Tu sam, na brzaka vas čitam, ne stignem pisati jer sam u poslu oko stana, posto nam je stan u izgradnji svaki dan treba nesto nadgledati, MM mi kaže da cu postati arhitekt.
Danas su me razveselili iz Lesnine da stigla kolica, nekak su brzi s obzirom da smo unaprijed bili upozoreni da se ih ceka 6-8 tjedana.
Žabica ja sam iz Međimurja.
Bas mi je drago zbog tebe, vidiš da se i tebi sve lijepo poklopilo.
Miska, a sada imas hrvatsko il slovensko zdr. osiguranje? I da li imas možda u slo boravište/ prebivalište? Pa ako nisi zaposlena u hr, onda se jednostavno osiguraj preko muza u slo i problem riješen!
I mene zanima ta tema, budem i ja malo pročačkala, al ima još vremena
Miska, a to sam ti taman htjela predložit! :-) onda bi mogla prijaviti boravište i dobiti osiguranje po njemu bez obzira što ne radiš.
Tynchy, za tebe nažalost nemam pametan prijedlog pošto radiš u hr...osim ovog "slučajnog" poroda
Jutro Miska citah u prolazu za tvoja pitanja. Ja sam sina rodila u Ljubljani, u braku sam al nemamo stalni boravak, jos. U 7.mjesecu trudnoce sam dosla na vizu od godinu. Oreko mm se osigurala i uplatila dodatno zdravstveno. 3 mjeseca ti mora teci dodatno da bi ga kao mogla koristiti. Kao trudnica ga ne moras imati al od min.porodjaja sve placas. Noc lezanja u bolnici ti je oko 600 eura. Beba ima prva 3 mjeseca sve besplatno. U bolnici ti dolazi maticar, pripremis dokumenta iz Hr i odma ti upisu dijete u maticnu. Moj mm je cetvrti dan odma isao u Bosnu da ga dole upise, jer sam ja bila jos u radnom odnosu a i ovdje dijete ne ostvaruje nikakva prava rodjenjem. Znaci ima Bosansko drzavljanstvo a ovdje jw na muzevoj vizi, tako zo ide. Eto, ako ti jos sta mogu pomoci, javi se.
Orhideja, di si ti bila u radnom odnosu? u hr/bih? i svejedno si uspjela srediti zdravstveno u sloveniji? to znači da si imala paralelno dva osiguranja?
Tynchy, javi što god saznaš!
Sortiraj odgovore
Najstariji