Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sarlina
    01. Travanj 2016. 22:49

Majo 
    Hvala B.....

Majadila
    02. Travanj 2016. 00:30

Prvo kratki izvjestaj - znaci jednostavno je na ovom ultrazvuku i pri ovom pregledu sve djelovalo apsolutno kako treba. Cak su bili i posebno impresonirani kako se sve lijepo vidi (bile su u ordinaciji i neke studentice i jos jedna doktorica uz Malcica), doktorica je presimpa (preziva se Majčica :D) i rekla je da sam joj uljepsala dan s ovako krasnim prikazom srca. :D
    Tu nas je vec ona dosta ohrabrila dok je pokazivala studenticama sve zivo, a onda je sondu jos uzeo i Malcic i sve detaljno prosao. Normalno je da srce zauzima 1/3 toraksa, a jucer na uzv u Vinogradskoj je njima izgledalo da zauzima vise od pola. Sad dal je to bilo do polozaja malca, do ultrazvuka ili cega, nije ni vazno. 
    Drago mi je da su me poslali po drugo misljenje i da je sve pozitivno rijeseno, a ni sami jucer nisu digli neku paniku tako da smo i mi zapravo bili relativno mirni.
    Ali da je olaksanje i otpali kamen sa srca, ufff... Sve pohvale ekipi na Rebru. 

Sto se plodne vode tice, citala sam po netu da se ne moze bogzna kako utjecat na kolicinu. Standard - puno tekucine, lezanje cim vise na lijevom boku, mirovanje. Mogu sve to jos malo podebljati, pa cemo vidjeti za dva tjedna kakvo je stanje s AFI.

A vama svima hvala na figama, utjesi i dobrim zeljama!  

Malamimi, super za bebe! Al se ovaj decec izvrtio. Bas mi je zao da imas takvu paranoju od CR, ali iako to je operacija, zapravo je vec odavno rutinska. 
    Sto se oporavka tice, iskreno, meni se po pricama cini da je gori oporavak od epiziotomije, tako da vaginalni ne znaci nuzno i brzi oporavak. U svakom slucaju nek se duplići debljaju, a ako se ne okrenu, doktori ce postupiti kako je najbolje. Samo mirno :)

Aurelija, zao mi je za tvoje jucerasnje šokove! Nadam se da su uspjeli stornirati odjavu. Joj koja guska od zene. To mi ne ide u glavu, slicno su mi trudnoj frendici sad napravili. 
    Znaci njima ni u dzep ni iz dzepa, ali bitno da sjebu. Ma fuj. 

Sanjarka, bas je dosta njih glavato, da. Ja samo zamisljam tu kovrcavu kosicu kod ovog mojeg. Pa kak se to vec prek uzv-a vidi, nevjerojatno. Dragi je imao kovrce dok je bio mali. 

Sarlina, stignes ti 30km u trudovima odraditi. Pa to je cca pol sata voznje. 

Mare, nadam se da ce antibiotici rijesiti stvar!

Abies, istina za secer i vinogradsku hehe. Prvi put kada sam bila tamo su me opreno pitali za secer jer su mjere bile sve vece od aktualnog tjedna. Sad zbog srca i plodne vode. Steta sto mi je secer dobar jer bi inace to bio ho-ruk odgovor valjda za sve. :D 

Sunshine, daj sliku tog malog trbuha! Evo meni danas i na Rebru iskomentirali trbuh, ali u smislu da je "elegantna trudnoca". Nitko normalan nece oko toga raditi probleme, ali eto, nadju se ovi, kao tvoj doc, koji ih rade i prije nego su se pojavili.

