Većinom se termin računa po veličini ploda, meni su sve tri trudnoće bile 2tjedna manje po veličini ploda nego po uzv-u , tako sam i rodila... Znači termin po uzv-u plus 2tj... I nisu bili prenošene bebe, nego je vjerojatno do oplodnje došlo kasnije pošto sam tada ima cikluse po 40-45 dana....
Sanjarka - moja ima krokse kao kućne papuće, i samo uskočila u auto,ma nema veze, imam sad drugih briga....
Čekam deset sati da zovem dr za termin uzv-a....
Vše čitam iskustva, manje znam.. Ima svakakvih prognoza, od nikakvh simptoma do spontanog, pa do krvarenja s ugrušcima di se trudnoća normalno nastavlja, eh
Većinom se termin računa po veličini ploda, meni su sve tri trudnoće bile 2tjedna manje po veličini ploda nego po uzv-u , tako sam i rodila… Znači termin po uzv-u plus 2tj… I nisu bili prenošene bebe, nego je vjerojatno do oplodnje došlo kasnije pošto sam tada ima cikluse po 40-45 dana….
Sanjarka - moja ima krokse kao kućne papuće, i samo uskočila u auto,ma nema veze, imam sad drugih briga….
Čekam deset sati da zovem dr za termin uzv-a….
Vše čitam iskustva, manje znam.. Ima svakakvih prognoza, od nikakvh simptoma do spontanog, pa do krvarenja s ugrušcima di se trudnoća normalno nastavlja, eh
meni je taj tvoj doktor malo nonšalantan... mislim da te treba bolje pregledati i nadgledati...
držim fige da bude sve ok, samo miruj i bit će sigurno sve dobro
Većinom se termin računa po veličini ploda, meni su sve tri trudnoće bile 2tjedna manje po veličini ploda nego po uzv-u , tako sam i rodila… Znači termin po uzv-u plus 2tj… I nisu bili prenošene bebe, nego je vjerojatno do oplodnje došlo kasnije pošto sam tada ima cikluse po 40-45 dana….
Tu sam dakle krivo napisala- dakle trudnoće su bile manje 2tj po veličini ploda nego po ZM.
Znači računali su mi termin od ZM plus ta 2tjedna (zbog veličine ploda..)... Veličina je krozcijelu trudnoću uredno zaostajala, u svim tjednima, tako da su bili poprilično sigurni da je kasnije došlo do oplodnje.. Bila sam i kod dr. Kosa u Viliju, sadašnjem Ginekosu..

2006.
2008.
2010.
10/2015 7+5
Sanjarka - moja ima krokse kao kućne papuće, i samo uskočila u auto,ma nema veze, imam sad drugih briga….
Čekam deset sati da zovem dr za termin uzv-a….
Jana, molim te ne čitaj ništa po internetu. Ima žena koje su krvarile jako dugo i puno u trudnoći i trudnoće su im sasvim dobro završile. Tako da se ne opterećuj onime što čitaš. Što si ti mirnija, bebici je bolje.
Ja sam to radila u prošloj t i nije mi pomoglo, dapače, uz tmurno raspoloženje, samo sad bila još gore od tih svih članaka, foruma i sl.. Zato sam si i obećala da ovu trudnoću neću ništa čitati i zbilja se toga držim. Jer to postaje začarani krug..
Pa evo sad, već vidim da se uspoređujući s drugim trudnicama brinem, a realno nema razloga za brigu.
Dr će te sigurno opet pregledati, ali ni previše "kopanja" nije dobro..
Tynchy, dr. kaže da je sve jako dobro, i GV i ŽV sve kak treba biti, pa čak ni da ta 3 dana manje nego po m niš ne znače.. Ma malo mene panika zna uloviti.. Moram se naučiti opustiti.

2006.
2008.
2010.
10/2015 7+5
Moj dr? Ili?
Zbog čega to misliš?
Moj dr? Ili?
Zbog čega to misliš?
da, tvoj doktor. Pa mojoj mami se to desilo i odmah su ju stavili u bolnicu mjesec dana, i evo mene živa i zdrava tipkam vama ovdje...
mojoj kolegici na poslu se isto desilo, pa je mirovala doma i svaki drugi dan išla na kontrolu .. dok doktor nije potvrdio da je sve ok i nema opasnosti...
Znam puno takvih slučajeva, i uz brižnog liječnika sve je prošlo dobro...

2006.
2008.
2010.
10/2015 7+5
Ok, al neznam iz čega zaključuješ da je nemarna?
napisala sam da je napravila vag. pregled, uzv, dala mi terapiju duphastona i strogo mirovanje, predložila bolnicu (ali pošto bi tamo bila apsolutno ista takva terapija, dogovorile se da će mi zbog troje male djece doma biti dolje)... Dala upute za dalje, dakle ako dođe do ugrušaka, doći na uzv, što danas i idem.. Neznam što je još mogla.. ?
Ok, al neznam iz čega zaključuješ da je nemarna?
napisala sam da je napravila vag. pregled, uzv, dala mi terapiju duphastona i strogo mirovanje, predložila bolnicu (ali pošto bi tamo bila apsolutno ista takva terapija, dogovorile se da će mi zbog troje male djece doma biti dolje)… Dala upute za dalje, dakle ako dođe do ugrušaka, doći na uzv, što danas i idem.. Neznam što je još mogla.. ?
aaa, to nisam vidjela...
pa onda super...
ja baš nemam povjerenja u liječnike.. meni je jučer pregled trajao 3 minute, možda pretjerujem, ali ja nisam dobila ni upola informacija kao što čitam da vi ovdje jeste.. nisam dobila niti trajanje trudnoće po veličini ploda, niti info o gv.. i slično...
Znam da neki prate trudnoću i privatno i kod soc.gin. E sad, jel to pametno ili ne?
i da, istina da ne treba previše kopati ... ali ipak ono...

2006.
2008.
2010.
10/2015 7+5
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji