Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bruna257
    08. Travanj 2016. 20:28

zumbul ovo što se pušenja tiče, slažem se s tobom... doduše ja prestala pušiti još davno prije ljeta,kad su počeli žešći problemi sa štitnjačom, dakle prije operacije... ali moja kuma, ova koja je sada hospitalizirana zbog šećera, prije je pušila kutiju dnevno, i doktor joj rekao nikako prestati samo smanjiti, da bi sada došla na 2-3 cigarete dnevno, i to one neke naj naj slabije koje je našla....  al svatko zna svoje,ne treba nikog osuđivat....
    dalje, što se udaranja tiče, moja je na glavu već 6 tjedana okrenuta, izgleda da pošteno boksa ručicama po mjehuru, neznam kaj izvodi.... al danas sam imala feeling da će ona izletit van a ne mjehur, kolko me udarala..... bitno da me bar išijas donekle popustio....

mishka dobro si ti opremljena... ja osim babyphona, dvije dude, vezice za dudu i dekice-NEMAM JOŠ NIŠTA ;) :D al budem.. sad kreće nabavka.... :)

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

Zumbul
    08. Travanj 2016. 20:51

Bruna- da, npr.da se cigare bace prije planiranja trudnoce onda je to druga stvar..ovako..samo sok za organizam jer je navikao  na to..

Mislim, svako ima pravo na misljenje, ali i svako zna sta valja a sta ne.. Ja znam da je to sranje i da ne valja.. ali jbg...

Majadila
    08. Travanj 2016. 23:03

Ma stvari su vrlo jasne. Postoje dostupna istrazivanja i tekstovi i na ovu temu (ne racunam clanke s dnevno.hr, jutarnjeg i ostalih "informativnih" portala), i to nije stvar osobnog misljenja vec statistike i egzaktne znanosti. 
    Srecom pa postoje ljudi i struka koja se time bave, pa mi laici mozemo iz fotelje samo to pronaci i informirati se. Da mi moj doktor kaze da je manja steta za fetus nastavak pusenja nego prestanak, digla bi karton i trazila drugoga. Dizala sam kartone i za manje. :D

Nazalost, ovakve rekla-kazala price s koljena na koljeno su tipicne za istocnu Europu pa tako i za nas (cak i vodimo), sto ne znaci da se stvari ne mogu mijenjati. 
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4080751/figure/F2/

Samo cu jos citirati ovo iz jedne od studija (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4080751/#B1):

Maternal smoking during pregnancy poses a significant threat to the unborn child. As there is no safe lower limit of cigarette use during pregnancy, the World Health Organization advises pregnant women to abstain from all cigarette use [1]. Women are more likely to stop smoking during pregnancy than at other times [2], yet some continue smoking despite the extensive information available on the dangers that smoking poses to their fetus. Smoking during pregnancy increases the risk of spontaneous pregnancy loss, preterm delivery, low birth weight (LBW) infant, small for gestational age infant, preterm premature rupture of membranes, placental abruption, placenta previa, and stillbirth.

Znaci WHO ne daje (jer ta informacija ne postoji) minimalan broj cigareta koji ne steti. Ali neki od nasih medicinara su dovoljno ludi da daju i tapsaju trudnice po ramenu s potpuno neutemeljenim pricama. 

Ali toliko smo zatrovani glupostima po medijima, portalima, pa bapskim pricama, pa zauzeti vlastitom egzistencijom...da nije ni za ocekivati da svi sve znamo i da - onda vjerujes na prvu covjeku u bijeloj kuti. Treba poslusati struku, ali treba zadrzati i osobno kriticko razmisljanje. 

