Lh trakice 3. dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Malela
    18. Lipanj 2020. 08:42

Jutro cure, evo me. 
    Amelie samo bez panike, ima puno slučajeva gdje se srčeko čuje "tek" sa 9tjedana i sve bude u najboljem redu. Samo pozitivne vibre, misli pozitivno i okruži se lijepim trenucima. Odlazak na more je nesto najbolje čini mi se.
    Lucky ja sam popila zadnju tabletu duphastone ujutro i drugi dan popodne sam dobila M.
    Rezime mog pregleda - imamo malu pikulicu i srčeko, sve je u redu za sada. Pikulica je velika 11mm, jako smo sretni i uzbuđen. Sada imam uputnice da idem na kontrolu u bolnicu radi heparin koji mi trebaju odobriti. Nadam se da će to ići brzo i da nisu tromi, ne mogu doći danas nego se trebam prvo naručiti.
    Inače, nisam vam rekla da sam išla i na kontrolu kod slavnog dr koji mi je rekao da nemam O, a ostala sam taj mjesec trudna. Prije nego sam išla svom dr, prije dva tjedna, 2-3dana prije toga sam otišla tom super privatniku. On mi je potvrdio da sam trudna, ali da njemu to ne miriše na dobro i da ćemo vidjeti. 2 dana poslije mi moj socijalni ginekolog također potvrdi trudnoću i kaže da je za sada sve u redu.
    Malo me u irio ali crv sumnje mi nije doa mira. Eto jučer na kontroli, kod mog socijalnog dr sve super i imamo srčeko. Tako da više nikad, bas nikad neću ići tom privatnom dr. 

18. Lipanj 2020. 08:53

Malela

Jutro cure, evo me.
    Amelie samo bez panike, ima puno slučajeva gdje se srčeko čuje "tek" sa 9tjedana i sve bude u najboljem redu. Samo pozitivne vibre, misli pozitivno i okruži se lijepim trenucima. Odlazak na more je nesto najbolje čini mi se.
    Lucky ja sam popila zadnju tabletu duphastone ujutro i drugi dan popodne sam dobila M.
    Rezime mog pregleda - imamo malu pikulicu i srčeko, sve je u redu za sada. Pikulica je velika 11mm, jako smo sretni i uzbuđen. Sada imam uputnice da idem na kontrolu u bolnicu radi heparin koji mi trebaju odobriti. Nadam se da će to ići brzo i da nisu tromi, ne mogu doći danas nego se trebam prvo naručiti.
    Inače, nisam vam rekla da sam išla i na kontrolu kod slavnog dr koji mi je rekao da nemam O, a ostala sam taj mjesec trudna. Prije nego sam išla svom dr, prije dva tjedna, 2-3dana prije toga sam otišla tom super privatniku. On mi je potvrdio da sam trudna, ali da njemu to ne miriše na dobro i da ćemo vidjeti. 2 dana poslije mi moj socijalni ginekolog također potvrdi trudnoću i kaže da je za sada sve u redu.
    Malo me u irio ali crv sumnje mi nije doa mira. Eto jučer na kontroli, kod mog socijalnog dr sve super i imamo srčeko. Tako da više nikad, bas nikad neću ići tom privatnom dr.

Nekad je dobro cuti i drugo misljenje, u ovom slucaju si nam bas to potvrdila, sad se pazi i ne brini :) sad uzivaj, zasluzila si

18. Lipanj 2020. 09:05

bubica15

Hej zene,da vas pitam. Da li ovulacija uvijek bude tacno 14 dana prije M? Ili moze npr 5 ili 10 dana prije nego dodje M? Ja sam mislila da je uvijek tacno na sredini ciklusa ali citajuci malo vase postove stare mislim da nisam u pravu.

Hej.. Prvi dio ciklusa ti varira, nemaju svi idealan ciklus od 28 dana i O kada kalendar pokaze i slicno.. Ti ako pratis s trakicama ili temp. Onda znas kad je bila O i nakon toga u idealnom slucaju 14 dana nakon stize M.. 

• Malela
    18. Lipanj 2020. 09:05

Hvala cure, sada uživamo, evo tek sam idući tjedan naručena za kontrolu u bolnici, onda dr predlaže komisiji heparin za mene i to traje, nadam se ne dugo. Do tada pijem Andol. 
    Lucky ovo meni miriše na trudnoću, ozbiljno, e to bi bio divan rasplet kod tebe. Sretno na najjače❤️❤️❤️

silver
    18. Lipanj 2020. 09:09

Hej Luna evo me, cure nemojte se ljuti, budem postala u par navrata jer post je predugačak, ali želim podijeliti iskustvo:

Da krenem od početka:
    (Išla sam sa mužem, preporučili su mi da ne dođem sama, iako nije mogao unutra, neke bolnice dozvole, moja ne)
    -prvo sam morala obući bolnički haljetak, a zatim su mi napravili kratki UZV, samo bacili pogled
    -zatim su mi stavili "speculum" onaj koji ti stave i kad ideš na PAPA test, zatim su mi stavili kateter kroz grlić u maternicu i navodno tada se napuše mali balon unutra, nakon toga su mi izvadli speculum dok je kateter ostao unutra da bi mogli tekućinu ubrizgati
    -odveli su me u X-ray sobu, legla sam na stol, doktor je lagano kroz kateter pustio tekućinu i u isto vrijeme napravio nekoliko slika
    -izvukao kateter i test je gotov

