Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucy16
    13. Srpanj 2016. 18:21

Ja probala masirati medicu i ne ide mi. Ne mogu prste staviti unutra kako bi trebalo. Kao prvo ne mogu naci polozaj da mi pase, jedino cucanj. A kad cucnem to sve bude napeto i ne mogu staviti prste. Ja cu izvana uljem, mozda omeksa sta.

Da, za dianal cak kazu da skracuje porod jer beba lakse klizi van. Jos sam procitala da ga ima dosta za vise poroda pa je jedna doula savjetovala da se vise zena dogovori da ga podijele jer je skup. Ja prvo cula da je oko 400 kn, a jucer mi sestra na tecaju kaze 700???

• karlafi
    13. Srpanj 2016. 18:25

Treba muzeve zaposlit da masiraju ☺️. A one fore o sexu pred kraj da se potakne porod... Ne znam bas...

Aurelija
    13. Srpanj 2016. 20:03

Lucy, gel se zove dianatal, a ne dianal, kosta oko 750 kn, dolazi u 6 ampula i bude dosta za dvije žene. Koristila ga je jedna forumašica, al kolko se sjecam bilo je pod epiduralnom...
    Karlafi, pametno zboris! Mislim, u redu je znat potencijalne komplikacije kako bismo se eventualno mogle postavit za sebe, ali treba ić s vjerom da ce nas porod biti savrsen, bas onakav kakav smo zamislile!
    Crazy, bolje ti je da odvjetnika vodis nego muža, očito mu nije jasna njegova svrha tamo! 

Elle827
    13. Srpanj 2016. 20:26

..miska, sobica je prekrasna 👍💜💚 ja isto baš volim tu nijansu zelene...

Abies, da...naravno da bi uzela polovno ako je sve ok ...iznenadila sam se kolika je cijena za taj komad plastike...čovječe, pa onu biciklu bez kotača koja ima metalnu konstrukciju sam manje platila...

karlafi, tako je... svakome je drukčije iskustvo... al ja sam se uvijek nekako fokusirala na,ona pozitivna..kao recimo moja sestra rodila obje cure za nekih 2-3 sata i,ja sam cijelo vrijeme mislila kako ću ja isto tako..prvi put me nije htjelo..ali ovaj put evo ispod 2h i to prirodno nakon carskog..bebu od 4kg..i cijelo vrijeme u trudnoći sam razmišljala na način da..ako su čak 3 cure koje osobno poznam uspjele prirodno nakon carskog, onda zašto ne bi i ja imala šanse...

..a epiziotomija...evo meni već puno bolje.. mogu čak i sjediti kratko sad...još uvijek onako zateže i pritišće...ali sad to više nisu neki bolovi...

'

bellaru
    13. Srpanj 2016. 20:54

Bas me zanima dali postoji statistika gdje pise koji postotak zena rodi sa rezanjem i pucanjem a koji bez . Jer ako gledam sad ovaj popis ljetnica carski i vaginalni su tu negdje

CrazyPuppet
    13. Srpanj 2016. 21:05

bellaru prosjek carskih je oko 25%, a trebao bi biti oko 15%. Dakle, prelako se tome pristupa, a često je ipak nužnost jer cijela ta stvar oko poroda je krivo postavljena. Postotak epiziotomija je od 60 do čak 80%... ispada da je jako mali broj žena sposoban rodit bebu bez noža na ovaj ili onaj način, što je apsurdno. Sve to je posljedica rađanja na leđima, dripa i epiduralne, plus cijele ekipe u bolnici i ambijenta tamo.

bellaru
    13. Srpanj 2016. 21:12

Crazy😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱 kako znas to??? Ma.nek idu oni svi u PM!!!

mare1989
    13. Srpanj 2016. 21:23

Crazy uzasna statistika😩
    Najgore je kad nit doktor slusa rodilju,a ni rodilja doktora.

Meni su prvi put radili epizotomiju jer je bebi glava zaglavila,drugi porod je bio lagan. Ja opet kazem treba slusati sta ti babica govori jer ona zna sta i kako.

CrazyPuppet
    13. Srpanj 2016. 21:30

Bellaru, čitam neku literaturu u kojem su navedene te statistike, uglavnom vrijede za "zapadni svijet"
    Izuzetak je Nizozemska, gdje je dozvoljen porod kod kuće, i svaka treća žena i rađa kod kuće. One u bolnicama mogu birati kako će roditi, položaj i sve... 
    Kod nas se drip daje rutinski, epiziotomija isto tako (malo su se skockali oko toga u zadnje vrijeme), naravno i klistir i brijanje. Sve to možete odbiti, ali ako ništa ne naglasite dat će vam po defaultu. I ono što mene najviše izluđuje je taj leđni položaj di je porođajni kanal uži za 30%, a protok krvi između mame i bebe je loš...
    Ja sam isto revoltirana svime time, jer znam što znači epiziotomija, i znam da sam je mogla izbjeći iako sam imala bebu od 4.1kg... Ja planiram bit malo divlja u boxu ako bude trebalo, neću da me opet režu, ako puknem puknut ću puno manje...

CrazyPuppet
    13. Srpanj 2016. 21:37

evo mare za ovu zaglavljenu glavicu... ako glavica zapne, rodilju se smješta u stojeći položaj, a babice sa strane pritišću vrhove njenih kukova prema unutra, kako bi se donji dio zdjelice proširio - dodaj tome gravitaciju s kojom će beba lakše proći prema van, i nema epiziotomije... ali to treba znat, najlakše mesarit i kliještima bebicu hvatat za glavu i vući van...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.