Aurelija ahahaha prorocica... ma to samo tako funkcionira, kad se rodilja ne osjeca sigurmo moze odgoditi porod (ne otvara se, beba se ne spušta). Za sve su krive te bolnice i hrpa doktora pred kojima moras sirit noge kad si najranjivija... i ne vjerujes im i bojis se jer te boli. To je sve normalno za osjećat... ali u tom slucaju oni krecu u indukciju, drip na najjace pa ti vidi... a kad si smirena, oni ne moraju nista, sve ide kak treba (u 98% slucajeva)
A beba je velika promjena, i trebat ce vam neko vrijeme da se snađete, treba ce i meni sad s dvoje... ali kasnije vam se cini da je oduvijek tu i ne mozete uopce zamislit zivot bez tog malog bića (možete, al na max. 1 dan) ;-)
Mi zene previse razmisljamo o svemu. I ja razmisljam o svemu iza poroda pa sam u frci. Al.ustvari me nema cega biti strah al me svejedno strah jer nije to vise dosla kod sestre/sestricne/ frendice pa malo promjenila pelenu, malo pricuvala bebu, malo ju nunala. Ova beba ti je za stalno😨 al kazem..ludi zenski mozak, bar moj
Ja uvijek nekako usporedujem ljude sa zivotinjama..one instinktivno znaju sto trebaju kada dobiju mladuncad..a mi ljudi bi stalno nes komplicirali.. Tak sam i js mislila kako cemo mi to,ipak se zivor mijenja naglavacke..prvo sto sam izgovorila kad sam dosla doma iz bolnice je bilo KAJ CU SAD???!!!!!! I plakala neko vrijeme,ne od tuge nego straha za to malo bice,kako ce ono s ovakvom materom koja nema pojma o nicem..a onda je sve krenulo prirodno..da se tak izrazim,pocela sam slusat sto mi dijete govori..place,nahranis, usrana,premotas, zeli se mazit,pomazis itd.i onda si si sav kul i super jer ti ide i skupis hrabrost i samopouzdanje i sve je lijepo i idealno... A onda beba dobije grceve i sve padne u vodu i opet nisi pametan i nakon sati plakanja vise nemas pojma kaj radis,hahahaha
Bellaru, to pisanje kod kihanja mi se dogadalo u 2.tromjesecju. Sada ne vise. Al cekam da se beba spusti nize pa kazu da se ide cesce na wc i da mokraca zna pobjeci. Za sad idem 1 u noci na wc.
Hvala cure na rijecima utjehe!!! Ja se isto nadam da kad to krene da cu dobiti neku snagu da izdrzim sve sta bude. Valjda nam je i to urodeno kao i briga za dijete.
Bellaru,hehehe
Lucy,nakon sto prezivis porodajnu bol, a prezivis,nema ti druge hihi, fizicki si mozda u totalnom k,ali psihicki..kada se sjetis kasnije te boli i svega,toliko se mocno osjecas poslije, ko da si samo ti rodila i nema ti ravne, taj ponos same na sebe je stvarno predivan, a narocito kada jos i vidis zbog koga si to istrpila,najjaca si zena na svijetu
Uh ja se ulovila u 9 nakuhavanja za u duboko, imamo sad za jest 5 obroka, jos cu morati bar toliko ovih dana 😂😂😂
Ja ne znam da li sam ja "luda" ili me jos nije ulovilo, ali nemam straha od niceg, ni od poroda ni od dolaska doma s bebom. Svi oko mene vise panicare, svekrva, mama ko mama pogotovo a meni idu ta pitanja na zivce kad me zovu pa kao dal cemo mi to moc sami (nemam bas nikog blizu da mi dode pomoc, tako da cemo morat sami prvih 20ak dana, i to uglavnom ja jer ne znam koliko mi mm moze biti od pomoci s dva treninga dnevno + jos koja obaveza) pa ono nismo blesavi, pretpostavljam da nece bit lako ali ni prvi ni zadnji koji nemaju familiju na 10 min od kuce, snaci cemo se vec, kao i u svim drugim zivotnim situacijama, a bilo ih je svakakvih!
Sam porod sam si zamislila kao nesto sto mora proc, potrudit cu se sto vise opustit i slusat sto mi govore da si olaksam, svaki put kad mi dode ona najgora bol, sjetit cu se koliko sam cekala tu bebu i da ce ona svaki cas biti konacno samnom i nista drugo nije bitno, kao ni iscekivanje plusica 18 mjeseci, pa slabost i povracanje do pola trudoce i sve tegobe, sve je proslo pa ce i jos tih par sati bolova!
Lucy mislim da si stvarno trebas sad tih mjesec dana do poroda uzet za pozitivne misli, ne gledat nikakve videe, ne slusat i ne citat nista, stvori sama sebi pricu u glavi kako bi ti htjela da tvoj porod izgleda i razmisljaj o tome, o sebi o tvojoj bebi i o tvom porodu a ne tamo nekoj zeni s videa koja se dere koda joj izvode egzorcizam!
To nije nista sto se ne moze, jer da se ne moze nebi se svaki dan rodilo toliko djece, ti samo moras postat svjesna toga!
Eto malo moje filozofije u kasne sate 😜😂😂😂
Ko da joj izvode egzorcizam😂😂😂😂😂 dobro si to opisala😂😂😂😂😂
A i nemamo svi isti prak tolerancije na bol. Mozda neces ni osjetit trudove. Moja jedna prijateljica dosla u bolnicu a oni se cude kako ona nije prije osjetila trudove da ce rodit sad. A ona isto ko pekmez. Tak da to ti je ko da si uplatila eurojackpot i sad cekas broj po broj ne znas sta ce izvuc! . Samo je ovaj dobitak na porodu bolji😊😊😊😊😊😊👼👼👼
Sortiraj odgovore
Najstariji