Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bruna257
    05. Siječanj 2016. 21:43

Mene nije do sad uopce,a danas kroz cijeli dan tu i tamo osjetim pa sam se sad zabrinula,a kontrola mi slj tj u cetvrtak... Mozda maternica kak raste pa radi mjesta i pritisce na sve strane... Neznam,vec sam od svega smusena ko stara kokos... :/

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

Bruna257
    05. Siječanj 2016. 21:46

Inace gledam ovu slicicu profilnu,bebonje s uzv,pa mi se cini ko da beba palac sisa... Jel to moguce?!

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

Majadila
    05. Siječanj 2016. 21:49

Alaj ste ga natipkale. 

Hvatam samo onoga čega se sjećam:

Posteljina - bebe vam uopce ne trebaju poplun, a kamoli jastuk. Cak ni ta ogradica sa strane nije neophodna, dapace zna biti opasna (rizik od gusenja).
    Ja sam kupila 100% pamučne dekice (Ikea), dolje imam 100% pamučne plahte na gumicu, a za gore ću dati sašiti plahtice od jedne veće (isto pamuk). Ove poliesterske stvari me ne zanimaju. 

Matične stanice - ovo kako reklamiraju na tv me baš sekira, jer su poluinformacije. Nije da se ta krv iz pupkovine baca ako se ne donira, već ide bebi što je, po mojem skromnom mišljenju, potrebnije. Sanse da se te maticne stanice kasnije iskoriste u donaciju nisu baš 100% - znači niti ima garancije da će ih se skupiti dovoljno, niti je garancija da će odgovarati ikome iz obitelji (ako se čuva za vlastite potrebe), a iskoristivost je samo određeni broj godina, znači nema čuvanja za "nekad u životu". 

Znači košta (za vlastite potrebe), nije pouzdano, a bebi znači puno. 
    Samo treba čekati da otpulsira do kraja, što je važno za napomenuti za vrijeme (ili prije) poroda jer ponekad ne čekaju. Mislim da je fakat treba oko toga inzistirati. 

Njuškalo - ja sam kupila redom:
    Philips avent električnu izdajalicu, novu nekorištenu, 500 kn (inače 1200kn)
    Philips avent baby monitor odlično očuvan 400 kn (inače 900kn)
    Chicco kolijevka odlično očuvana, kad sam ju oprala doslovno ko nova 1000 kn (nova 1750kn)
    Prematalica bijela s policama, na kotačiće, kao nova 200 kn (inače 500 kn)

Novo:
    3 plahtice za madrac Lesnina, 30kn komad
    Podloga za prematanje Lesnina 120 kn
    Ikea - 3 pamucne dekice, svaka oko 100kn
    Ikea - posude za prematanje, zakaci se na prematalicu i sluzi za pohranu pelena, krema i sl 50kn
    Platnene pelene oko 1000 kn, oko 14 komada, moram još dokupiti

Ima još nekih sitnica, kolica 3 u 1 sam srećom dobila, tetre ću isto dobiti pa ću vidjeti u kakvom su stanju. Fali još robica, pelene i tak neke sitnice. Hranilicu planiram isto uzeti u Ikei za 100kn svi ju hvale. Al to tek tamo s bebinih 6 mjeseci.
    Moram napomenuti da mi još ne znamo u kojem stanu ćemo biti, pa su sve stvari samo što nam treba i što se lako može seliti, zato nema nekih većih komada namještaja. 

Super za sve lijepe preglede 
    Ja sam sljedeci tjedan na radu, u Vinogradskoj.

Majadila
    05. Siječanj 2016. 21:50

Na redu u Vinogradskoj, ne na radu . 

