Da znam da bolovanje ne ulazi u racunicu, zato gledam da imam bar 6mj punu placu. Ja radim konstantno od 2011. u istoj firmi, osim ajd te jedne god porodiljnog za 1. Dijete. Problem je u tome sto sam bila malo na crno a onda na onom strucnom usavrsavanju (ono za 1600kn) sad kolko znam gleda se prosjek zadnjih 18mj (kad imas te prekide) iako ni tako ne ispada neka racunica u biti samo 8mj rada nakon porodiljnog, od tog 6 na pravoj placi ako odradim do kraja sve. Nebu neka sreća :(
Ellie bravo za dolazak kuci!
Aurelija ovi alb - mislim da je nešto s jetrom. neki enzimi..... nisam sigurna
crazy ovo s tjednima i danima, tako nekako i meni. znam samo da je utorak prvi dan. negdje oko 20tt sam morala kalendar prelistat :)
a i danas sam imala bla bla od par min s mužem. mora pisat godišnji. prije je to bilo piši bilo kad i ovisno o poslu se dogovaralo. već neko vrijeme je novi direktor koji ne razumije neke stvari vezene (nije naša struka). muž i ja smo terenci (ista firma drugi sektori) pa ovisimo o vremenskim uvjetima, a glavni je radio u osiguranjima, pa misli da si mi kao uredski ljudi možemo smislit godišnji. i baš skgg (sra kroz gusto granje) - ima 5 dana za rođenje djeteta. naravno da bi bilo super to spojiti s godišnjim. ali kad??? tako da sam mu predložila da piše kao da prenašam maksimalno.
vezano za taj godišnji....meni je ostalo iz ove godine nekoliko dana. iduću opet termin je 6mj. par dana ide manje porodiljnog i neću iskoristiti sav godišnji do 30.06. Kako se domoći tog ostatka go?
zamrzavanje - skuham jake juhe i po odleđivanju dodam vodu mrkvu rezance... grah, gulaš, punjena paprika, sarma. kelj poriluk (izrežem) mahune pofurim i zamrznem (neki i gotovo varivo zamrznu, meni ovo bolje). .... šalša recimo, pa odmrznem s tjesteninom i teletinom mljac. neke stvari napravim dijelom pa kad se otopi završim, recimo krumpir mrkva peršin pokvare mi jelo smrznuti.
meso šnicle na tanko stavim u vrećice - jedan do drugog, pa mi se brzo odmrznu. nekad ih istučem i prije leda. nemam baš neku naviku panirati, a mislim da ću morat ovih dana.
kad idem na more onda uzmem tako polugotovo ili gotovo. više uživancije.
mozda mi se bude dalo napravit japanski vjetar pa ga smrznut. to nisam još probala, nego kolegica s posla mi je bacila bubu u uho - veli jedu ga ko sladoled.
tko ima još ideje nek piše :)
Ja, srećom, ne moram voditi brigu o smrzavanju hrane jer mi dragi prefino kuha. Prva 2 tjedna će uzeti godišnji i stalno biti doma, a za kasnije ću već moći. Iako mi tad dolaze tjedan dana mama, tjedan dana svekrva, pa sam mirna praktički cijeli mjesec :)
A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...
nadam se da ste me shvatile za (moj) godišnji. ove god mi propada. ok tih par dana. nit me ne zanima. taj dio. dogodine npr. porodiljni završi 3.6.2017. ja imam 28 radnih dana (rd) godišnjeg (2016). do kraja mjeseca ima npr (ne gledam kalendar pa izmišljavam) 18rd. Imam li i na koji način ako da ovih 10 dana iskoristiti u periodu od 1.07. - 14.07. (ne radimo sub i ned) ? a ne da moram ispucati novi godišnji.
MalaKoza tako je meni bilo sa sinom, moji su mi svaki dan dolazili prva 3mj. Hvala im. Sad baš i ne mogu računati na njih. doći će kad će moći. još i mamu čeka operacija, voljeli bi svi da to sad u svibnju odradi prije rođenja.... sveki nemam, svekru kuham(o). tako da se moram koliko toliko spremiti, mala na cici, ja s kuhačom. muž kako ispadne mu godišnji vidjet ćemo. u krajnjem slučaju ću platit neku ženu.
tako da sve koje imate pomoć, uživajte. treba pomoć u babinjama. nije zabadava tako od pamtivijeka.
Aurelija hvala ti, baš ću se ići detaljno raspitat ovih dana, jer je baš svašta nešto tu smotano. Iako ovaj naš tu hzzo u zadru je katastrofa blago receno, svaki put dobijem kontradiktornu informaciju. Joj ako je moguce da imam punu placu prvih 6mj to bi bilo super! A bolovanje sad definitivno necu sluzbeno otvarat. Radit cu ili pola radnog vremena ili od doma. Šef je ok sto se toga tiče.
Abies za GO nisam nis skuzila, to ce valjda znat netko iskusniji. Dala si mi super ideje za kuhanje. Definitivno ću nešto od toga smutit. Čisto da sam bez brige kad stigne beba.
Sunshine meni isto došao hipp paketić danas :) sve isto :) je da su sitnice ali su me oduševile
Godisnji iz 2016 se zakonski moze koristiti do 30.06.2017. A meni ce ostati 10ak dana vise. Zanima me ima li zakon koji mi omoguci da tih 10dana iz 2016 koristim od 1.07.2017. I onda krecem s go iz 2017.
Crazy, samo pokusavam pomoc imam isto kompliciranu situaciju ko ti, pa sam se dosta raspitivala kod jedne zene iz hzzo-a koju znam privatno. Moj prijedlog je, ako ti je sef ok i mozes se dogovorit ( za razliku od moje sefice, bitch
) odi na bolovanje za 800 kn, a onda radi doma kolko mozes, pa ti plati na ruke, vidim da mu to nije problem!!
Abies, trebala bi moc cijeli iskoristit, citaj ZOR nn 93/14, cl 84, st 5
Sortiraj odgovore
Najstariji