Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Abies
    26. Travanj 2016. 19:17

aa sandić.
    bruna gdje si ti to. spomenula si jednom ozalj ako se dobro sjećam?
    to i mene frka kad krene. ne to što budem možda sama, nego muž radi na isto blizu granice sa slo (malo bliže), najčešće bez signala. ako i je dostupan dok dođe treba mu barem sat i pol. ako je u uredu onda super.
    računam na tatu...opet to je pol sata ako je spreman. a svekra neću ni pod razno. k

Abies
    26. Travanj 2016. 19:32

baby shvaćam ti donekle strahove. eto malac neće bez mene u krevet. istina mm je tu, al mali ga neće ni blizu kreveta. e sad kolijevka je njegova klupica, to mu otimam, beba mu otima mamu. mozda bude seka kao braco pa će od prvog dana spavat cijelu noć. no najčešće je sve suprotno. ovo je dobro slonići i maslačci....
    ako možeš žicaj mamu sestru brata nekog neka budu s tobom 0 -24. iako ima i ona kad si u nekoj tako ludoj situaciji nema ti druge nego se prilagoditi i funkcioniraš da ni sama ne shvaćaš kako.
    kao što i sama pomišljam ako će biti frka, neku ženu platit i nek pomogne u kući.

Bruna257
    26. Travanj 2016. 19:33

Sunshine Zakanje je u pitanju.... Autocestom si eventualno skratimo put za 5-10min i ne moramo po zavojima... Di ti radi muz?

Ma nije mene tolko strah zbog mene, ja bum prezivjela... Samo da mi ona bude ok.... To mi je najveci strah, da joj nesto nebude zbog mene...

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

• kokolo5
    26. Travanj 2016. 19:37

Hvala curke, svima koliko vas ima
    Abies- pa sve ti kile otišle u trbuh, baš si zgodnica (i sretnica)
    Mare i Kleopatra preslatkeee bebice...dok izađu bit će još i slađe i tvoj trbušić je super Mare, nije uopće ogroman!
    Sandrich tvoj je ko da si ga šestarom crtala baš lijepo pravilno okrugli! Superiška ste!
     Baby slonići koji prde maslačke...hahhahahhaa, umrla sam! Neće mi trebat epiduralna, samo ću si to vizualizirat. I mene muče isti strahovi kako uskladit malog i malenu,još kad tata ode...ali ko što je mudra Crazy rekla, rješavat ćemo to u hodu...prezivile su mnoge druge, prezivit ćemo i mi  znači muž ti nikako neće doć do kraja sezone??? 
    Sanjarka vibrice da muž brzo ozdravi!

• kokolo5
    26. Travanj 2016. 19:49

a što se tiče vožnje do rodilišta...ako me uhvati ranije, na otoku, nemam brige-nas helikopter odmah spiči, nema gore guzve jedino nastaje frka, ako je beba nestrpljiva pa se rodi negdje na pol puta- što joj upisati pod mjesto rođenja

baby♡girl
    26. Travanj 2016. 19:50

Cure, sto je najbolje moja mala je zbilja super sto se tice svega, "pomaze" mi oko svega za bebu pripremiti, samo govori sto je sve bracino, ali nekako u mojoj glavi kako cu podojiti malog i njoj dati jesti u isto vrijeme? Mene moze voziti deda ili sestricna, iako naginjem taxiju da me ne pocnu nervirati u kriticnim momentima (deda i njegovo spremanje za praunuka i vrlo vjerovatno da ce biti vise u trudovima nego ja 😂😂 a sestricna nekako sva hippy pa dok se spremi ja poludim 😂😂 )
    Za jelo i pomoc ne moram brinuti, znam da necu biti sama, bit ce ljeto, mala mi voli biti kod mojih dede i bake, doduse voli dvoriste najvise od svega. Ali ono ne mogu sad prvo dijete preseliti kod njih da se stignem posvetiti drugom 😞
    Ne znam samo kako cu se izmedju toga svega posvetiti sebi (mislim na tusiranje ili npr oprat kosu, kako je krenulo osisat cu se na celavo da si sto vise olaksam 😂😂 ) 
    Iako kad sve sagledam dobro sam. Bez obzira sto ce muz kuci tek na jesen, bez obzira sto sam vec sad ko debeli nasukani slonokit, mala ima energije za 10 ljudi, a ja operem sudje i osjecam se kao da sam sagradila zgradu. Znam da ce sve biti dobro. Bitno da stignem na epi i da uspostavimo dojenje po mogucnosti ovaj put bez ragada. I onda cemo lako. Njega u maramu i u dvoriste. Mala ima ljuljacke, tobogane, pjescanik, stavit cu joj i bazen. Zivjet cemo na salatama, malo piletine na tavi i sve sto se sareni u vrtu. Bez obzira sto ce baka kuhati. Ovo je lagano, fino i zdravo i supač. Eto. Moj plan. Nadam se da ce barem priblizno biti tako. I da ce mali htjeti spavati u kreveticu. Ah jos malo. Tik tak curke tik tak 😂😂😂 onda slijedi live porod by babygirl 😂😂😂 mislim i cajek poceti piti. Da se sto brze otvorim. U 37 tj npr. 😂😂😂

Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.

