Malamimi čestitam ti od srcastvarno si ti to brzo odradila i baš mi je drago da će tvoja curica imati i sekicu, to je nešto posebno!
Sanjarka, ja prijavljujem pregled u četvrtak! Nadam se da uživaš kući, treba se sad prebacit u drugi film
od danas sam službeno na porodiljnom, jer mi je po ciklusu termin 08.06., ali od početka je beba manja 17 dana pa gin.računa 25.06.
Ellie, drži se i nadam se da ćete uskoro i kući!
Malamimi, čestitam ti! Baš mi je drago da je sve prošlo brzo i bez problema, nadam se da ćeš se brzo oporaviti i da će dječica dobro napredovati pa da uskoro idete doma.
Sanjarka, pa ti si nam napokon doma! :) brzo ćeš se ti naviknuti i bez posla i bez ranojutarnjeg dizanja iz kreveta, uživaj sad koliko možeš!
Crazy, ja sam sad u travnju otvorila/zatvorila kompl i otvorila porodiljni. Kod gin tražila doznake za oboje, u firmi tražila r1 obrazac, kopirala osobnu, tekući i zdravstvenu i sve to odnijela na hzzo. Tamo popunila još par papira i to je to. Papire nosis do kraja mjeseca na hzzo, a isplata je oko 20.5. porodiljni i par dana kasnije komplikacije. Tako mi teta rekla tamo.
Ja sam skroz ok, evo prestala sa mirovanjem, iako mi se ljenost uvukla pod kožu pa se još ne forsiram, idući tjedan pregled...torba nije spremna, budem ovaj tj, muž me tjera na to a ja odgadam. :) kaj se tiče pregleda, mene svaki put pregledava vag ručno i uzv, ručno može opipati cervix, vidjeti iscjedak, ulozivost, a sa uzv ipak pogleda dužinu cervixa. Ja nemam problema s time da sve provjeri detaljno.
Budite dobre i pune pozitive bez obzira na tegobe i vrijeme! ;)
Eto i mene sa pregleda.
Bebica je super, zivahna malecka nije se dala teti doktorici izmjeriti, samo se migoljila. Pogurala mi se pod rebra samo da ju ne dira vise i zadire joj u njezin krevet 😊bas me natiskala s tom sondom trbuh mi je sav bio crven. I dalje dubi na glavi i rucicama me boksa po mjehuru.
Ima oko 2100 grama. A ostale mjere su:
AC 28,34cm 32+3
FL 6,34cm 32+5
BPD 8,36cm 33+5
U petak se samo moram pojaviti u 7h da mi uzme bris. Vjerojatno ce mi i onda dati daljnje upute sto se tice pregleda, jer kad sam otisla sam skuzila da mi nije rekla kad je sljedeci pregled. Ne znas ko bolje smotan ja ili ona, oba dvije zijevale za vrijeme uzv ko da nismo 5 dana spavale 😂
Sva sam neka pospana, bas mi je uzasan dan. Cujem od 5h mozda zato. Idem se zavaljati u krevet i na popodnevni spavanac dok ne dode mm s posla. Onda imamo malu festicu jer mu je imendan 😘
Malamimi oooo koje prekrasne vijesti!!! Čestitam od srca, stvarno si super to sve odradila...i još vas iznenadila i curica! Neka im je oboje u zdravlje i sa srećom!!! Što kaže starija seka?
Evo nama je stigao tata prije dva dana, napokon sad me on tješi-hvala vam svima na lijepim riječima, puno mi je značilo! Uglavnom, sad sam puno bolje, nema smisla se brinut dok ne dođu nalazi-beba je dobro, hB, lupa me (i to jaaako) non stop, tako da sam skroz mirna
Što se tiče pregleda, i mene svaki put gleda ručno prije uzv-a (bez spekuluma, samo prstima), meni ne smeta, znam da mora tako iz razloga koje je Aurelija navela. Prošli put mi je mjerio cervix vaginalnom sondom...kaže da ko Sveti Rok po buri- dug i zatvoren, hahhaha.
Sanjarka uživaaaaaj sad, iako vjerujem da još ne znaš kud bi sama sa sobom- naviknut ćeš se
Bruna i curke hvala na podršci.
