za pomoc i za najmanju sitnicu oko dojenja, da se sto bolje uhodamo i da doma samo nastavimo. Takodjer je rekla sto se tice samog poroda - da nista ne moramo prihvatiti sto nam se ponudi, sve mozemo odbiti, mozemo setati i da se ne damo zastrasiti od doktora. 

Danas je glavna primalja na redu, i onda obilazak tog 3.kata i samog rodilista. Ta zena je navodno cudo od zene i jako se zalaze za prirodne porode, ona je razlog zasto sam odabrala Vinogradsku i danas cu je izresetati pitanjima. Ako to sve dobro prodje, onda vjerojatno ostajem pri izboru bolnice. 

E da, bettyboop! Svaka ti cast za porod doma, to je vani najnormalnije uređeno i nije nikakva fama. Primalje imaju malu bolnicu sa sobom, postoje uvjeti da se porod doma odrzi tipa - spreman prijevoz i bolnica na x km udaljenosti, i naravno - uredna trudnoca. Kod nas je nazalost to sve jos u povojima i zapravo nije regulirano zakonom - da je, ja bi prva. Moja frendica je tako rodila prvo dijete i imala je prekrasan porod (uz pomoc primalje koja je te porode radila u fušu), pa su imali jako puno problema kasnije sto se tice prijave djeteta, cak su i socijalnu i policiju imali na vratu (vise zbog te primalje, ona je bila u fokusu). Od svega toga im je ostao tako gorak okus da ni nakon par godina jos nisu na miru s tim, cak im se i odnos narusio jer je to bila njena odluka, on nije imao pravo glasa, niti bio upoznat sa svim mogucim posljedicama a na kraju su ih bas imali.

Hocu reci - najlakse je roditi doma, dobro smisli plan kako ces i sta poslije. Mozda najbolje nazvati hitnu nakon poroda i praviti se grbava da nisi stigla do bolnice vec rodila doma. Sama.

inaj
    26. Veljača 2016. 13:03

Meni je teta u ljekarni dala magnezij bez vitamina B, tražila sam ju magnezij direkt i spomenula da pijem centravit, pa je rekla dam ti magnezij bez vitamina B da ti ne bude previše...
    To se zna da vitamin B otvara apetit:-)

Mi ćemo se isto voziti ali ćemo dobiti i sling maramu, pa ako zatreba imamo ju:-)

baby♡girl
    26. Veljača 2016. 13:07

Žabica mislim da nije dobro lezati na trbuhu dok te masira muzek. Malo se raspitaj, ali cak i prof.masaze za trudnice se ne obavljaju tako da trudnica lezi na trbuhu. 
    Aurelija ja cu uzeti tkanu, to mi je jednostavnije nego sling i polozaj kolijevke. Bolja je nego elasticna za ljeto zbog vrucine. A sad svakako ce biti vruce u cemu god da je beba, ali ne vjerujem ni da cu ga nositi u marami u podne po najvecem suncu. 
    Mi nemamo anatomske cipele. Najcesce je bosa, po plazi isto bosa, u more one gumene zbog stakla i jezeka, ljeti normalne sandale, crocse iz njihovog ducana, ali nosi i nikeice i starke. Zimi je bila u timbicama, ovu zimu i cizme nosila. Doma iskljucivo bosa. U carapama, ljeti bez. Nema zime kod nas 😂😂

Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.

• kokolo5
    26. Veljača 2016. 13:09

Sanjarka i mi cemo se voziti...jos samo da skuzim kako  jastuk je preeeedobar! Sad i ja hocu narucit ovog s rozim medom!!! A vec imam od malog neki plavo-zeleno-bijeli...ni blizu ovako lijep! Ubit ce me muz 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.