Jedna dobra stvar foruma je razmjenjivanje informacija i s ljudima koji imaju malo drugaciju pozadinu, okolinu, iskustvo... Stvarno mozemo puno toga nauciti jedni od drugih.
    Mozda ja grijesim dusu na ovom forumu , al se meni ne prica o chit-chat girlygirl temama, pa onda drmam po ovakvim stvarima.  Ne kazem da je ovo prvo lose i nepozeljno, samo se ja radije ukljucim u druge teme. 
    Idem spavati, necu vise talasati. Laku noc!

bettyboop_st
    08. Travanj 2016. 23:22

Majo Jedna dobra stvar foruma je razmjenjivanje informacija i s ljudima koji imaju malo drugaciju pozadinu, okolinu, iskustvo… Stvarno mozemo puno toga nauciti jedni od drugih.
    Mozda ja grijesim dusu na ovom forumu , al se meni ne prica o chit-chat girlygirl temama, pa onda drmam po ovakvim stvarima.  Ne kazem da je ovo prvo lose i nepozeljno, samo se ja radije ukljucim u druge teme. 
    Idem spavati, necu vise talasati. Laku noc!

Ko da sam ja pisala.Moj stav je apsolutno drugaciji, u vecini ovih tema na forumu.Nekad me to zna malo zamislit, al s druge strane, kad malo bolje promislim, ne cudi me  
    Ako i odem u bolnicu rodit, isti dan se vracam doma, kad pogledaju bebicu i ostalo.Znaci, veeeliki minus, sta se tice ovih normalnih pogleda, i izlazaka
    Bebica ce izac u kosari, i ne mislim dugo koristit jaje.Vec ce bit u kosari, sa remencicima, pricvrscena za straznje sjedalo.
    Ne pusim, a ko voli nek izvoli.Inace, ja sam beba, kojoj je majka 9mj trudnoce pusila.Mene vise muci pedijatar, koji nece radit probleme oko ne cijepljenja.

Zumbul
    09. Travanj 2016. 07:57

Jutro 😊

Ma Majo, sve 5.. Ja ne kazem da to nije stetno.. vjerovatno je.. 

Betty- toga je i mene strah..
    Uopce neznam kod kojeg pedijatra upisat dijete, tu kod nas u dz su samo 2 , i popunjeni su skroz.. morat cu u Sesvetama trazit.. 
    A sto se tice cijepljenja, toga me abnormalno strah..
    Jer cijepiva nisu kao prije 25 godina.. Sve nedto novo ...

Sestricna ima prijateljicu ciji je sin., na zalost.od cijepiva umro ... 
    Bilo je to i u novinama prije godinu i pol dvije... 

Prijateljica.svoju kcer uopce nije cijepila, sudila se , dobila sud i sad je nitko ne maltretira..

Imam kopirano sta je zena sve pripremila za pedijatra, pitanja na koja zeli da joj odgovori vezano za cijepiva..samo moram to iskopati di sam kopirala...

Ugl.ima na fbu stranica- roditelji koji  ne zele cijepiti svoju dijecu..
    Tamo ima medu dokumentima i slikama ..
    I ima svakakvih clanaka... 

Hoce li koja od vas koristiti mustelinu kozmetiku za bebača ? 

Ja planiram danas skoknut u bipu jer imaju 30% na musteline proizvode..

iva1989lea
    09. Travanj 2016. 09:12

Jutro curke...mi se noćas dizali jednom na wc,tako da je još uvijek dobro...al osjetimo da mi je svakim danom sve teže...završavamo sobu jer želim do 15.5. imat sve spremno i složeno...
    Abies ja mislim da ja vodim po kilama hehe evo javno priznajem da sam na +12...u zadnja 3 tj sam dobila samo 1 kg a od toga beba 700 gr...bar tako kažu u bolnici...
    Što se tiče izlaska iz bolnice moj definitivno ide u as jer imamo preko sat vremena vožnje od bolnice do kuće... I da kad smo bili na uzv vidika sam da je edd na 17.6. al nek još stoji onaj datum na tablici pa ćemo vidit kako ćemo napredovati :) pusa svima iz kišnih Tučepa :*

mare1989
    09. Travanj 2016. 09:13

Jutro cure
    Kako ste jutros?
    Moj sincic je napokon sinoc nesto jeo,muz je dosta pomogao oko toga,nocas je popio dosta mlijeka na bocicu pa je jutros odma veseliji

CrazyPuppet
    09. Travanj 2016. 09:31

Ola komadi!