Nessah
    05. Siječanj 2016. 22:28

Vecer curke, uh jeste se raspisale! Rozalija dobro nam dosla i dobro ces nam doci sa savijetima vec vidim 
    Jao Majadila pa ti si vec spremna za bebinja kao i vecina vas koliko vidim. Ja sam izgleda jos najgora. Nista apsolutno nisam nabavila ni za sebe ni za bebu… Nadam se da cu se uskoro ubaciti u taj mode iako mi to stvara ogroman stres. Najradije bi da mi to sve netko drugi nabavi a ja da samo izaberem. Nisam shopping person pa mi je to sve smor zato i odgadjam ovoliko. Sad se nemogu izvlaciti na mucnine (iako sam i jutros povratila po ustajanju iz kreveta) i moram se pokrenuti sto prije. Lipo me stid pored vas… 
    Pricale ste o muzevima i koliko su dobri. Ja imam isto jedan odlican primjerak muskarca koji je tvrd kao orah,ali kad treba, mekan kao pamuk. Bez njega nebi ovoliko napredovala osobno i to on zna. U svakom trenutku se osjecam sigurno i zasticeno pored njega,a prije svega voljeno i cijenjeno. Sto put sam mu rekla da se pored njega uopce ne bojim zivotnih situacija koje ce nas zateci jer on je doista sposoban u svakom aspektu zivota i ja se uopce ne brinem za nase sutra. Mislim da nama zenama to i jedino znaci najvise, da smo voljene i sigurne u njihovim ''lukama''. Moram priznati da sam stvarno sretna zena koja ima jako dobrog muza. Eto, nek sam ga nahvalila, zasluzio je! 
    Ja cu za 2 tjedna na redovni pregled kod socijalnog ginica kojem sam vjerovatno dosadna jer se tako osjecam kad dodjem kod njega. Vjerovatno jer je sve uredu i samnom i sa bebom pa sam ''kao na traci''…Glup feeling totalno! Nakon toga cu sacekati da napunim 18weeks pa cemo opet privatno na 4D (i 5D jer je mjenjao aparat zadnji put kad smo bili na 12weeks) te ocekujem da cemo tada saznati napokon i spol. Molim Boga da bebica bude lipo okrenuta i da nas ne muci sa trazenjem genitalija hahahahhaah! Ja placam privatno 200kn taj pregled, traje minimalno 30min, dobijem odlicno misljenje te dvd cijelog pregleda da mogu doma pogledati kad pozelim te obavezno i uzv slikice (5-6kom). Prezadovoljna sam! Ako je koja u blizini Ljubuskog, rado cu joj ga preporuciti! 

Veliki pozdrav za BabyGirl, ja i ti smo 3-4 dana razlike u trudnoci… Kad je tebi ono termin?

I ja piskim ko luda, a najjace je kad se utoplim i namjestim za zaspat, onda je sila najveca za na wc… Ispalila bi se raketom tada, ali ''sve za nase mrvice'' jel…

Bas smo sve neke zgodne trudnice, super su nam trbuscici!Neka nas i dalje sluzi zdravlje beba a i nase da mozemo uzivati maximalno u ovom periodu… Saljem vam svakoj puse! 

Nessah
    05. Siječanj 2016. 22:29

Eto mene opet i romana… Sorry curke, ja se uvik otmem pa se raspisem 

Nessah
    05. Siječanj 2016. 22:29

Eto mene opet i romana… Sorry curke, ja se uvik otmem pa se raspisem 

iva1989lea
    05. Siječanj 2016. 23:57

Bok drage moje..Sretna vam Nova svima...a i bit će s našim bebicama💗 nove zenice dobro nam došle :) drago mi je da ste sve OK i buše su vam super...Nessah mi smo tu u 2-3 dana...nama je termin 25.6. Može li INFO o kojem se gink radi i adresa?ja sam sat i sitno od Ljubuškog ...moze i porukom...hvala :-D vidim da su se zenice na kupovale i priprema te se lagano...ja još ništa..nešto ćemo ribice dobit i to je to za sada...počet ćemo kupovati dok saznamo spol...

Nessah
    06. Siječanj 2016. 00:12

IvaLea posaljem ti sutra obavezno. Sad sam iskreno u krevetu a vizitka mi u torbi u prizemlju. Imam te na pameti pa ti posaljem. Meni je Ljubuski oko 30-40min vožnje i dosla sam do tog ginekologa preporukom svih mogucih zena iz moje okolice. I stvarno je strucan,detaljan,temeljit i odgovara na svako pitanje bez nervoze! I iskreno, prejeftin za ono sto daje za uslugu! 200kn je bas nista za tu kvalitetu doktora. Cujemo se sutra! 💋💋

Rozalija
    06. Siječanj 2016. 08:32

Dobro jutro. Nessah hvala. Mene isto zna boljeti u donjem dijelu, a na wc hodam stalno. Stalno mi je slabo, a ne mogu povracati i kaj god pojedem sve mi gore stoji. Valjda bude proslo. Ja jos isto nisam nista kupila, ni ne budem jos neko vrijeme. Moji su imali tu ogradicu otpocetka, a jastuka nisu imali. Stavljala sam ih na bok spavati. Nisam imala ni hodalici, nego vrtic gde su naucili hodati.

url=http://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.