Iva, sto se spola tice, puno ovisi kako se bebot namijesti. Ako su ti vec jednom rekli da je decko, onda ti jos samo treba potvrda. :))

Kleopatra, sto se kg tice - ako si startala s normalnom kilazom, ne natrpavas se hranom i junkom, onda se ne brini. Ako trpas secere i peciva i ostala sranja, onda stani na loptu.
    Meni je najveci skok bio u 2.tromjesecju, s 5kg u mjesec i pol, ali ruku na srce - stvarno sam jela tada, i sto treba i sto ne treba. S vremenom mi se apetit unormalio, a u zadnjih par tjedana ni ne mogu pojesti puno kako se dan blizi kraju tako da sam smanjila obroke kroz dan. Cak sam izgubila kilu u zadnja 4 tjedna (zapravo vjerojatno stojim sa svojom kilazom, samo se zbog izbacivanja junka nesto vode izdreniralo iz tijela). 
    Sad sam na +8 sve skupa. 
    Po meni, nema brige ako se ne pretjeruje s kolicinima i losim izborom hrane, a svi znamo sto je to. 

Laku noc, cure!

Sanjarka88
    02. Travanj 2016. 08:29

Ljetnice 2016  💝

Svibanj 
    Majadila 16.05.2016. dečko
    Marie4 20.05.2016 cura/Hana
    Malamimi 20.05.2016. dečko-dečko
    Starim 23.05.2016 dečko/Noa
    Sanjarka88 30.05.2016. dečko/Petar
    Belle28 30.05.2016. cura
    Tynchy 31.05.2016. dečko/Karlo

Lipanj
    Ninocka24 03.06.2016. dečko/Han
    Cro262 04.06.2016. cura/Maja
    Dunyasha 05.06.2016. cura/Nika
    bettyboop_st 08.06.2016 dečko/Andro
    Abies 08.06.2016. cura/Petra
    teja4444 11.06.2016. dečko/Leon
    MalaKoza 12.06.2016. cura/Emily
    Bebacica 12.06.2016. cura/Antonija
    -Miki- 13.06.2016. cura/Maris
    Jambica 14.06.2016. cura
    Sarlina 15.06.2016. cura/Mia
    Pupano15 15.06.2016. cura
    lunale 18.06.2016. cura/Aria
    zumbul 19.06.2016 dečko/Luka
    baby♡girl 22.06.2016. dečko/Adrian
    deedee01 22.06.2016. dečko
    Nessah 23.06.2016. dečko
    Iva1989Lea 25.06.2016.decko/David
    Curicax3 25.06.2016. cura
    Leptirica12 25.06.2016. dečko
    Sunshine1 26.06.2016. cura

Srpanj
    Babycoming 02.07.2016. dečko
    Pixii 04.07.2016. dečko
    Kokolo5 05.07.2016 cura
    Bruna257 06.07.2016. cura/Sofia
    Točkica1906 09.07.2016.
    ivf_mommy 11.07.2016. cura/Marina
    Anna_Bella 11.07.2016. cura/Leona
    Ribi 11.07.2016. cura
    Pupoljak 13.07.2016.
    Inaj 13.07.2016. dečko
    Silvestrica82 14.07.2016. dečko
    SanjaKlokanica 15.07.2016. dečko/Vito
    Kleopatra1606 15.07.2016. decko/David
    Kika832013 20.07.2016. dečko/David
    Aurelija 20.07.2016. cura
    PeppePula 22.07.2016. cura/Mara
    Marti1711 22.07.2016.
    Sandrichx3 27.07.2016. dečko
    Miska 30.07.2016. cura/Mila
    CrazyPuppet 31.07.2016 dečko/Josip

Kolovoz
    Crnatockica 03.08.2016. cura/Tessa
    Zabica25 08.08.2016 cura/Hana
    Ejic 17.08.2016. decko/Marcel. 
    Tpol 20.08.2016. cura
    Vjeverica8 22.08.2016. dečko 
    Mare1989 29.08.2016

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Sanjarka88
    02. Travanj 2016. 08:37

Ljetniceeeee dobro jutro 😘 
    Ja budna od 7h, jos se valjam po krevetu. Mm se taman digao, curka se sprema za vjeronauk a ja udri po izlezavanju 💪 obozavam vikende ☀

Majo mogu mislit koje olaksanje uh! Hb! Jos malo pa ce mama ljubit tu kovrcavu kosicu 😍 
    Znaci pregled za 2tj?

