Super Maja!!! Bravo za snazno, zdravo srceko!! ❤💖👶🎉🎊
Vidim, pisete o nekim antitjelima. O cemu se tu radi? I ja sam 0-... 😦
Ejic, to su to oni testovi senzibilizacije koje si radila na pocetku kad i krvnu grupu i opet ces u 6.mt i 8.mt. Na nalazu samo pise nema antitijela, ako je sve uredu. Vec smo o tome pisale. Al ak ti je muz isto Rh negativan, onda nemas brige.
Majo
ejic, ako si 0- (kao ja), a muž ti je Rh pozitivan, moguće je da razviješ antitijela ako će beba biti Rh pozivan kao tvoj muž..onda nakon poroda dobiješ pikicu da se tvoja krv ne pomiješa s bebinom i da ne dobiješ sepsu...
Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)
Večer curke!
Evo javljam vam se iz Međimurja konačnooooo presretna sam! Zaradit ću sigurno barem 1kg u plus, al što se može :D
Maja bravo za srčanog bebača!
Mare ajde dobro da je samo infekcija, da se to riješit.
Žabice,jesi muža,a? neka neka, svaka čast! Leptirica 2-3x tjedno? dobri ste... muž stariji od mene 7g, njemu se ni inače baš više neda, ahahahaha
Aurelija za tvoju šeficu nemam riječi,osim da bi si mogla tužbu zaraditi! Ja sam kod svog šefa bila prvu god na crno,pa onda na onom programu stručnog za 1600kn, a on mi je davao plaću na ruke. Kad je trebalo na porodiljni, prvih 6mj plaćao mi je još dodatnih 3000kn, uvjerila sam ga da mi to duguje. Baš su gamad, ako odjava nije stornirana, zaprijeti joj tužbom. Koja krava!
Cro baš ti je gadna ta žgaravica, kad si se već toliko namučila u trudnoći ima da je bebica tip top i dobra i da fino spava ;)
Žabice, ja se ko i Sanjarka isto hvalim da sam imala ekspresan porod, meni su počeli trudovi oko ponoć, razmak između njih se rapidno smanjivao, krenuli smo u bolnicu na 5min pauze. vodenjak pukao u predrađaoni, a bebo je bio veći sa 4100g pa me babica rezala - šavove nisam ni brojila, bojala sam se uopće pogledat dole, na kraju se to nešto i otpustilo pa nije zacijelilo do kraja, uglavnom onih prvih 10 dana mi je bio užas sa sjedenjem. Kasnije kad mi je dr to gledala,kaže da nisu dobro zašili slojeve, da sam dosta unutra pukla, a za sex nisam bila prava godinu dana. Izgubila sam dosta krvi, tako da sam skoro pala u nesvjest kad sam se htjela otuširat prvi dan. Drugi dan je već bilo bolje, a treći smo išli doma. Isto mi je bio naporan taj rooming in, dok nije nadošlo mlijeko.
Malamimi bravo za bebolince, ak se i ne okrenu, nemoj se bojat CR, sve će to biti u redu. Bitno je samo da bebe "dozriju"
Svima ostalima bravo za preglede.
mene isto pere nesanica ovih dana, nisam za niš, dobro da smo kod mojih koji se ne mogu nauživat svog unuka, pa ja mogu malo laganini. Ja isto mlatim po magneziju, nadam se da će me začepit dolje, i da sam se riješila bakterije pa da mogu navalit na muža.
šaljem vam pozdrave iz Međimurjaaaa
Znaci, ajmo ponoviti: ukoliko se kod majki koje su rh-, rodi beba koja je (zbog oceve krvne grupe) rh+, mami se, po porodu, u roku od 72 sata daje rhogam injekcija koja sprjecava da majcino tijelo razvije antitijela. Nikakva sepsa se time ne sprjecava niti se sepsa dobije zbog razlicitih krvnih grupa. Sprjecava se razvitak antitijela koja bi, u iducoj trudnoci, mogla dovesti do odbacivanja ploda.
Rh negativne majke kontroliraju se minimalno 1 u svakom tromjesjecju. Ja sam bila odmah na pocetku trudnoce, pa u 24 tjednu i ici iduci tjedan (32 tt).
Razvitak antitijela NIJE opasan za majku niti za bebu koju sada nosite. Moze biti nezgodan za iducu bebu (i to samo ako je beba rh+, sto se sazna tek po porodu), zato se mamama daje injekcija. Koja pece ko sam vrag.
Eto, nadam se da je sad svima jasnije.
Ejic, ako zivis vani, moguce je da ces, po defaultu, dobiti rhogam u 24 ili 28 tt.. Neke zemlje to daju standardno, svim trudnicama, neovisno o krvoj grupi.
Sve vas pozdravljam, zelim vam laku noc bez nesanica!!
Dobra vecer curke! Zanima me dali i vi imate problema s kilama, mi smo u 25. tjednu i u plusu smo 10 kila ! Nama je termin 15.7. i cekamo decka, ime je vec odabrano-David a robice imamo previse! Puno pozdrava svima
[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker
Cure, hvala vam na objasnjenju, sad je sve jasnije 😘
Za dragog nismo sigurni jel + ili -, a nije ni dr nista pito, ali cu na sljedecoj kontroli ja njega pitati ako ni onda nista ne spomene 😉
Zelim vam laku noc s slatkim snovima bez nesanica! 😴
Dobrodosla Kleopatra!
Ah kg. Dobit ces kg koliko trebas. Ako je prenagli skok kg, rasta bebe i plod vode testirat ces secer.
U prvoj sam dobila 22kg i sve skinula kroz god dana. Sklonija sam sakupljanju kg. Neke dobiju i vise. Neki doktori dramatiziraju neki ne.
Sortiraj odgovore
Najstariji