Teja, i nije bas neki obicaj slazem se!! Pa muz nek radi festu, a ti i beba se zaključajte u sobu i ne izlazite! stvarno ne kuzim kak netko ocekuje da zena koja je pred tri dana rodila ima doma dernek, sve ju boli, ne zna za sebe i najvise joj treba mir! A da ne kazem, bebu pokazivat svim selskim babama da ju diraju i dahću po njoj, a nema jadna ni imunitet, užas! Pisali smo vec o tome ovdje, mislim da je zumbul nesto slicno spominjala kod sebe, ak se ne varam...
Starim, ooo pa odlično, ici ce to brzo!
Lunale, prekrasno izgledas, ovo vec stoti put ponavljam, ali stvarno se ne kuzi tih 20 kila niti izgledas ogromno, samo trbuh, baš kako treba biti! A sobica medena je, jaooo svaki detalj na svom mjestu, vama stvarno vise nista ne treba! Ja sam ipak neke stvari ostavila za goste, da i oni mogu nesto kupit haha! onaj šestrokut je neki vrtić pretpostavljam? Nisam to jos nigdje vidjela...
Lunale sobica je zakon.
Lijepo za procitat da si u jednom ciklusu krenula s nama na put trudnica.
A kg nestat ce.
Meni je prvo bilo blizu 4kg, i ovu bebu tako ocekujem. A valjda je Majka Priroda stvorila to tako beba bude tolika koliku tijelo moze roditi :)
Necu puno prije pregleda kolika je, mozda sutra mozda na iducem pregledu. Al ono sto sam sigurna je da mi je trbuh bas tezak. A za mjesec dana ce mi falit to meskoljenje.
Starim u komadu :) vidis koju si pomutnju izazvala. Jos malo
Ellie mazis Enu? Kako napreduje?
Lunale ja cu uzet taj ljetni nagodinu jer se ove godine nece vozit u sportskom sjedalu. Sobica je preslatka, ja sam isto gledala tu fotelju za dojenje u lesnini, genijalna je, ako mi bude stala u sobicu ici cu je kupit.
Starim od tebe iduce onda ocekujemo lijepe vijesti posto se Majinom ocito neda jos
Teja sto se tice tih festi i obicaja ja bi to zakonom zabranila ukoliko ukljucuju maltretiranje mame i bebe, onako koja rodilja zeli da joj prvi dan skace hrpa ljudi po kuci?!
Kod nas srecom nema toga, pobjegla sam i dovoljno daleko da nikome ni ne padne na pamet dolazit u posjete prvih mjesec dana (osim onih najblizih naravno, bake, djedovi, tete...)
Cula sam za to s perjem... kretenizam. Kao i pijanka. I babinje. Ok meni su kasnije dolazili. Neke babe moraju doci cim dodjes doma. Osim da vide bebu da i prebroje bestek u kuhinji. A najgore sto ne mozes zabraniti.
I na Velebitu me zacudio obicaj kad ti beba prvi put dodje u kucu (kao gost) darujes jaje kao simbol zivota.
Evo javila nam se Starim a ja je vec bila porodila :) Maleni je u terminu i ima dovoljnu kilazu tako da je on spreman...a i ti si izgleda, brzo ce :) Zelim ti sto laganiji i sto kraci porod!
