Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bellaru
    09. Lipanj 2016. 21:49

Deedee bez brige biti ce dovoljno doktora i babica😀nije taj cep kao crvenkast roskast?😯
    A pa meni danas to sa medjicu sogorica pricala i ona rodila dva put i mazala se i nije ni pukla niti su ju rezali pa si mislim ako si mogu pomoc il da malo manje popucam il me manje zarezu il nista od navedenog odlicno. A i to konzna oce mi se dat masirat to pogotovo nakon onog videa na youtubeu😨

Abies
    09. Lipanj 2016. 21:51

Elle lucy wellcome!
    Deedee budi ti i prije spremna ako ide sluzni cep. A nekako mi to na to zvuci sto opisujes.
    Heee nedavno sam pisala da nema niti jedna da ce i ri rodiliste :)
    Vezano je bilo za porod u bazenu. Ukratko frendica rodila i voda i stol. Neusporedivo lakse voda. Pa ako ima saznanja iz prve ruke i smije li se iza carskog...pisi.
    I ja sam sanjala samo o vaginalnom porodu, no sudbina mi nije takva. Samo su kod mene elektivni ne hitni. Ovaj drugi mi je lakse sjeo jer se pokazalo da je velika beba i stvarno kad razmislim moglo bi kobno biti da sam odbila slusati doktora i cekat vag porod. 
    Danas me dr koji me rezao zeza da me ocekuje i s trecim djetetom (ja njega da ce onda bit 5kg)

TPol
    09. Lipanj 2016. 22:02

Bellaru ne treba nikakvo posebno ulje mozes kupit bademovo ulje, koje poslije mozes koristit i kod kupanja bebe ukoliko sve ne potrosis na masiranje, ja isto mislim s tim pokusat sad kolko ce uspjet neznam, mazem se i protiv strija jos ih nema ali neke kazud a su dobilemzadnji mejsec tako da je sve individualno

Deedee01
    09. Lipanj 2016. 22:02

Bellaru tako sam i ja mislila da ce vise bit crvenkasti-roskasti, ali ako nije sluzni cep, sto bi moglo biti? A osjetim kako iscuri iz mene kroz cijeli dan i pogledam na gacicama kad ono sve nekako smeckasto i ima i bjelkastog( bas sam vam opisala sve detalje, sorry ako je netko gadljiv).

Abies moja prijateljica se informirala o porodu u vodi ali privatno, ugl. ona je odusevljena. Ne dobijes nikakvu epiduralnu ni nista. Bolove ne osjetis jer si u vodi. Lezis na krevetu odnosno onom stolcu i onda kad krene, prebace te u vodu. Kad beba izade, drze je pod vodom jos malo, da odjednom ne udahne previse zraka, a bebama to tako odgovara jer su i u trbuhu u vodi. Vodu filtriraju i mjenjaju tijekom poroda, tako da nisi cijelo vrijeme u ..svemu tome. Kazu da je vani to jako popularno ali tu kod nas su jos uvijek zene skepticne.

Deedee01
    09. Lipanj 2016. 22:07

E da, i zene ne popucaju toliko, jer je pod vodom i gospoda rastezljiva. 😝
    Uglavnom ima jako puno prednosti i zbilja sam rekla da bi sa sljedecim djetetom htijela probati.  Samo ne znam dal mozes iza carskog, ali ako saznam od nje, pisem😄

TPol
    09. Lipanj 2016. 22:07

P.s. Danas sam bas to pitala babicu tako da odatle mi informacije ☺️

Lucy16
    09. Lipanj 2016. 22:12

Onda i ja moram na taj test senzibilnosti jer mi na nalazu krvne grupe piše ponoviti iza 32. Tj. Sad ne znam hoće me slati moja dr.koju inače sve ja moram pitati i tražiti. 

Za zgaravicu ne pomaze ni donat ni mineralna, u limun imam jos manje nade. Sve gazirano, kiselo, ljuto samo ju pospješuje. Na početku pomagalo mlijeko a sada bademi. Veceras ce biti koma, već vidim. A nisam danas ništa jako jela. Par dana bude super pa par dana užasno.

bellaru
    09. Lipanj 2016. 22:14

Tpol pa i ja bi probala.i jos razmisljam onom gelu dianie kako se vec zove. Al to kao nosis u rodiliste pa te babica maze al me sve strah da ce me sterat u pm ako joj dodjem da mi maze mindju s tim😕

E a i kad radjas u vodi onda kao cucis il sjedis pa je i to kao bolje sta ne? Nije da lezis? Mada mi to malo fuj zvuci kad si ja to zamislim u svojoj glavi da sta sve izadje iz tebe  itd al to je samo moj ludi mozak. A da je.lakse to sigurno je mada mislim da moras ispunjavat niz uvijeta za to tj uredna trudnoca i ostalo

Lucy16
    09. Lipanj 2016. 22:41

Mislim da masiranje međice ne mogu izvodit sama ni sada, kamo li za 5 tj.još?!!! Gledala video i ne mogu doseći taj dio objema rukama ležeći na leđima. Možda neki polusjedeći ili sjedeći položaj jedino. A sumnjam da će mi dragi to htjeti kao i depilaciju. Nije on za to. Gadljiv je dosta. Na depilaciju idem u salon iako sam čitala da je opasno zbog zaraza raznih, ali ovdje gdje idem sve je jako uredno, mijenjaju papir na stolu, imaju rukavice, itd....

Elle827
    09. Lipanj 2016. 22:47

deedee, meni ti je bilo smećkasto nekih 4 dana prije termina pa sam otišla u bolnicu jer nisam bila sigurna dal trebam ili ne, jer mi je zapravo još par dana prije izašlo nešto malo gušće sluzavo, isto nekako smećkasto pa sam mislila da je možda taj čep...uglavnom, u mom slučaju je ispalo da se vodenjak otvorio, pa su mi rekli da ostanem,da ću roditi... meni je ginić na zadnjem pregledu u prvoj trudnoći bio rekao da ako nešto nisam sigurna,neka odem u bolnicu,pa ako.nije vrijeme da će me jednostavno poslat doma..,eto...nadam se da je eventualno od koristi moje iskustvo..u svakom slučaju, mislim da ne bi trebao biti neki problem..pogotovo jer si već i u terminu, 38tj,ako sam dobro shvatila?

..ono za međicu sam čula da zna pomoći ako je beba prosječne veličine, a ako je veća onda da nema baš previše pomoći..

..abies, šta si ti isto u Ri? 
    ..ja sam neki dan zvala rodilište  da pitam za stolčić pa mi je rekla jedna od.babica da nažalost ne može jer sam imala prije carski, sto sam i pretpostavljala,ali sam htjela ipak provjeriti.. ne znam dal.je ista politika.i za vodu..uglavnom..može se zvati ri rodilište i pitati..samo treba biti uporan.jer se ne mogu uvijek javiti.,ženskica koja se meni javila je bila ljubazna..

'

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.