Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pupano15
    14. Siječanj 2016. 10:22

Tynchy da, tako ti je to. Obiteljska kuća. Svekrva, svekar i šogor žive na 1.katu. Baka je prizemlje , a nas dvoje podrum. Morali smo urediti dvije prostorije ( spavaća i dnevna) kod nas je podrum podrum, natrpan stvarima i svime što će možda zatrebati. Tako da smo puno toga imali za čistiti. I sve zato da ne plaćamo stan pošto samo ja zarađujem i da slučajno ne kupim kuću, što sam htjela, jer citiram: nije potrebna.Mjesto toga nam je obećan 1.kat nekad. Čak mi je i svekrva rekla da ne budem glupa, da kad rodim dođemo gore k njima da baš ne budemo dolje s djetetom u dimu.Da ne spominjem da je u trećoj prostoriji podruma peć za centralno. Moj otac se jako ljuti upravo zato što radim i imam završen faks, a tako živim i misli da svog zaručnika ipak volim previše.  Ali ipak mi je zaručnik obećao da je podrum privremeno rješenje pošto njegovi uređuju drugdje prostor za sebe. Ali pošto to sve ide sporo, vjerujem da ću se krajm 4mj odseliti svojima. Jer oni imaju 1 kat uređen i slobodan, samo fali kuhinja i urediti wc. No naravno, njegovima je to daleko 20min vožnje autom do posla i zamislite to je selo ( sa oš, trgovinom, doktorom, vrtićem itd) ali roditelji znaju najbolje. Za taj 1kat navlače nas već godinu i pol. No vidim da mi je sve teže penjati se stepenicama 500 puta u danu za wc. Koma :) meni je bitno da imam plan b. I ako njegovi ne ispoštuju rok iseljenja do 15.4, selim se kod svojih, sa zaručnikom ili bez njega. Napominjem da je svekrva uvijek u pravu, doktorica je, ja sam viša med sestra. Tako da je taj odnos u startu, slušaj svekrvu ona zna sve. Mrzim to. Nisam glupa, imam 26g i dugo sam radila u patronaži, tako da mi njezino pametovanje oko djeteta neće trebati i zato ako se ne isele, ne mislim ići k njima na kat. Idem roditeljima i zauzimam kod njih cjeli 1 kat, a ne prostoriju, dvije.

Zumbul
    14. Siječanj 2016. 10:24

Kad se odvojimo sve cu imati svoje.. Bas unazad 3 mjeseca kupujem stvari koje mi trebaju, jer od suđa i tih nekih potrepstina od svekrve ne zelim NISTA ! Masina ostaje meni, onj ce si kupiti... I svakako cu si uzet susilicu
    Jos mi je samo ostalo kupit male kicanske aparate i lonce za kuhanje ☺ ali idem polako, cekam akcije i onda kupim

Imam srece sto imam celicne zivce pa relativno ok sve podnosim.. ali kad puknem, onda i odbrusim taman da je sveti petar tu..

Aurelija
    14. Siječanj 2016. 10:41

Tynchy, oprosti, zamijenila sam tvog doktora s Dunyinom doktoricom da... I žao mi je zbog svega što si prošla, super da si našla hrabrosti maknut se i krenut iznova. Tebi i bebici želim sve najbolje, zaslužile ste! 

Mama3put
    14. Siječanj 2016. 10:41

Kroz sve to prosla,zivjela sa svekrvom i dva sogora,prala svima odjecu,kuhala i cistila i jos mi babu dovukli,babu sam odma liferovala a ove trpila srecom samo 5 mjeseci!
    Kupim slatkise ako netko dode od djece,bombona i to a svekrva sve fino pojede  cijeli dan u potrazi na namjestajem za nas i dodemo kuci navecer (ja trudna) kaze svekrva "ja sam jela a vi sebi nesto napravite ako ste gladni"itd...

A onda je bio kraj kad sam imala spontani a ona kao da je susjedu magare krepalo nikakve reakcije i sad joj ne dopustam da vidi unuka a nece niti drugog ,za mene ne postoji vec dvije godine i zivim u sreci i veselju a najbitnije u miru !!

Tynchy
    14. Siječanj 2016. 10:49

Hvala cure, sve je to iza mene.. :) Sad sam dobila ono najvrijednije :)

Samo još da naglasim, ovo što sam napisala je bila 1 desetina onog što sam tamo doživljavala. Neke stvari koje sam tamo vidjela sam do sada gledala u nekim triler filmovima, i u groznim psiho pričama. Moj bivsi je na takav život navikao, i njemu je to bilo normalno, a ja sam bila šokirana. Iz dana u dan. Riječi koje sam tamo čula, ponašanje, odnosi - psihijatrija!

Pitala sam se kako bi moje dijete odrastalo u tim uvjetima...
    Sjede satima doma i puše, po 2 kutije cigareta, kako takve osobe mogu biti normalne? Došla bih sa posla, uletim unutra, u odjelu i košulji, znači roba koju ne mogu prati svaki dan, prođem kroz dnevni boravak i smrdim ko ćifut!
    Al to je zaista samo sitnica svega.. Većinom je bilo i ovo što Zumbul piše.. samo moj bivši nije bio takav kao njen.

Sanjarka, pa koliko je dugo beba "plivala u tome 50tki"? :)

Pupano15
    14. Siječanj 2016. 10:53

I ja imam sreću što moj zaručnik nije baš ok s majkom i sve joj kaže u lice. No, oni ne mogu reći da nisam probala, vidjela i bila tu. kad razmišljam i da se isele, imamo mjesec  i pol da uredimo 1 kat. Tko zna što će nositi, a što ostaviti. Naravno, da ostave kuhinju iz 1960g. odmah ću je razbiti i naložiti. Jer to nije ostavljeni poklon, već ostavljeni krš koji se raspada nama na grbači. :) ionako ćemo se istrošiti 6.2. zbog vjenčanja ( mada smo trebali po planu 11.6.) Tako da nam je ove godine žestoko. Što se tiče obitelji, jarac sam, tako da tko čeka, dočeka ili kad odlučim to je to nema ni lijevo ni desno. Tako da sam strpljiva zasad. I neželim žaliti radi odluka. Prije svega, vjerujem ako su ljudi obećali preseliti da i hoće. Mada su za to mislili da će biti u 9mj 2015. Ovo im je treća prilika.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.