Dunya ti si nam bas u guzvi , samo polako pa se nadam tipkamo vise kad prode sve to 😘

Aurelija nadam se da je istina da je odjava stornirana uf! ⚡

Crazy međugorjeeeeee jej pa napokon si dosla na svoje, uzivaj! ❤

Kleopatra super ime ste odabrali 😊 ah te kg netko ih dobije vise netko manje, najvaznije jest normalno al bude na kraju koliko bude sta cemo....

Gdje su Starim, Kokolo…?

Uzivajte svi u suboti! ☀

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

MalaKoza
    02. Travanj 2016. 09:06

Majadila, super da je sve u redu sa srcekom. Nekad doktori stvarno stvaraju paniku tamo gdje je ne mora biti. 
    S druge strane, možda i bolje dodatna kontrola nego da previde neke stvari. 

Nove curke, dobrodošle!

A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...

Abies
    02. Travanj 2016. 09:40

Aronija je izuzetno zdrava biljka. U pocetku trudnoce se (KAO) ne preporuca jer je prejaka sadrzajem. Kasnije da ali u malim kolicinama, kao alkohol 0,03. 
    Sve te biljke su tabu tema pa nece preporuciti jer nema vjerovanja (ne dokaza, dokaza ima).
    MalaKoza mislim da ne grijesis sto ju koristis. 
    Stolisnik je jako zdrav i dosta ruzan za piti, vezan je za krvotok. Pospjesuje menst cikluse ali u trud moze izazvati krvarenje :(
    Vrbina kora je prirodni aspirin.
    Itd. 
    Nista od toga nece naskoditi u maloj kolicini nego konstantno u velikim kolicinama.
    Ps rijetko koji medicinar ce reci uzmi biljku (caj oblog...) prije ce isprintat recept. Na biljnoj bazi

Grcevi kod beba - caj od kima (mama jaci beba slabiji). 
    Osip - kantarion ulje. Kupanje guze u caju stolisnika. Zatim u hrastovoj kori. 
    Proljev (osim rota virusa i sl koji moraju proci taj dan dva) - hrastova kora (moze dodatak solidago)
    Gnojne rane, oziljci postoperativni ili prijelomi (to teze jer je gips) - oblog od gaveza
    Ima toga puuuuuno. Ovo mi se cini onak najekspresnije sto slijedi po porodu za mame i bebe

MalaKoza
    02. Travanj 2016. 10:19

Abies,  ja to i pijem u malim količinama.  Dvije žlice dnevno. 
    Iako sad trebam dodatne tablete željeza.  Očito moja mala crpi sve iz mene :)

A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...

Abies
    02. Travanj 2016. 11:05

Sto se moze prirodno draze mi je. Al antibiotik kad ide necu ga izbjeci. Vise se navodi sto ne, a misli se u velikim kolicinama. U malim samo koristi. Pada mi na pamet uvin caj, svi vriste ne, ne cijelu trudnocu na litre. Al tjedan dana po salicu nece skoditi. Nazalost ne navodi sto nikako ne. 
    Isto mi sad palo na pamet alkohol...ni kapi. Pa popila sam trun sampanjca za novu godinu i!? Ili ako je neko slavlje, jedan gutljaj (vina) iz muzeve case mislim da ne moze nista uciniti

Aurelija
    02. Travanj 2016. 11:37

Sunshine, mislim da ti dugujem dogovor. ja cu ici na tecaj i mm ce ici sa mnom na porod, iako ne znam di cu jos rodit.  Bas mi je bezveze da ne puste mamu il nekog, sta ima veze! Nadam se da ces se uspjet dogovorit sa Stajcerom. Tebi je ovo druga beba? 
    Takoder mi je bzvz da su obnovili cijelo rodiliste i sve je tip top, a nisu se opremili stolčićem i drugim novijim metodama za rađanje. Također mi je bzvz sto u predrađaoni moraš bit sama

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.