Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    uykmyjh
    16. Veljača 2016. 09:55

Sve o čemu sam razmišljala zadnja dva dana ste sve raščistile i objasnile... Netriba mi ni google više, samo dođem vamo 

Ako saznate za neke radionice u Splitu po pitanju epiduralnih, dripova, gelova javite plz... Razbijan glavu već neko vrime, a na netu nema temeljitih objašnjenja....

Dunyasha
    16. Veljača 2016. 09:57

Malamimi, ja ti jcr nisam na kraju niti pozeljela dobrodoslicu, totalno sam bila strgana... I danas sam, ali dobrodosla k nama!! Blizanci... Joooj, krasno! Ne boj se prijevremenog, ja znam curu koja je nedavno rodila blizance, maltene da ih je prenijela. Smjestili su ju doduse ranije u bolnicu, ali nisu se dali van. Bili su malo manji, ali evo ih, sad nakon 6 mjeseci prave bebe velike!
    Vidim da spominjes dr. Habeka, znaci, Sv. Duh je opcija? Ja cu isto tamo.
    Ty, u TA ides najcesce nakon 36 tt, jer su tada pregledi svaki tjedan, pa da te bolnica pocne voditi.
    Moje dijete malo mirnije dns, mislim da je to zbog mog stanja, koma sam totalno, ali kucka ona, njezno, ali se javlja.
    S jedne strane mi je koma da je vrijeme ovakvo, ali super mi je sto mogu spavati a i alergija me ne muci. Ali zato nos curi kao da je netko pipu otvorio.. Pitam se ima li ona dovoljno kisika, s obzirom da ja disem na skrge...
    Maja, kakve su to radionice? Jel to onih 6 u paketu? I super za doulu!! To znaci da nece tvoj muzjak s tobom na porod?

bettyboop_st
    16. Veljača 2016. 10:10

Jutric curke dan je divan, za razliku jucerasnjeg.Ugl meni je bia malo turbuletniji, jer stan opet renoviramo.Ovo nam je treci put.Dva puta je mestar stavija krivi estrih(smjesu za pod, pa se ona digla)Ugl spavamo kod njegovih, a ostalo boravimo kod mojih Malo mi je bilo tesko prihvatit 10 dana bez komoda, al dobro, jutros sam pozitivnija Hormoni ludjacki divljaju, izvlacim se

Moj malac strasno voli muziku, i non stop je slusamo.Sad na poslu, pa i doma   Bila sam na koncertu Grase (iako ga ne slusam, al bia je jedna od mojih prvih ljubavi ) dva ipo sata sam skakala( skupa sa Androm) i on je gusta Malo sam ostala zatecena, da smo nas dvi trudnice, bile doslovno ''najludje''Sva mladost sidi, i gleda u mobitele

Pricalli ste o porodu, i na porod s  menom ide cila vojska Osim MMa, ide mi i mama, ovisi ko ce se onesvistit prije, pa moram imat drugu opciju (a imam jednu doktoricu, ono sta je Sanjarka pricala o vezi za rodiliste, tako da ne sumnjam, da ce bit od samog pocetka s menom)

Mi u Splitu nemamo doulu, i to je jako tuzno Ovaj grad je totalni shit, i vec dosta vibram, da odemo u Zg, nadam se da ce se uskoro i to dogodit

Ugodan dan vam zelimo, veseli Andro i ja

Sanjarka88
    16. Veljača 2016. 10:20

Betty si sigurna da ćeš muža nagovorit na Zg?   veza je spremna? Odlično!
    ček mogu dvije osobe na porod? nisam imala pojma za to... ja i dalje s idejom da idem sama, ima li ovdje još itko tko ide sam ili sam jedini specijalac?
    Grašooooooooooo! Ja bi isto volila da sam išla, kao ne slušam ga a znam sve pisme napamet ahhahaha
    i ne kužim ljude koji idu na koncert sidit!

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Majadila
    16. Veljača 2016. 10:24

Jutro cure!

Vezano za ove radionice... Ima ih 8 u ciklusu, u ovom su ih prosli 4. 
    Vjeverice, na rodinim stranicama mozes pronaci informacije o dripu, epiziotomiji itd. Ima toga opcenito po netu i knjigmama koliko hoces, samo treba izvuci jer je kao i inace, sve preplavljeno jednoteistim tekstovima i polovicnim informacijama. 