Pa ovdje je prava saborska rasprava! Dakle moramo biti demokratični i uvažavati različitosti!
    Što se tiče AS, zakon je tu jasan, ionako sve ove novije imaju uložak za novorođenčad, tako da nisu u sjedećem položaju. Iako priznam da smo često malca vozili u košari, jer me izluđivalo ono natezanje pojaseva. Zato ću sad kupiti onu bazu pa smo mirni. 
    Sad imamo isofix, ali malac se obavezno izvuče iz onog gornjeg remenja, i ne znam više što napraviti. Jednom je čak nekako uspio otkopčato isofix i samo se prevalio na bok kad sam ušla u zavoj! Prepala sam se! 
    Opreza nikad dovoljno, evo i sama sam nedavno imala prometnu, i iako je bio samo blagi udarac, neću ni pomislit što bi bilo da mali nije bio u AS (a samo smo skoknuli po pelene)
    Što se pušenja tiče, tu neću komentirat, svak zna rizike i posljedice.
    Netko je komentirao i MPP - imam iskustva i s platnenim i jednokratnim. Kod platnenih kakicu baciš u wc i ispereš pod vodom, baciš u kantu s vodom i eteričnim uljem i opereš kad se skupi. A jednokratnu kad baciš u smeće, odmah i smeće treba iznjet van kolko to smrdi. 
    Mishka stvarno si fit trudnica - u klubu sa Majom i Vjevericom.
    Mare - neće malom ništa biti ako ne jede dan dva, glavno da dovoljno tekućine uzima. Al probaj s čokolinom ili kakaoom. Super da se oporavlja!
    Abies, nadam se da je i tvom sinu bolje.

Bila sam jucer na kontrolnom brisu, i kaže dr da ima puno neke sluzi i da to njoj liči na E.coli!!! Napravila je još jedan bris i dala mi neke vaginalete :(
    Pa kud sad opet? Stvarno pazim na higijenu, na ručnike, na pranje ruku... S tom pi*kom samo problemi...
    Muž mi razvio simptome fantomske trudnoće, ni on ne može spavat, nema energije... hehe - dakle sve je opet na meni... jer je on umoran...GRRRRR
    Danas smo malac i ja sami, a vani kiša pada i nemamo auto (muž ga otfurao na servis) pa mi je neka depra od dana.

PeppePula
    09. Travanj 2016. 09:44

Jutro cure...

Evo mi jucer bile na pregledu i samo me "rucno" pregledala, bez uzv...opet... nije niti prosli put tako da je sada to vec 2 mjeseca da nisam vidjela bebicu... ona kaze da se uzv ne radi sada svaki put i da se to ne radi na zahtjev zene... malo je bahata a i zaspala je jucer na posao pa smo sve cekale po 2 h pregled... stvarno neznam sta da mislim na to jer vidim da nekima od vas radi uzv koje ste kao ja trudne ili mjesec manje sta mi isto nije...neznam niti duzinu niti tezinu, nista... slijedeci uzv mi je za mjesec dana u 30tjednu u bolnici....ako bude onako brzinski od 1min kao anomaly prosli put, zbilja cu ici privatno... iovako me sad vuce da odem na 3d...

Kaze da sam zatvorena, da je sto se toga tice ok... i nalazi secera su dobri, makar sam zaboravila pitati koje su vrijednosti a ona mi nije rekla... da ne bi slucajno koja rijec vise izasla iz usta...za kontrakcije sam rekla da pijem magnezij, samo je rekla da je to ok...

Inace te rasprave oko as i kosare, neznam sto se tu ima raspravljati... zakon nalaze da beba bude u as, kao sta se i ja vezem dok vozim, necu se sad svadjati sa pandurom ako me kazni jer nisam vezana, a i bome ce mi naplatiti kaznu pa da i neznam sta bude...a riskirati zivot djeteta jer se eto meni as ne svidja nego bi ja da bude kosara... zbilja mi je to van pameti uopce komentirati...

Mishka stvarno si slatka trudnicica :)

Pozdrav novim curama...

Mare super da je mali bolje, kaze mi frendica da je i njena mala nesto bolesna i najgore su joj te afte koje dodju pa ne moze jesti... ona koristi aftagel...

Peppe

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.