Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mare1989
    13. Srpanj 2016. 21:51

Crazy eto vidis kako se to moze sprijeciti,meni je bila zaglavila i onda je u tisku babica zarezala i u drugom tisku je beba izasla. A bila sam u polu lezecem polozaju.

bellaru
    13. Srpanj 2016. 21:54

Meni je jasno da se neke stvari rade jer se moraju kao zaglavila glava. 
    Ok sad me zanima zasto briju? Klistir kuzim zasto mada to sam cula da valjda  samo kod nas rade. Da ne zamjene bebinu glavu od mufa?😂cek to je statistika za cijelu europu? Ja mislila samo hr. 
    Tebi je to trece pa ides vise hladne glave na porod koliko je to uopce moguce . A mi sve prvorotke tj vecina idemo na porod isprepadane  i ne znamo kako sta ide ma koliko god citas o tome. I da mi tamo kazu da moram prvo napraviti  10 sklekova da rodim isla bi radit sklekove😕

A kazu kao da je bolje da te oni malo zarezu nego da sam puknes pa sad ne znam sta je onda bolje

bellaru
    13. Srpanj 2016. 21:55

Crazy kakvim kljestima vadit bebu van???😱😱😱

mare1989
    13. Srpanj 2016. 22:17

Bellaru kad sam isla prvi put rodit umirala sam od straha,ja znam da nije lako prvorotkinjama ni malo lako uz sve price koje procitaju i cuju.

A to da je bolje da zarezu nego da puknes,ja mislim da je najbolje da se oni potrude pa to da prode bez iceg.

CrazyPuppet
    13. Srpanj 2016. 22:17

Ma da se rodilji pristupa na humanisticki nacin, da u boksu ima nekog tko ce je umiriti, tko ce joj pomoc kako da se nosi s bolovima, dakle pravu primalju od povjerenja i da rodilja moze rađat kako je njoj komotnije, 99% svih komplikacija bi se izbjeglo. Dakle nebi bilo "zapela glava", "beba se nije spustila" i "nisam se otvarala"... a zene danas ne vjeruju same sebi, ne vjeruju da one to mogu, i postoji ta jedna kocnica u glavi koja uvelike utjece na ishod... uvjerili su nas da ne znamo rodit i da nas doktori trebaju porađat. 
    Bellaru porodnicka klijesta ili forceps, da ga ugledam u rađaoni kroz prozor bih pobjegla momentalno... dakle s tim uhvate bebinu glavu i izvlace je van ako zapne... moze ostetit bebi glavicu, ostavit hematome ili cak izazvat krvarenje na mozgu...

• karlafi
    13. Srpanj 2016. 22:22

Crazy vjerojatno mislis na vakum. Ali kolko sam cula to bas ne prakticiraju cesto da ne izmuce bebicu, izvitopere glavicu i sl. To bas ako nejde nikako. 
    Bellaru ti bolje nemoj citati sve ovo, vidim da si jadna isprepadana sa svakim novim postom. Mogu te zamislit kak dolazis u radaonu i govoris im: nemojte mi ovo nemojte ono necu ovo necu ono. Na kraju ces rodit ko od sale ☺️😁

bellaru
    13. Srpanj 2016. 22:31

Crazy prestani prenosit sta citas😦😦😦😦 brisem kljesta iz memorije! Ma ja znam da je strah br 1 svima najgori neprijatelj u svemu tome. I br 2 neprijatelj su neprijateljski nastrojene babice i doktori koji nemaju za nas strpljenja jer eto mi smo im samo broj.  I onda to dvoje zajedno bude jedno veliko sranje.  Svaka cast svakoj prvorotki koja dodje u radjaonu hladne glave. Ja cu doc bez glave😂 a mozda samu sebe iznenadim.

mare1989
    13. Srpanj 2016. 22:31

Crazy danas puno zena pogotovo prvorotkinja misle da ne mogu one rodit bez dripa i epice.
    Ja sam odlucila bez epice prva dva puta i sad opet necu ni da mi se priblize sa njom. Prvi put nista nisam znala,samo mi bitno da se rodi beba ziva i zdrava jer sam svasta prosla u toj trudnoci,drugi put sam to odradila puno lakse jer sam ja odugovlacila odlazak u bolnicu,odma rekla necu epiduralnu a drip ajd reko ako moram. A sad necu ni drip niti epiduralnu,necu ni zuriti u bolnicu 😊 makar u autu rodila😁

mare1989
    13. Srpanj 2016. 22:34

Bellaru samo smireno,kad pocne boliti i sve ostalo samo misli kako ces drzati svoje zlato u ruci. Meni je to pomoglo oba dva puta. Samo pozitivno razmisljaj😊

CrazyPuppet
    13. Srpanj 2016. 22:37

Karlafi ne mislim na vakum, guglaj forceps pa ce ti izbacit sliku. Mislim da je 4 ili 5 beba samo na ovom topicu rođeno ili pomocu klijesta ili pomocu vakuma, dakle nije bas tako rijetko...
    Ne zelim ja ovdje nikog prestrasit, samo budite informirane da se znate postavit i za sebe i za svoju bebu... evo.necu vise nista rec na tu temu...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.