Aurelija hvala ali na slikama se zbilja ne vidi toliko kilaza..pupasta sam sva nekako a tek noge i straznjica kako su narasle.... muz i cer me zovu kim kardashian! Vidim po odjeci kolika sam jer nista odavno svoje ne mogu obuci a siroke hlace (bas siroke i na lastik) od proslog ljeta uspijem navuci jedva do pola bedra! Ali nema veze, trudna sam :)))
Vezano za sobicu, svaki put smo po nesto uzeli, kako bi nam se nesto svidilo. I mi smo na kraju rekli da smo trebali ostaviti sta i gostima ali onda je muz provalio: stavit cemo mi kasicu prasicu, nek svak plati ako je zeli vidit eheheheh, sala mala :) Sesterokot je kao i ogradica na kotacice, ima 3 polozaja/visine pa spustas put dole po potrebi. Za pocetak ce to stati u dnevnom da mogu sta obavljati dok je ona unutra, ipak cu cesto biti sama s njom jer je muz odsutan a imamo i psa pa ce beba unutra biti na visini. To je prijatelj svojim blizancima bio uzeo u njemackoj ali nakon pola godine je postalo premalo za njih dvoje pa smo ga mi zgrabili
P.S. nisam namjeravala staviti sliku tj lice velike seke, na mobitelu joj glava nije bila u okviru a sad ne znam maknuti. Nadam se da mi niko nece zamjeriti jer ni sama ne volim objavljivati slike djece na ovako javne stranice, da se ono bas vide ali ajde, ode dolaze samo lude trudnice hehehhee
Evo opet sam zaboravila sta sam nekog htjela pitati... ja sam skroz poglupila u trudnoci, trapava i glupava
Miska kolica su super
Lunale sobica je prekrasna,nista se ne primjete te kile super izgledas 😊
A sto se tice tog sjedenja kad tek dodes doma s bebom,meni bi samo dosli moji i od mm roditelji i nitko vise. Jednom su htjele od mm tetke doci a ja rodila prije 4 dana rekla sam hvala al nemojte dolaziz jer nit imam snage a ni volje za sjedit. Ja i mm zelimo biti sami sa svojom djecom. Nek se ljuti ko god zeli
Kokolo hvala i tebi na dobrodošloci. Uhhh ja sve nekako imam osjecaj da ce mene potrefit u bolnici sve neke koje su malo zivcane, a s obzirom da ja imam jezicinu, morat cu se primirit ako me tako potrefi :)
Sunshine da te pitam, koliko si cekala da ti ovi iz Nivee posalju te proizvode. Ja sam ih kontaktirala prije 2 tjedna pa da znam koliko treba cekati jos. Jedino sta sam za sada dobila je Radosnica od Bebimila :)
Vjeverice bas mi je drago da ti se svida ime. :)
Evo i ja ko i Ejic danas usla u dvoznamenkasto odbrojavanje (99) uh :) :)
netko je pitao za malinu - čaj. Ima jedan spoj fragrin u listu koji pomaže lakšem porodu. Preporuča se i za mučnine u trudnoći.
Inače meni je to fini čaj. Sad ga pijem zadnjih mjesec dana, manje više svaki dan i više mi na uši ide. Gdje kupiti i cijena - nemam pojma, vlastit proizvod, sakupljen osušen
Cure vidim da ste uredno dobile pakete od bebimila, novalaca... Na bebimil se nisam ni mogla registrirati a od novalaca od 12 mj nisam jos nista dobila... A kao salju.... Pih mos mislit...
Lunale soba je predivna 😍 nasa curka ce bar godinu dana biti sa nama, a za to vrijeme cemo joj sredit sobu.. :)
Ovo sto se festi tice, kod nas je obicaj da se tata sa ekipom svojom jedan dan,dok su mama i beba jos u bolnici, ubije u alkoholu.... Doduse neki to rade i kasnije, al je ugl samo muska ekipa i to negdje samo ne doma....:D okrene se odojak/janjac, pive i vina i udri... A ovo dolazenje u posjeti prva barem 2tj mi je uzas... Ja kod nikog nisam bila prva 3tj minimalno, a ako je bio cr,onda bar mj dana.... Al na zalost znam da ce kod mene vec taj dan kad dodem doma biti onih koje ce samo htjet vidjet mene i kako sam to podnjela i normalno, kakva je beba,kako se ponasa i kako ja s njom baratam... A istim babuskarama sam vec naglasila da ne zelim posjete prva 2tj, samo to ko da stupu govoris,babe tracare.... Alergiju imam na takve, a za to nema lijeka-nema tbl za ublazavanje alergije, a bome ni za tupavost tih i takvih... :D
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Sortiraj odgovore
Najstariji