A kolko je u prosjeku da rade epiziotomiju? Strasno kako rade rutinski 😬😬 rekla nam je da je kod njih ispod 10posto
A taj gel je za otvaranje koriste ovde u bolnici i i rekla je kad treba indukcija onda mazu gel, 20ml dripa u sat vemena daju i to moze trajat do 3 dana da se pokrene . A induciraju 2 tjedna posle termina a u slucaju secera bez inzulina 1 tjedan
Crazy nedaj se ti uhvati stolcic i nepustaj, al brzo ces rodit kad si pe o vec expres
Crazy- genitalno sakacenje zena???? Ajme ruznog naziva. A bas i je jer puno zena reklo da ima problema s odnosima kasnije.
Tpol ovo je gel da dijete lakse izade kroz rodnicu. Nesto tipa vazelin. Znaci podmazuje, a nije stetno za dijete.
Joooj😨😨😨😨
Meni ginicka rekla da u petrovoj koriste brijem parafi al da je taj gel puno bolji. I ako imam da ga ponesem. Jedna mi zenska neki dan rekla da necu popucat ako me babica bude dobro masirala dole . A mislim si prvo mislim da mi ni to nije garancija a drugo babica bas nema pametnijeg posla nego sjedit ispred mene i masirat mi mindju😕
Lucy na tecaju ti prodaju jaja pod bubrege. Naravno bolje da seru nego da kazu drip ako vam daju htjet cete se ubit . Itd. Al bome ne moraju mi ni srat.
Curke zasto se toliko mucite s tim ? Treba shvatit da stvarno ni jedna zena nije ista i porod nije nesto sto mozemo promstrati kroz neke prosjeke i postotke. Treba vjerovat da ekipa u bolnici zna sta radi i to je to. Dakle sve nas to ceka, na ovaj ili onaj nacin. I nema potrebe za googlanjem i dizanjem panike. Slazem se da puno puta zelimo vuti tuda iskustva ali ne trebamo se poistovjetit s tom osobom. U svim zivotnim situacijama smo razlicite pa tako i u porodu. Daj samo Boze da svakoj od nas olaksa i da sve prode dobro a sad koja ce imat koliko savova i kako ce rodit to ne mozemo znat.
E da dal je pravilo da ces rodit ako se ono trbuh spusti da mozes ruku stavit izmedju cica i trbuha??
Karlafi bas to. Mogu te rezat pa si ti za par dana ko nova a mozda neces vise nikad moc ravno hodat zbog tog😂😂😂
Mislim da tu nema nikakvih pravila. Kad te primi primi te. Nekima se ni ne spusti skroz 😱🙈
Karlafi ja cu sad pocet sa masiranjem medjice al cure spominju gel dianie kako se vec zove koji nosis na porod koji babica umasira i kao smanjuje trenje i smanjuje mogucnost pucanja, rezanja. Ali kao sad po bolnicama babice ti masiraju medjicu da se malo prosiri isto da smanji mogucnost rezanja. Opet ne garanitra nista.
A to za spustanje. Jedan mi doktor rekao da to oni moraju lagano samo pritisnut al koliko cujem to doktori i ne pritisnu tako lagano nego ja to zamislim da ko oni kečeri laktom iz zraka skoci na trbuh😕
Ja zbog carskog to nisam radila pa si uopce ne mogu zamislit kak bi si to sama uspjela 😱. A ovo za doktore, e to ovisi valjda koji te zapadne. Vjerujem da paze ipak sta rade al da ima grubih ima. Ti reci da ces sama s rukom pogurat lagano da ne treba on😂😂😂 al to kak bi mi to lagano gurale bile bi u radaoni 10 dana.
Sortiraj odgovore
Najstariji