CrazyPuppet
    26. Travanj 2016. 19:52

Abies pocnite vec sad s uvođenjem nekih promjena da malac to lakse probavi. Kupite mu novu klupicu, postupno uvedite tatu u vecernju rutinu. A na kraju krajeva ako to ne upali moze tata cuvat bebu dok ne zaspe veliki braco. Mi malca dosta poticemo na samostalnost, a tata je vec skroz preuzeo kupanje i spremanje u krevet. U krevetic ga stavimo pa zaspe sam - nekad mu treba malo pomoci nekad ne. Smatram da mu pruzamo puno ljubavi i puno se s njime bavimo, ali postoji i vrijeme kad treba skuhat, pospremit itd. I tu nemoze bit po njegovom, pa onda ili sudjeluje u onom sto se radi ili se zaigra sam tih pola sata... jedino cemo ga jos morat prebacit u veci krevet... to ce bit interesantno :-)

Abies
    26. Travanj 2016. 20:51

Bruna mm se mota s druge strane. Privatno sam ti napisala. Oboje presli zumberak. On je potez sosice krasic.

ejic
    26. Travanj 2016. 21:24

Cure evo i mene 
    Zadnjih tjedan-dva imam samo stres. Koliko na poslu toliko i privatno 
    Za u nedelju i jucer smo bili u Hrv rjesavati neke dokumente i papire pa nisam imala neta. Naravno, danas mi je trebalo cijeli dan da procitam zaostatak od nekih 15 stranica. Ja procitala 1 u kratkoj pauzi na poslu i aktualizirala stranicu i evo vec nove stranice ispisane 

Pa prvo da vidimo koliko me pamcenje jos sluzi  Oprostite ako nekog zaboravim, zamjenim ili krivo napisem nick, pokusat cu iz glave da ne moram na mobu listati stranice natrag 

Malamimi, cestitam na tvojim bebicama!!  zelim ti da se sto prije oporavis i ides kuci na cijelodnevno mazenje 
    Takav porod kao sto si ti imala si i ja zelim, a zelim i svim ostalim curama! 

Elli, super sto se tlak smirio i sto su te pustili kuci! 

Abies, Mare, Sandrich, trbuscici su vam 

Kokolo, sretan ti rodendan!!! 

Crazy, sretna vam godisnjica!! 

Pisale ste o pregledima. Moj gin provjerava cervix samo vag.sondom, njome i izmjeri onu duljinu vrata maternice ili cega vec-ne pamtim ja te nazive  Nakon toga, ide uzv preko trbuha.

Evo, ja danas bila na pregledu i sad tek znam koliko vrijedi dobar gin... Danas nije bilo mog gin vec je bila zamjena (neka mlada zena). Istina da nisam cekala na red sat do sat i pol koliko inace cekam ali ni pregled nije bio ono sto je inace. Pregledala ona sve, rekla mi tezinu bebe (oko 600g), okrenut glavicom prema dolje i licem prema kraljesnici pa ga nismo mogli sliknuti-mozda je i to razlog zasto nisam dobila ni jednu slikicu  Normalno uvijek dobijem min.dvije. 3D ukljucila svega na par sec i ne mogu reci da se bas nesto potrudila uopce naci neku sliku koju bi mogla isprintati. Za sve sam morala sama pitati, nista nije sama rekla ili objasnila kao sto to moj dr radi. Vadila mi krv, i na njoj se vidjelo koliko je bila nervozna da se epruvete nisu napunile. Kod zadnje je mozda napunila samo onaj zaobljeni dio, mahnula rukom u smislu bit ce to dovoljno i izvadila iglu. O tome da mi nije rekla iz kojeg razloga je vadila krv i sto ce provjeravati, da i ne pricam. Evo, ruka me jos sad boli od njezine "njeznosti". Bila sam prosli tj na ogtt i tamo su mi vadile krv iz iste ruke, iste zile u razmaku od par mm i nisam imala ni modricu (kao sto uvijek imam). Mislim da sad necu imati samo modricu vec ne znam ako me nece jos i sutra boljeti ruka... 
    Ali na kraju krajeva, bitno da je nas decko dobro, da lijepo raste i razvija se, a oko gin se nadam da ce za 6tj biti opet moj 

Nadalje izvjesce oko ogtt. Pitala sam danas tu gin i rekla je da je sve ok. Kod nas nalaze ne nosim ja gin vec ih on dobije direkno isporucene tako da nemam nikakve brojkice za usporedivanje.
    Uglavnom, nije toliko strasno kao sto sam ocekivala. Ta tekucina mi je djelovala kao hladni caj s nesto vise meda (osjetila sam med tako da sigurno nije bio samo secer ). 1x vadenje krvi iz vene i iz prsta, 2.i3.x samo iz vene. I evo, prezivjela sam 

Kupili smo i kolica!  Sutra saljem slikicu. Odo sad na spavanje. Jutro ce opet taaako brzo  Jedva cekam porodiljni!!

ejic
    26. Travanj 2016. 21:30

Ah, zaboravih napisati, svima koje ste bolesne, kojima su djecica ili muzici bolesni, zelim sto prije ozdravljenje!! 

Zelim vam svima laku noc punu ljepih snova! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.