Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PeppePula
    02. Prosinac 2015. 17:38

Dunyasha prekrasno pregled za pozeljeti...

Peppe

Cro262
    02. Prosinac 2015. 18:06

Cure, upravo dosli sa uzv-a, sutra idemo vaditi krv za rani kombinirani. Uzv je super, veliki smo taman koliko i treba 13+4, dugi 7,52cm, nuhalni je 1,2 i kaze da je to ok, da je sve do 2 ok. U jednom trenu je pozvao muza da dode vidjeti, to mu je bio prvi put da gleda uzv i bilo je fakat emotivno gledati njega zbunjenog dok mu doktor objasnjava i pokazuje gdje je sto... :) Sva sam sad happy i malo mi je lakse kad znam da beba napreduje, uvijek me tako strah prije pregleda, tih 4 tjedna razmaka izmedu pregleda jako dugo traje :)

zabica25
    02. Prosinac 2015. 18:30

Što znači nuhalni? Prva mi je T i ništa mi nije jasno 
    Čitam vas ali nikako da nešto napišem...ali ste aktivne i to me veseli.
    Zanima me jeste li normalno dalje imale odnos s mužem/dečkom? Mene je jučer bolilo i nisam mogla...jel to tek u 4+3 normalno i dal se kasnije ustabili ili? Znam da smo sve različite, ali me zanima...

MomM.94
    02. Prosinac 2015. 18:47

zabica  prozirno područje na koži sa stražnje strane bebina vrata, to ti se naziva nuhalni nabor, i u slučaju anomalija u razvoju on je pretjerano zadebljan..
    Nisam ni ja znala što znači do jučer kad sam bila kod ginekologica rekla je da je nuhalni 0,9mm pa sam išla istrazivat sto to znaci.. :)

Mi imamo odnos, samo sto ja od kad sam trudna nemam bas volje za to...Ak ti je s trudnocom sve ok mislil da nebi trebalo bit problema...

🙋‍♀️ 29
    🙋‍♂️30
    14.06.2016 💙👶
    Someone i love was never born. 💓😇
    22.02.2022 💔 21.tt
    27.12 ➕
    Baby girl 💗

Dunyasha
    02. Prosinac 2015. 18:52

zabica25

Što znači nuhalni? Prva mi je T i ništa mi nije jasno 
    Čitam vas ali nikako da nešto napišem…ali ste aktivne i to me veseli.
    Zanima me jeste li normalno dalje imale odnos s mužem/dečkom? Mene je jučer bolilo i nisam mogla…jel to tek u 4+3 normalno i dal se kasnije ustabili ili? Znam da smo sve različite, ali me zanima…

Nuhalni nabor je nakupina limfe u vratu bebe koja se mjeri i njena debljina moze ukazivati na neke kromosomske malformacije tipa Downov sindrom i sl. Neki kazu da se tolerira do 3 mm, neki do 2. U kobinaciji s vadenjem krvi daje statisticku vjerojatnost od kromosopatija. Radi se izmedu 12-14 tt. Ne zamaraj se sad s tim.
    Sto se tice odnosa, mi ih uopce nismo imali jer sam imala status prijeteceg pobacaja pa su odnosi zabranjeni, no dns je nama dr rekla da mozemo imati odnose. Pazljivo ali mozemo. 
    Svim curama na znanje- pitala sam ju za grcenje maternice prilikom orgazma. Rekla je da da, da ce se maternica grciti, da to boli i neugodno je i da se zene prepadnu da ce pobaciti. Rekla je da nece doci do pobacaja ali da zna biti bas bolno. Nije se izjasnjavala oko toga treba li izbjegavati takva grcenja. 😉😉
    Isto tako, pitala sam ju za bol pri kihanju- rekla je da je maternica rastegnuta ali je jos dosta nisko i da zbog tlaka u trbuhu hoce zaboliti.
    Nadalje, rekla je da nam se u ovim stadijima trudnoce maternica nalazi na samom rubu stidne kosti i da se pod rukom jos ne moze osjetiti. Tj. ona ju moze osjetiti pri vaginalnom pregledu ali mi jos ne. Pa mi je rekla da to sto ja osjetim su crijeva koja su pod pojacanim naporom zbog progesterona. 😂😂😂😂 i kile. I ubila mi uvjerenje da je to moja beba. Rekla je da nije jos. Da ce se maternica pod prstima moci osjetiti kroz 2 tjedna.
    Sto se tice caja od vrkute- NE! Nikakvi takvi cajevi ne. Za bolove mogu samo tablete na bazi paracetamola (Lupocet) i to samo ako je bol neizdrziva.
    Eto. Ima toga jos, ali necu vas daviti, ja sam pitala ono sto je mene osobno zanimalo. Ovo mi se cinila info za opce dobro. 😉😉

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)

Majadila
    02. Prosinac 2015. 23:04

Divne vijesti s pregleda , bravo cure!

Moj trbuh su definitivno poceli primjecivati. Doduse, ovi koji znaju svaki puta kad me vidi zure u njega da procjene jel narasao. Zanimljivo, mislila sam da ce me to uzasno nervirati kada do toga dodje, ali skroz mi je okej. Valjda to blazeno 2.tromjesecje i mirni hormoni  :D

Majadila
    02. Prosinac 2015. 23:17

I opet ja s anatomijom :o

Ne kuzim kad kazu da "maternica nije jos iznad stidne kosti". Pa ona je u startu iznad stidne kosti! 

Da ne misle na venerin brežuljak? Poludit cu s nepotpunim informacijama 

Dunyasha
    03. Prosinac 2015. 09:28

Majadila

I opet ja s anatomijom :o

Ne kuzim kad kazu da "maternica nije jos iznad stidne kosti". Pa ona je u startu iznad stidne kosti! 

Da ne misle na venerin brežuljak? Poludit cu s nepotpunim informacijama 

Jutro trudnice! 
    Kako ste danas? 🌞🌞🌞
    Majadila ne se uzrujavati. Nije doista toliko vazno. Ili je? Meni je jcr pokazala na trbuhi di mi je maternica i fkt je nisko. 😉😉
    A da se tebi vec vidi, vjerujem! Ti si ipak 2 tjedna ispred nas. Ili cak 3! 😀😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI