Pozdrav cure!
Ponovno prijavljujem mucninu cjelodnevnu i uzasnu glavobolju sada... Javila se pred nekih sat vremena... Neznam s cime da si pomognem?
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Jos da se nadovezem na ovo nepricanje. Ja sam za ici kod doktora ukoliko mislim da nesto nije u redu. Vidjela sam i ja u svojoj blizini dijete koje po onom kad gledas meni isto izgleda kao da malo kasni u govoru, ali ne samo u govoru, vec kad nesto pitas, ono cak ni glavom ne pokazuje, kao da uopce ne razumije sto mu govoris.
Moja mala je rano pocela brbljati, ali kad nam je tata otisao na sezonu kao da ju je to pogodilo da je dudu trazila non stop. Ali non stop. Ono pojede i odmah duda. I naravno ne moze s dudom pricati. Maknula dudu i nakon dva tjedna propricala. Sad je ovo vec onako fino pricanje. Cak i pjeva 😁 snijeg svud pada je glavna 😊 a snijega nigdje. Ali ono s njom sam cijelo vrijeme i zamislite ako pisem ovoliko koliko tek meljem. Valjda mora dijete, mozda misli bolje da ona prica, nego da se ja ne gasim 😁
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Bruna meni je pomogla casa coca cole, vec sam to pisala, ali i orasasti plodovi kazu da su super. A za glavobolju lupocet. Paracetamol ne skodi, u prvoj T me tek pred sam kraj uhvatila glavobolja koja je trajala tri dana i vjerovatno bi duze da nisam popila lupocet. Nisam htjela nikakve tablete, ali sad je moje razmisljanje da se ne mislim patiti. Ako ne skodi, a paracetamol ne skodi onda necu trpiti ako ne prolazi. Meni nekidan krenula, popila kavu s limunom, proslo je. Ali da se nastavilo odmah bi otisla u ljekarnu.
Ono sto planiram piti je caj od lista maline nakon 36 tjedna koji navodno pospjesuje otvaranje. I pred porod cu vec krenuti s cajem za dojilje. Ostalo po potrebi.
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Baby, ne znam što kažu dr, nismo tako jako bliski. Iznenadio me članak, ne bih to nikad povezala. Znam samo da bilingvalna djeca obično kasnije progovore, ali ne toliko. Ne znam ni sama kako ću se ja prema svojoj djeci postaviti, ali slažem se da je teško izbjeć tehnologiju u 21 st. Super ako si ti uspjela svesti na neku normalnu mjeru.
Aurelija nije mi uopce cudno. Vec sam pisala, hranilica mi je sluzila za hranjenje, a kad sjedimo za stolom sjedimo okrenuti ledjima tv-u. Nema zabavljanja da jede, ili zabavljanja da radi bilo kakvu normalnu tjelesnu aktivnost. Kad dodjem kod muza na kavu ili bilo gdje da prolazim jedino sto vidim su mobiteli. Znaci cijelo drustvo bulji u svoj mob. Setam i vidim mamu da ide s djetetom za ruku i slusa muziku na slusalice. Ne kazem da moja ne trazi jos, ali odvratim joj paznju. Idemo vjesat ves, rezat luk, bilo sta. Tesko je zivjeti bez tehnologije, ali ja mislim da je sve okej u normalnim kolicinama. Na tv-u nista ne gledam. Ne zanima me. Tipkam na forumu, imam fejs sa jako malo ljudi, iako mi je i to previse, ali ono od muza poznanici pa ajd. Film pogledam kad je muz free, a inace mi se ne da. A djeca nas kopiraju. To je normalno. Ako me vidi da razgovaram na mob odmah ide za mnom da njoj dam, a ako naprimjer cistim po kuci ona sjedne i igra se, slaze kocke, ma milina. Ili ide za mnom sa krpom u ruci 😆 Ne zna jos tko je elsa, barbi i ove nove likove, ali kasnije kad krenu u vrtic/skolu ne znam kako ce biti. Sta ja znam, ja kad sam isla u skolu nismo gledali u tenesice kakve tko ima, a mob sam dobila prva jer sam najdalje zivjela (punih 25 minuta) i nisam ga htjela nositi u skolu od sramote da samo ja to imam. Bilo nam je drukcije. Voljela bi da moja djeca jednog dana ipak vise vole sport (nebitno koji, balet, sah ili boks) samo da ne vise u kuci. Ljeti parkovi prazni, samo vidim mame s manjom djecom. Prolazim kraj igralista ono trava zarasla dva metra. A di su onda djeca?
Baby moj sin ima tablet,kupljen iskljucivo zbog njega tj zbog touch tipkovnice,laptop vise ne palimo uopce.Dnevno mu je dopusteno pola sata igrica na njemu,normalnih igrica poput "munjeviti juric" znaci strogo pazim da nema nikakvog nasilja i ostalog...tako isto sto se tice tv-a crtice gleda na HRT2 ujutro i na Kockici,to su oni normalni crtici u jutarnjem terminu gdje nema maceva,nozeva...i to je to.Kupila sam mu par DVD-a o dinosaurima i tako nekim slicnim stvarima koje su mu zanimljive a ne ispiru mozak...
Zabranit mu to ne zelim,nebi bilo dobro za njega da svi njegovi vrsnjaci imaju nesto sto on nije ni vidio niti zna to koristiti.
Trudim se da je svaki dan vani par sati ako vrijeme dozvoljava,pa barem ispred stana da izade i ganja loptu ili vozi bicikli ili romobil,uz to je dvaput tjedno na judu.Ruzno vrijeme iskoristimo za crtanje recimo ili nesto kreativno npr. pravimo igracke od rola papira koje on skuplja u jednu kutiju☺...
Svjesna sam da ce za nekih godinu dana vec traziti mobitel i dobit ce ga(ne vidim nista lose u tome da nazove tatu na poslu,rodaka ili baku) bitno je da roditelj ima nadzor nad svim tim,svaki dan mozes cut u parkicu kako se baka ili djed zale kako su jedva izvukli unuka iz kuce jer po cijeli dan visi na igricama ali to je do roditelja ali pobjec u potpunosti od toga nije moguce,ustvari je ali nije dobro za samo dijete jer to je se svelo na tu razinu kao da odraste bez lego kocki-a tko to zeli svom djetetu!
Draga Rozalija jako mi je žao, nadam se da si dobro. Bit ce jos prilika.
Sortiraj odgovore
Najstariji