Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tynchy
    15. Listopad 2015. 09:29

Jana, ajmo pričekati sutra, ja još vjerujem da je to samo nešto prolazno bilo...

Sanjarka, da, nabija mi osjećaj krivnje, kao da želim loše djetetu jer ne pijem folnu + tih 800 vitamina koji su nutra. Btw, čak mi je liječnik rekao da neki vitamini i nisu tak dobri u prevelikim količinama za trudnice (mislim da je spomenuo vitamin D, nisam sigurna).. tako da, možda tijelo govori: hey, sad mi je ipak malo too much...

i rekao mi je da sam se malo previše zdebljala, čak 4kg, tako da vjerujem da je i to od tovljenja tim tabletama...  moja mama je mene rodila bez tableta i evo me živa, zdrava, i dovoljno pametna.

i meni se hrana gadi, ali sam zato našla neke stvari koji mi pašu, npr jogurti... moraš jesti, i to što zdravije možeš...
    Meni se čak i čokolada počela gaditi..
    a što se raspoloženja tiče, i tu te razumijem... gledaj Big Brother, ne možeš da se ne nasmiješ :)

Dunyasha
    15. Listopad 2015. 09:44

Tynchy, što piješ? Koje vitamine? Ja pijem samo folacin, i meni dr. rekla da nikakve ostale vitamine do 12. tj ne treba..
    A ove 4 kile koje si dobila, moguće da je od folne, to je čisti B vitamin, a poznato je da se od njega deblja. Meni su lg trenutno najmanja briga, ne zamaram se koliko ću ih dobiti. Skinut ću ih tako i onako s vremenom...
    Jana, znam taj osjećaj kad misliš da više nisi t, ali daj ipak pričekaj uzv sutra, nadamo se da nećeš biti u pravu..
    Sanjarka, Tynchy, što se tiče raspoloženja, tješi se da će to trajati samo do 12. tj.. Ja nisam bezvoljna, samo sam nabrijanija nego inače (kao kad sam u pmsu) i stalno nekako umorna..

Sanjarka88
    15. Listopad 2015. 09:48

Tko ti je rekao da si se previše udebljala?
    ti si mršavica zar ne?

Ma da meni je moj u startu rekao da ne pijme ta sranja da je to sve industrija, biznis.... bla bla....

je svi smo mi rođeni bez folne i vitamnina tako da se čovjek stvarno pita.
    a rodila sam i ja prvo bez toga svega, uz puno stresa, nerviranja..a rodila sam zdravu i pametnu curku tako da po meni kako je zametnuto tako će biti.

meni se sve šta sam volila gadi.... čevapi, pizze, čokolade, slatkiši ništa mi neide čak mi se diže želudac puno toga šta nije vezano uz hranu..... pa se ponekad pitam da li moje tijelo reagira loše na trudnoću jer je prva bila traumatična pa sad misli da prolazi isto....

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Dunyasha
    15. Listopad 2015. 09:58

Što se tiče komentara tm da je sve to industrija, slažem se s njim. Npr. na Solgarovom prenatalu piše 2 tblt dnevno, a meni magistra u ljekarni rekla da je to mjera za Amerikance jer se loše hrane itd.. A moja gin mi je rekla da dok god je kvna slika u redu, ništa ne treba dodatno uzimati. Slažem se da su nas naše mame rodile bez folne i bez odlazaka na uzv svaki mjesec i sl.. Ali činjenica je i da je hrana prije 30-ak i više godina bila drugačija, zemlja nije bila toliko zagađena i sl.. Paziti na prehranu je i dns prvo što u trudnoći treba.
    Ja recimo, slabo jedem meso, a sad mi u t strašno paše, ali recimo maslinovo ulje mi smrdi.. Tako da je sve relativno. A Sanjarka, to što ne možeš jesti ćevape- pa to budi sretna! Bolje tako nego da ih imaš želju krkati od jutra, ne? 
    Što se tiče traumatične prve trudnoće, mislim da tijelo ne reagira sad na to, nego te jednostavno muče hormoni...

Tynchy
    15. Listopad 2015. 10:15

Endokrinolog mi je rekao da je to dosta kilograma. Da, imala sam oko 50 kad sam ostala trudna, sad evo već 54. To i dalje nije puno, ali je značajna razlika.

Joj ne znam kako se zovu tablete, kupljene su u Austriji. Pogledat ću baš, ali znam da imaju 800mcg folne i svašta nešto od vitamina.

Dunyasha, slažem se sa tvojim mužem da je to sve industrija. Sad vidim da se puno bolje osjećam kad jedem fino (naravno ono što mi se ne gadi).

Sanjarka, tebi se ova trudnoća razlikuje od prve po simptomima?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.