Ja imam iscjedak skoro cijelu trudnoću, na početku je bio najgušći i jako bijel. Ginekolog me odmah ma početku upozorio da će to tako biti, sad mi se tako gusti zna javit samo povremeno, inače ga imam konstantno. Radila sam bris već puno puta, u bolnici mi radili urinokulturu i sve je ok, pa bar po mom iskustvo, to je normalno.
Sestra mi kupila u boji teatra pelene Mali anđeo, ima ih na netu. Jako su lijepe, ja ih tako mislim koristit samo za bljuckanje, pokrivanje i takve stvari.
Cure, mislite li vi koristiti onaj pojas nakon trudnoće? I da, kada je bebi potrebna ona košara ravna? Ako se u jajetu iznosi iz bolnice, onda ne smije u kolicima bit u jajetu? Jako sam zbunjena sa svim tim..
P.s. Sanjarka sad kad mirujem evo me češće s vama
Ellie zaboravila sam ti reci, ja dok sam bila u bolnici, jedan ctg dobar drugi ne, pa tako konstantno, 2 dobra jedan ne. Na kraju je doktorica rekla da je do 15 kontrakcija dnevno sasvim normalno kod svake trudnice, i da je na kraju to potrebno da bi se dijete razvijalo i smještalo po trbuhu. Samo sto to meke trudnice osjete vise neke manje.
Deedee mi Sofiu planiramo dovest doma u as, a poslije ce bit u kosari dokle bude htjela, nama je prednost sa kosarom to sto ima saraf otraga pa se dio di je glavica moze podizat i regulirat po zelji...
Ove tetre koje spominjes meni su full tanke tako da sam odustala od njih... Frendica iz Londona mi javila da ce mi donjet od tamo sarenih tetra skupa sa Milovia AI2 i covera... :)
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Kokolo bas mi je drago da je muzic tu, vjerujem da je zivot sad laksi i lijepsi tako da uzivajte ❤
Cura samo nek lupa, nalazi ce bit dobri to uopce ne sumnjam.
Ste se uspili dog za ime? 😃
Cro sveta lijenost ha? 😂 odlicno da je gotovo sa mirovanjem no svejedno ti polako...neka vas jos u dvoje! 😊
Vidis mene ne pregledava uzv vaginalno, a vidim da je bas i mogao s obzirom da jedino tako moze izmjerit duzinu heh.. Ma no dobro zna valjda sto radi.
I uhvati se torbe, ja svoju danas spremila samo jos ubacit 2-3 stvari koje idu prvo na pranje 😎 ugl u čas sam je spremila s obzirom da je sve bilo kupljeno
Bebacica tvoja curka se razvija skolski, bravo! 💪❤
Koji bris ce ti radit? Na streptokok?
Odspavaj malo dok tm dode pa uživajte u festici 🍻
Deedee super! 😘
O pojasu nisam intezivno razmisljala nemam pojma iskreno.
Mislim da nije preporucljivo dugo u jaju ispocetka tako da moj junior u kosari provest prve mjesece bar sto se kolica tice, a u jaju ce za pocetak bit samo u voznji
Curica kako tolika razlika u terminima? To imas duge cikluse?
Meni se uvukla neka hladnoca u kosti danas, nikako se ugrijat pa sam pod dekicom na kaucu i s knjigom u ruci. Bolesno vrijeme skroz!
I spavanje me tesko hvata bas bljak dan!
Pregledi:
Pon: Babycoming
Uto: Mare, Kleopatra
Sri: Zabica
Cet: Curica×3
Pet: Sanjarka
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Malamimi cestitam na tvojim srecicama, i super su imena, ti skupljaj snagu, i probaj odmorit
Vidim da se pisalo o pregledima, kako koji ginic pregledava, a vec sam spomenila, da mene moj od 11tj ne pregledaje dole, ni kljunovima, prstima nicim Vani je to najnormalnije, ne cackat, ako je sa trudnocom sve u redu, i da sveukupno tih gledanja dole ima 3- 4 puta, i onda vise ne
Meni ne smeta to, dapace, da imam neki problem, moj ginic, bi odma cirnija,ovako sve 5.A i rekla sam da me nece vidit do poroda,mozda dodjem kad krene Malac, tuce, lupa, udara, plese, i svakakve vratolomije radi, tako, da nema potrebe za odlazak njemu
Curke uzivajte, saljemo puuse Andric i ja
Sortiraj odgovore
Najstariji