Sarlina, tak sam i ja mislila kog vraga mora svaki put prtljati rucno jel kao vani to isto ne rade (šogi u austriji, frendica u slo itd...)pa kad sam mu to rekla odrzao mi je predavanje od pola sata zasto je to neophodno i kako novije generacije ginekologa nemaju o tome pojma, njima je samo "toplo i meko" citiram
pa ne rade.... uglavnom, od tad on meni ne stavlja onaj pačji kljun nego samo rukom pregleda, iako i to zna bit neugodno. Tako vidi da li je cerviks Izvana omeksao ili uloziv, kasnije i da li je otvoren, eventualni prolaps plodovih ovoja, pupkovine i svasta nesto, da li je maternica u kontrakciji itd, preko 10 parametara mi je nabrojao koje ne moze samo uzv vidjet, tako da budi sretna jer zna sto radi, iako znam da nije ugodno...
Bruna, superrr!
Uvijek me dr pregledava rucno, al bez ovog, kak aurelija kaze, pacjeg kljuna :D haha, i svaku put mi kaze, oprostite al malo ce bit neugodno, a ja se nasmijem i kazem-nije, bit ce neugodnije radat... Pa smo oboje opusteniji :D a kod nas ogtt rade u 30+ tt, tak mi je barem receno,drugo neznam...
Aurelija ti isto jos nisi radila,jel da?
Moja je frajerica danas pokazala kak zna sutat,cijela cekaona ispred sobe za ctg je odzvanjala od njezinih udaraca,srce se normalno culo, al udaranje, maajko mila.. :D
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Hello!
Jedva cekam da se Malamimi javi. Nek je samo sve dobro.
Curica Mare hvala na iskustvima. Ma ukljucit cu ja malog, neobicna mi je pomisao da cu imat dva centra svog svijeta.
Pregledi - svaki put spekulumom (pacji kljun, meni vise nalik kljestima) i rucno. Prvi uzv vagin kasnije jedan zbog bolova. Ne volim tako jer ne vjerujem njihovoj sterilizaciji. Al znam da im pogled na cerviks sve govori. Boja, sekrecija....
Oni mudrijasi ce pomazit trbuh i puno toga tako znati. Ne znam na koju foru al tocniji su od uzv.
Kisses ekipo!
Ola curke!
Ovdje neko ludo vrijeme malo kiše pa onda sunce pa saf okrenulo na buru... mrzim nedjelje provest u kući. Ja bi vaaaan na sunce popila kavu, a ne ova groza.
Mene isto malo brine kako ću s malim. Iako je stvarno dijete za poželjet! Ah smislit cemo hodom. Bitno ih je uključit u nova zbivanja.
Mene također pregledava rucno. Spekulum otvori i uvijek upozori da bi moglo bit neugodno, iako nikad nije stvarno je njezna.
Malamimi mislim na tebe, jedva cekam da se javis ♡
Uzivajte i odmarajte, šaljem vam vjetrovite pozdrave ;-)
Bruna, ja sam pitala sestru dal svi idu na ogtt, rekla je da, pred kraj trudnoce obicno, a neki pretpostavljam i prije po indikaciji (kile, tlak, kks). sve si mislim da ce mi na sljedecem pregledu u 32 tt dat uputnicu... jel to i inace ide ctg tak rano, il su te prikacili kad si vec bila u TA? jedva cekam i ja cut kak to zvuči
Sretno vama cure s klincima i bebama, ja nemam iskustva pa ne znam
Jel mi netko moze objasnit zasto su ove kikko tetre u bubamari tak skupe ??? 30 kn komad, ima nekaj posebno super ili? ili ove jolie 6 kom za 120 kn, ima neko te? Iako i to nije bas malo
aurelija neide taj ctg tako rano, obično tamo poslije 32 tt.. mene je on trebao pregledati gore na odjelu uz uzv, ali kako je samo 2 gin danas dežurno u rodilištu, a imali su gužvu(3 rodilje u boxu i 2 u pripremi) onda me odmah upisao u TA, napravio i ctg i sve ko da sam pred porod...fora je bilo čut to srčeko kako kuca, da.... mm oduševljeno slušao pred sobom za ctg, jer sam pred kraj ostala sama..
da, tako i meni rečeno da ogtt rade prema indikacijama, a kako nisam odjednom dobivala puno kila, tlak uvijek uredan kao i kks i urin i sve ostalo, pa vjerovatno zato nije prije slao... sad ću to odradit u Ozlju, valjda još ovaj tjedan...
nije ni meni jasno čemu takva cijena tih tetri, jedino kaj sam skužila je da kao najbolje upijaju od svih...
aurelija sada gledam, u slo u Pikapolonici su sve te tetre na akciji, tj klub cijena ( ja sam se i kod njih učlanila) tako da su dosta isplativije.... :)
malamimi sad još samo čekamo da se ti javiš nadam se da si već sa svojim malcima
U Splitu u rodilištu ctg rade od 28 tt ...ja sam bila zadnji put 29 tt i radili su mi ga...predivno za slušati samo je moj bio totalno nemiran i lupao ko lud hahaha
Mene vaginalno gleda od 14 tt al samo prstima ...al su zadnja dva puta malo bolje pipali valjda to tako ide iza nekog tt...vidite ćemo idući tjedan što će reći ...
Malamimi nadam se da već uzivas s svojim bebicama i da je sve prošlo super...
Sortiraj odgovore
Najstariji