Deedee moj porod je bio carski, iznenadan m,tako da ne znam koliko ce moji savjeti kome koristiti jer vi cete naravno sve imati kratke i slatke vaginalne porode 😀.
Ukratko- u 10 mi nakon ekstra loseg ctg-a (linija bila jaaako ravna), skakanja tlaka i manjka plodne vode na uzv 10 min ranije rekli da idem na carski. Ja ocekivala termin ono za 10 dana- a kad ono taj dan za 1h. Zvala mm da dodje, spakirala stvari iz sobe i sve to u nekom polusvjesnom stanju. Napravili mi klistid, stavili kateter, dosao mm i u salu....
Osjecaj... A ne mogu to opisat. Ides gore, znas da beba nije 100% i da je rizik sve.. Pusa od mm i tapsanje po guzi i u salu.
Prosla sam dva dana prije razgovor s anesteziologom pa to islo brze. Daju mi spinalnu inekciju i stavljaju onaj paravan. Anestezilologica pokusava small talk... Ugl osjecas da nesto rade al ne osjecas bol- osjetila sam konkretno kad su ju ajmo rec gurali van. I onda cula da place aaaa divan zvuk
i tad mi ju pokazali. Sve skupa je mozda trajalo 20 min. Tad mi dali nesto za spavat i probudila sam se u intenzivnoj nakon po moj procijeni 1-2 sata gdje sam bila par sati dok mi nisu proradile noge. Tad te prebacuju na poluintenzivu. Omamljen si ali svjestan svega.. Sestra mi obukla spavaciu i dolazim do moba da zovem mm al on mi vec poslao sliku bebe iz inkubatora i da je sve ok da pricao s mojom kirurginjom i pedinatricom. U pola 5 su posjete i tad mi je vec on dosao.. Nakon tog slijedi onaj gori dio- ne smijes ustat 24 h od spinalne, prema tome ja ne mogu vidjet bebu svoju 24 h... Oko mene 7 zena sve s svojim bebama a ja svoju ne mogu ni vidjet.. Te dvije noci su bile najteze...
Bolovi su tu al i inekcije protiv bolova tako da je bilo podnosljvo.
Slj dan u podne me mm vozi nasoj bebi u kolicima i tad se tek malo smirila.. Pustili da ostanemo duze. Mala mrvica nasa dugonoga.. Pricamo s njjenim dr umiruje me i uvjerava da ce ona biti super i pokazuje mi sve njene nalaze.
Sljedeci dan ujutro u 5 tusiranje. Jos uvijek pod drogama, iz tebe ide krv, briga te ko te vidi., ko zombi. Meni je dosta oscilirao tlak pa se umalo srusila pod tusem. Al doooobar osjecaj vode i cistoce.
Uglavnom drugi dan (0. Je carski) te premjestaju na odjel. Tu je jos jedna cura sa mnom kojoj je beba u inkubatoru i jedna s bebom (sad vec druga) al lakse je nego tamo.
Spavanja bas i nema.. Posjete mrvici dva put dnevno (premalo). Najgore od svega je bila ta prva i druga al vise psihicki nego fizicki. Te bebe oko mene sve su me..
A bol- mislila da ce vise bolit, vec treci dan si skroz ok uz inekcije.
I to je mislim to...
Drugacije iskustvo naravno od prirodnog poroda al evo i moje (opsirnije) price nadam se da nisam nikog udavila.
The End
(Moj najduzi post u 5 ujutro)
Ellie00 sa tlakom si imala problema i ranije ili tek u trudnoći, sorry nisam tu od početka pa me zanima. Čestitke na bebici i super sto su na vrijeme reagirali, a tebi bravo na hrabrosti treba to čvrsto izdržati 😄 Od kuda si? Mene žgaravica budnom drži a kada sam zaspala napokon glupi komarac me probudio 😁
Ellie nikog nisi ugnjavila pricom i briga te za greske-pa 5ujutro je :) dirljiva prica,al bitno da ste i ti i Ena ok,to je najvaznije od svega..... 💖
Netko je pozelio da se i ja naspavam.... :) sve ok,standardno, sad bumo nas 2 spavale kad tatu na posao odpratimo.... Barem zgaravice nije bilo :D prezderala se voca u pola 11 ;)
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Ellie taj sok sam i ja prosla. Samo blesavije jer je dr ujutro rekao da je sve ok. Ctg nije bio bajan al nije ni los. A vode na granici previse al uredno. Popodne oko rucka su mi rekli carski!!
