Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aurelija
    02. Prosinac 2015. 09:46

Ja ti kažem da ćeš se predomislit da tad haha! Živi bili pa vidjeli :)

miska
    02. Prosinac 2015. 10:01

Aurelija

Ja ti kažem da ćeš se predomislit da tad haha! Živi bili pa vidjeli :)

Necu ne haha! U najgorem slucaju rodit cu hrv sto sad, do ljubljane imam sat i pol voznje tako da nije strasno 

PeppePula
    02. Prosinac 2015. 12:03

Također i ja se neću ženiti na brzinu :) skupa smo 4 godine, i ako se do sada nismo ženili, nećemo niti na brzinu zbog bebe...Što je najsmješnije, iako živimo zajedno ( osim kad dragi ode u inozemstvo kod svojih ), nismo prijavljeni na istoj adresi zbog nekih sada totalno lijevih razloga, tako da nismo niti u nevjenčanom braku... Rekla sam dragom, ti ćes morati priznati dijete, a ja ću moći imati prava samohrane majke :) Meni je to smješno, jer dijete smo željeli i planirali, ali takva je pravna situacija :D

miska
    02. Prosinac 2015. 12:31

PeppePula

Također i ja se neću ženiti na brzinu :) skupa smo 4 godine, i ako se do sada nismo ženili, nećemo niti na brzinu zbog bebe…Što je najsmješnije, iako živimo zajedno ( osim kad dragi ode u inozemstvo kod svojih ), nismo prijavljeni na istoj adresi zbog nekih sada totalno lijevih razloga, tako da nismo niti u nevjenčanom braku… Rekla sam dragom, ti ćes morati priznati dijete, a ja ću moći imati prava samohrane majke :) Meni je to smješno, jer dijete smo željeli i planirali, ali takva je pravna situacija :D

Tako je identicno i kod nas. Samo kod nas jos dodatno komplicira stvar to inozemstvo. Sad cu se cim prije prijavit na njegovu hr adresu (on ima i hr i slo drzavljanstvo) pa da barem tamo imamo zajednicko prebivaliste! Sredit cemo vec nesto, biti ce malo kompliciranije ali boze moj, nebi bilo zanimljivo da je drugacije hahah. Glavno da je beba na putu, ostalo je nevazno!

Peppe

• orhideja
    02. Prosinac 2015. 12:19

Bila sam u Bosni u radnom odnosu, zbog komplikacija otisla prije na bolovanje, sredili papire oko spajanja porodice i dosla ovamo. Osigurana sam ovdje preko muza a dole sam posle bila godinu na porodiljskom i godinu na neplacenom. Nismo bili sigurni oko papira i nisam htjela rizikovati sa otkazom. Svi su znali gdje sam, niko nije pravio probleme a prilikom prijavljivanja u Slo niko vas i ne pita dal ste se odjavili na prethodnom prebivalistu nit dal ste u radnom odnosu. Mozda nije po zakonu sto sam uradila, al se zakon nije zalio 😂 ovdje 2 god nisam imala pravo raditi i samo smo djeciji dopl.od Slo imali i to je to.

miska
    02. Prosinac 2015. 12:35

orhideja

Bila sam u Bosni u radnom odnosu, zbog komplikacija otisla prije na bolovanje, sredili papire oko spajanja porodice i dosla ovamo. Osigurana sam ovdje preko muza a dole sam posle bila godinu na porodiljskom i godinu na neplacenom. Nismo bili sigurni oko papira i nisam htjela rizikovati sa otkazom. Svi su znali gdje sam, niko nije pravio probleme a prilikom prijavljivanja u Slo niko vas i ne pita dal ste se odjavili na prethodnom prebivalistu nit dal ste u radnom odnosu. Mozda nije po zakonu sto sam uradila, al se zakon nije zalio 😂 ovdje 2 god nisam imala pravo raditi i samo smo djeciji dopl.od Slo imali i to je to.

Tebi je bila olaksavajuca okolnost upravo bracno stanje, koje meni otezava situaciju. Da smo u braku ja bih odmah dobila i prebivaliste i osiguranje preko njega. 
    Mozda ce se to oko prebivalista moci urediti kad se beba rodi i kad je on prizna. Do tad skupljam info sto mi se najvise isplati 

Aurelija
    02. Prosinac 2015. 13:01

Orhideja, tebi je to zbilja nekim čudom uspjelo, jer kod prijavljivanja na zdravstveno (slo) treba imati odjavu iz hr zdravstvenog, odnosno oni si to međusobno pošalju. Provjereno!

orhideja
    02. Prosinac 2015. 13:30

Aurelija

Orhideja, tebi je to zbilja nekim čudom uspjelo, jer kod prijavljivanja na zdravstveno (slo) treba imati odjavu iz hr zdravstvenog, odnosno oni si to međusobno pošalju. Provjereno!

Ma vjerovatno je razlog cinjenica, da smo morali podnijeti zahtjev za vizu a vi iz hr imate po tom pitanju olaksice.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI