Da Lucy samo opusteno nikad neznas kako ce brzo bit kod tebe, eto jedna zena sta je bila na kursu samnom dosla u bolnicu otvorena vec 8cm i kaze nije ju nis to bolilo i onda za 3 sata rodila (dobro to je bolilo) al sama kaze da joj nekako bilo prebrzo nije ni skuzila sta se dogada a vec rodila. Moja frendica isto tako brzo rodila , eto crazy nam je isto brzo rodila , tako da kako god bilo proci ce , nemoze vjecno trajat !
Ja si samo ponavljam u glavi da ja to mogu i da je to sve prirodno jedino sta brinem kad dode bebica kao neznam ko je napisao , sad ce bit stalno tu hahha , odgoj i sve to.
Crazy i Ugolina, Sanjarka kolko su te male glavice osjetljive? Imam strah kako cu bebu dirat da je nebi ozljedila zbog vratica , ili to dode prirodno?
Ja inace nikad ne diram skroz male bebe bas zbog glavice 😬😬😬😬
Jutro!
Zoo prebacen za par dana zbog vrucine.
Bazen ima 2 rupice :( jbg bude se malac naskakao i u pustajucem. Pa krpanje ili ne...
Prenatal - pila naturalweltov pa dietpharmov. Pa nekom mom izracunu je ta nw bila najjeftinija tableta.
Porodi, na patologiji je u sobi bila cura koja se 4cm otvorila bez bolova. Inducirali mislim i za 2/3h rodila.
Uh samo ja ni mm se ne otvorim 😠 ni cervix nije mrdao 😭
Tpol ne brini automatski ces glavu pazit. Osjetljiva je al to ti je u krvi prirodjeno, bas kako je Ugolina pisala. Nisi nikad drzala bebu, dobis svoju i znas. Kako? Nemas pojma, al znas!!!
Lucy i nove cure bolje umjesto poroda nadjite filmice babyhandling. Radi se o nacinu primanja i spustanja bebe uz vjezbu. Pocinju s pricom o hipotonicnim bebama, no vrijedi i za zdrave.
Jutro
Lucy, nemoj se bojati. Ja sam isto prvorotkinja i nakon svih pregledanih videa na yt, nekako mi je postalo jasno da povratka nema i da dugo očekivanu bebu čekam još samo malo.
Abies, moram izdržati, hoću-neću :) Ti kao autorica skorašnje knjige o porodu, reci dal je dijete s 37 tt skroz zrelo za van ili se još nešto razvija?
bellaru, jako si lijepo rekla, najveći jackpot je primiti dijete u naručje.
Ja ću se definitivno sjetiti Crazynog otvaranja cvijeta, vizualizirati sve na najbolji način.
Ja sam bebicu željela krajem srednje škole, pa reko ajde završi faks...pa se vjenčaj..pa idi na bračno..i onda nakon svega toga ostala trudna kad sam se najmanje nadala. Ne bih vrijeme vratila natrag sad kad znam da uskoro dolazi moja najveća radost koju ću ljubiti. Da će u početku biti teško, hoće..ali samom odlukom da sam spremna za dijete, spremna sam na sve.
Buđenje noću, neispavanost, zubići, grčevi....na sve sam spremna! Ništa mi neće biti teško jer znam da ću to raditi s puno volje i ljubavi. Sigurno će doći vrijeme kad bi sve poslala u P.M. ali proći će i ta kriza. Kad te pogleda onim okicama, uhvati prst cijelom šakicom...pa di ćeš ljepše. Govorim kao da imam jako puno iskustva (i imam jer sam sve to prošla s bratom prije 15 godina) i jedva čekam.
A porod...ako su sve preživjele te bolove, i ja ću. JER STIŽE NAJVEĆA NAGRADA!
Za to smo se muž i ja borili, za to ću pretrpjeti sve.
Ponositi se vlastitim djetetom unatoč svemu kaj je bilo u trudnoći: kak je miska rekla: povraćanja, mučnine, slabost, sve moguće i nemoguće pretrage, svako malo vađenja krvi, ogtt, trenutna otečenost stopala, nema seksa 6 mjeseci (bar kod nas)... sve se zaboravi pa će se i tako bol kod poroda.
Sad kad sam napisala kaj mi je bilo na duši, nadam se da sam Lucy i ostale curke ohrabrila.
Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)
Zabice 32tt je preloman za porod. Pluca se razvijaju jos do 36tt, a 37 ne bi trebalo vise komplikacija. No, sina izvadili dan iza termina, al on je kasnio po pocetnim uzv za tjedan. Kod poroda procjenjen na 39t i dugo se osjetilo. Normalno se razvijao al motoricki je neke stvari kasnio oko mj dana. Znaci bas do pravog poroda koji bi bio.
Jutro zeneee..vidim prica se o porodu naveliko..moj topli savjet ne gledajte nikakve klipove jer na njima cete vidit svega a mozda vas porod bude skroz drugaciji..i ja san napravila to jednom pa sam se samo zgrozila kako.to.izgleda i uvatila me panika..ovako po osobnom iskustvu: boli i mora bolit, ipak treba to dijete izac vani..veliku ulogu igra kako pristupite samom cinu poroda, ja san sebi mantrala da je brzo kraj mukama, uskoro ce sve proc i drzat cu svoju bebu u rukama..istina bog na dripu sam uglavnom jeb..sve po spisku mm i molila Boga da sta prije trud prode i da dode onih par sekundi odmora..onaj tren kad osjetite da je beba izasla sve zaboravite i nista vas vise ne boli,kad vam je stave na prsa dobit cete navalu osjecaja za kakve niste ni znali da ih imate..samo opusteno i nemojte razmisljat o crnim scenarijima i o tome kako cete se napatit..ja imam srecu pa mi je porod kao prvorotkinji kratko trajao, mantrajte tako i vi pa vam bude lakse..
za pisu u pelenama, neko mi kaze gore neko dole nisam ni sama pametna..
bjezim, vrime je da mama izvadi sisu 😂😂
Miska, nisi luda, ja sam isto totalna flegma, a beba stiže ovaj tjedan! Uopće se neću zamarat s ničim dok nije potrebno
Otisla kod socijalnog po uputnice i da uzme bris i to i gleda mi krvnu sliku i kaze kako trudnice imaju inace poviseno to nesto al ja da nemam i da je to rijetko. Kazem ja da kad sam posebna😁 a kaze on to je jer se zdravo hranim ( a voce i povrce ne pojedem po 5 dana) kazem ja njemu da je to od nutelle i napolitanki😁😁
I ugl rekao je da kad mi je rekla ova privatna da cu dva tri tjedna ranije on kaze da ona to samo moze nagadjat i da cu ja sigurno doc do termina😣😣😣😣😣😣 rekla sam mu da je bezveze i da bas mu hvala😁😁😁😣😣😣😣
Cure nemojte izlazit van ako boga znate. Vani je PAKAO!!!! a nije ni podne
Pa eto idem popravit jos malo krvnu sliku sa ritter sportom od marcipana😀
Sortiraj odgovore
Najstariji