Ja se sjecam pritiska na prsima kad su izvadili bebu. Al nakon min je proslo.
I dva pitanja - je beba ok i jel posteljica cijela :)
Jel te boli rana kod ustajanja? Mene je dosta duzo stezalo
Jutro ljetnice!
Ellie, dirljiva priča sa sretnim završetkom ;) Kako je mala ljepotica?
Ja se isto skoro srušila pod tušem, izgubila sam puuuno krvi na porodu (epiziotomija+pukla dosta). Samo što sam ja bila sama u kupaonici. U zadnji čas sam uspjela sjest i izvući se van. Mogla sam si glavu razbit.
Bruna drago mi je čut da si dobro i da si se naspavala, pogotovo nakon one horor noći.
Ja ko zombie opet, mali se u 5 probudio... Ako ga stavim spavat u 8, onda ne zaspi do 10, a sad ga stavljamo oko 7, i do 8 uglavnom zaspe. Ali buđenje oko 5 redovito... Danas oko 11 kidam doma s posla. Neda mi se više.
Kako ste mi vi?
Crazy pa i nis spavala bas, budna od pola2 dok mm nije na posao otisao(u 6), jos malo tv pa zaspala.. Sad spavanje na rate, al bar nesto odspavam... :) tako da ke za mene to sasvim solidna noc... :D
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Jutro trudnice
Nema me dva dana a vi se napisale ko velike ....ja ću ukratko...
Evo mene probudio muzev mobitel ima pola sata...po noći ustanem 1-2 puta na wc tako da je to još uvijek ok...žao mi je vaš koji muku muči te s žgaravicom... Mene uhvati ponekad al ne strašno... Vidim da svaki tren nastavljamo s bebicama pa Starim i Maja sretno vam cure i nek bude brzo i lagano
Ja sam s kilama na + 15...i briga me...skinut ću ih iza poroda...svatko je od nas drugaciji... Ja cijeli život vodim bitku s kg ...mogla sam cekat dok smrsavim pa krenut s manjom kilazom u trudnoću...ha ha kako da ne...čekala sam na drugo skoro 7 godina i najmanje sto me brine su kile....
Cure sobice su premedene... Kao i kolica...
Mi napokon kraju s pripremema... Ovih dana me uhvatilo čišćenje i pranje...očito tijelo osjeća da odbrojavamo još malo....pa priprema gnijezdo...
Eto moje ukratko...hehehe ...i da Sanjarka prijavljujem pregled u petak
Žao mi je što sam pola postova preskočila al nemam salabahter ...
Uglavnom šaljemo vam ja i David velike puše svima...
Jutro 😊
Elie hrabra si ti zenica i nek je sve dobro proslo to je ono najbitnije 😊 jos malo pa ces kuci sa svojom curicom ❤
Nego vi oko 34 tjedna, ima li koja da joj se umirila beba? Od prekjucer je tako nekako cudan, jedva jedvice me takne perom kad se legnem na bok i preklinjem da se javi. Sad sam nekako vec zabrinuta. Cijelu noc sam bila budna -.- to Bruni radim imaginarno drustvo 😢😢 sve me zivo bolilo dolje i u preponama i kukovima, ono da places. Torba spremna 😁 jedino sto moram zamjeniti i pidzamu i spavacicu. Uzela sam M i veliko mi je ?!?!? O kako sam se obradovala da ipak trebam S 😜😜😜
Hvala na komentarima za moju lopticu od trbuha, meni se cini da je nisko dosta, pritisak mi na vagini i kad hodam imam osjecaj da mi sve ispada van 🙈😖😖😔
Netko je objavio sliku sobice (Lunale ako sam dobro zapamtila) ajme divna je divna. Fotelja za dojenje 👍👍👍
Evo taman se mali javio s dva malo jaca udarca. Ne znam jel da se zaputim na pregled ili sta? 😕😕
Uzivajte zenske 😘😘😍
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
I da, mene je u Vinogradskoj sestra podigla na onaj krevet i spustila me i htjela sa mnom u tus uci pa sam joj rekla da mogu ja to nije mi uopce bio problem. Ali je bila na vratima i pazila na mene.
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Sortiraj odgovore
Najstariji