Doula ce nam doci dva puta prije poroda doma, pokazat ce nam tehnike disanja, prohodavanja trudova, muzjaku ce objasniti emocionalnu potporu i ovu fizicku (masaza, pridrzavanje, sve kako mi moze pomoci). Onda dolazi opet k nama kad mi pocnu trudovi (na telefonu je dostupna za sve nedoumice prije toga, sluzni cep, plodova voda, jacina kontrakcija itd). Na porod moze ici i ona kao pratnja, ili muzjak. Meni ce ici on, a ona s nama valjda skroz do bolnice. 
    I kad se vratimo doma, dodje jos jednom da pomogne oko pravilne tehnike dojenja i sto god bude potrebno tada. 
    Meni je to to. Na istoj smo stranici sto se tice prirodnog poroda (bez med. intervencija), skoro sve sto se pricalo na radionici o rutinama u rodilistu mi je poznato otprije, a sada jos jasnije. Za one koji zele izbjeci drip, epiziotomiju, ograniceno kretanje, ograniceno konzumiranje vode i hrane, hrpu ljudi i pregleda itd... Najpametnije je doci u bolnicu sto kasnije i trudove prolaziti doma u miru ili makar oko bolnice.  A s obzirom da prvi puta radjam i nemam to iskustvo, osjecaj da imam osobu uz sebe na koju se mogu osloniti je neprocijenjiv. I muzjaku ce biti lakse jer ce znati tocno kako mi moze pomoci, a ne da oboje nabadamo u mraku.
    Ja sam prvo mislila njega uputiti u sve pa da on vodi moje bitke s osobljem dok se ja tamo omacujem , ali sada razumijem da mi je taj stav bio skroz krivo postavljen - niti se ja tamo idem boriti s nekim, vec idem roditi na najprikladnije mjesto moguce gdje mi ljudi mogu pomoci, niti on moze preuzeti moju odgovornost. A na svakome od nas je odgovornost kao pacijenata i informirati se i aktivno (pristojno) djelovati- samo niti smo svjesni da ju imamo, niti da ju moramo prihvatiti. Zato i ima toliko losih prica s poroda koje najcesce zavrsavaju s "Ali sve je to vrijedilo, sve to prodje, zaboravis..." 
    Bas mi je to tuzno. Prozivljavamo tu trudnocu svaki dan, povezujemo se s bebom, tijelo i priroda vrhunski odradjuju stvaranje novog covjeka, i onda na Grand Finalu vise ne vjerujemo ni sebi, ni tijelu, ni prirodi, ni bebi...

CrazyPuppet
    16. Veljača 2016. 10:27

Majadila potpisujem sve što si napisala

ivf_mommy
    16. Veljača 2016. 10:37

Juuuutro,  evo i nas!
    Sanjarka i moj je plan da idem sama na porod.  Mm uopće nije tip za to, već sad razmišljam kako će me i odvest u rodilište kad krene porod od panike. Heheh
    Imam babicu u rodilištu za vezu, nadam se da će to biti dovoljno.
    U Splitu se ide u trudnicku ambulantu nakon termina.. Što se iskreno nadam da neće..  Moja nevjesta je jadna prenjela 13 dana.. Rodila 2011 u osmom mjesecu,  i bilo joj je baš grozno svako drugi dan ic dole na ctg..
    Moj dr ima ctg pa je praksa kod njega od čini mi se 30 tt da uz pregled radi se i ctg..  
    Ja još apsolutno ništa nisam kupila..  Prvo se moram natjerati raščistit ormare da imam di sve to stavit..
    Plan mi je bio naručiti tetre i posteljinu od malog anđela.. Čine mi se okej cijene. A materijal im je lip. Imam njihov trudnicki jastuk. 
    Ja ovih dana spavam super..  
    Beba je vesela i aktivna.. Najviše se javlja kad ja jedem 😂😂

..da nema nade, srce bi prepuklo..

vjeverica8
    16. Veljača 2016. 10:37

I ja se Majadila slažem sve s tobom! Posebno mi se ovaj dio o preuzimanju odgovornosti  Vidim da si se odlično pripremila  išla sam malo guglati i našla teme ostalih radionica, prva je najviše posvećena doulama. Uglavnom, pratit ću njihovu stranicu i čekati novi ciklus radionica. Od ovih preostalih mislim da ću samo ići na onu o dojenju i nošenju  
    Idem odraditi jedan kućni trening doma, budem našla neki na youtube-u  dovoljno je vremena prošlo od doručka da mi hrana ne skače po trbuhu dok vježbam 

Sanjarka88
    16. Veljača 2016. 10:45

Majo lipo si to sve rekla, i da zaista mi to tako sve skupa trebalo izgledat... no nažalost želje su jedno a realnost drugo, a osoblje bolnice nešto sasvim treće, njima si ugl. broj a ne da te još podupiru u tvom prirodnom grande finalu. Ne zaboravimo da i priroda zna zakazat.... a oni ne ragirat kako treba.

Unatoč tome, nemam ja nikakav loš stav o svemu, niti se idem svađat tamo. Želim si samo olakšat bol i za vrijeme poroda i nakon poroda. Ništa drugo...

Vjeverice vježbaj, vježbaj

Ivf znači i ti imaš jednu bebu koja voli jest!

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.