Iskustvo sa boli i ne-boli: nemam problema sa speculumom, kao i inače to mi ne predstavlja ništa. Kateter mi je bilo grozno, malo je reći haha odvratno, ali ne nešto što ne možeš izdržati i traje prilično kratko (trebalo mu je manje od 1min, znam da to dosta ovisi i u kojem položaju je maternica, te sam sreće da je moja u normalnom pa nije trajalo dugo). E sad nakon toga (ponekad, ali samo ponekad dogodi se stimulacija živčanog sustava u smislu da ti se počne vrtiti, oh da, meni se nije samo malo zavrtilo nego sam mislila ok gotovo gubim svijest, užas, ali nisam, za koju min se smirilo, doktori su bili jako dragi i sve 5, nakon par min krenula sam na X-ray stol, u tom trenutku opet možda zbog pomicanja mi se užasno vrtilo, opet se smirilo kad sam legla. Zatim je doktor rekao ok, krenut ćemo sa ubrizgavanjem tekućine, polako. Upozorio me je da to može biti bolno, ali ne duže od par sekundi ili minutu. Krenuo je i završio za manje od 10 sekundi. Gotovo. Osjetila nisam apsolutno ništa, baš ništa, kao da ništa nije napravio. Mislila sam da me zeza da je gotov. Ali stvarno gotovo haha, maternica, jajnici sve prohodno, maternica bez ikakvih zadebljanja ili polipa, ništa, sve čisto, tubice divne dugačke kao kosa, lijepe hahaha  

💁🏻‍♀️36
    💁🏻‍♂️37
    Pokušavamo od 1/20
    Biokemijska 2/21

silver
    18. Lipanj 2020. 09:10

Tu je agoniji kraj. Dakle, ženo, ne preporučam ti totalnu anesteziju (rekla si mi da je totalna), anestezija je teški stres za organizam, a test traje doslovno kraće od 10 min, sa svim presvlačenjima i pauzama da se opustiš. Moje iskustvo je dakle zapravo bez boli, to što mi se vrtilo je odvratan osjećaj ali nije nešto bolno. Kateter je malo bolio, ali kako da ti opišem bol ne znam, više kao menstrualni grč na najjače i malo onog grebuckanja unutra dok se valjda kateter pomiče, i neki neugodni osjećaj topline. Sve skupa je više jako neugodno nego bolno.
    Nije da bi ga htjela ponoviti ali stvarno je takvo olakšanje znati da je sve to ok. Cure koje imate probleme sa biokemijskim ili pobačajima također se preporučuje HSG nakon nekog vremena ako se ne ostvari zdrava trudnoća). Ispitala sam sve, pitala sam koju tekućinu koriste, na bazi ulja, što me razveselilo jer kako sam ti rekla ova na bazi ulja ima malo veće postotke trudnoće nakon HSGa nego na bazi vode. Pa pitaj čisto da znaš (iako obje imaju veće postotke naredna 3mj od testa). 

Koja god od vas ako bude išla na HSG pitajte me ako ne znate nekog drugog tko je išao, znam kako je teško i stresno ići bez da znaš što točno očekivati.
    Doktor mi je predložio da dođem u ponedjeljak na jedan UZV, vidi folikul u desnom jajniku opet ali kaže ako želim pratiti ili ako želim da mi spraši jednu hCG injekciju da nema problema.
    Eto presretna sam jer je to prošlo a najviše jer nema blokada i sve je čisto. Neke žene imaju grčeve nakon, smeđarenje, ja za sada ne osjećam apsolutno ništa. E da, dali su mi antibiotik da pijem 3 dana da ne bi došlo do infekcije, drugo ništa, danas mirovati i to je to. Ako i ne budem jedna od tih što zatrudne naredna 3mj ma joj nema veze važno da su Falopijeve sretne i zdrave. 

Budi hrabra i zagrizi nešto dok kateter ne prođe. Ako bilo šta još nisam rekla a želiš znati pliz reci, baš je lakše dijeliti sa nekim.

💁🏻‍♀️36
    💁🏻‍♂️37
    Pokušavamo od 1/20
    Biokemijska 2/21

silver
    18. Lipanj 2020. 09:10

P.S. Razina boli prilikom prolaska tekućine doktor kaže ovisi o tome da li imaš blokade ili ne, i ako imaš onda ovisi koliko su "teške", ako su neke male onda par sekundi, ako su veće može boliti 2-3 minute, nešto više od toga se ne može dogoditi tako da....nije tako strašno. 

💁🏻‍♀️36
    💁🏻‍♂️37
    Pokušavamo od 1/20
    Biokemijska 2/21

ivkica
    18. Lipanj 2020. 09:16

bajo

ODBROJAVANJA6/2020
    Rita36 - 8.6.2020 - ???
    KDS - 10.6.2020 -♥️➕
    Pixie14 - 10.6.2020 - ???
    anci00 - 19.6.2020 - 1 dan
    Lucky - 21.6.2020 - 3 dana
    Simba - 24.6.2020 - 6 dana
    Sanjich - 25.6.2020 - 7 dana
    Fancy - 30.6.2020 - 12 dana
    ODBROJAVANJE 7/2020
    Jelenajelena - 2.7.2020 - 14 dana
    Siijjj - 4.7.2020. -16 dana
    Mallla - 6.7.2020. - 18 dana
    Mmarie -6.7.2020. -18 dana
    Maki994 - 6.7 2020 - 18 dana
    Bajo - 9.7.2020 - 21 dana
    Miakamo - 9.7.2020 - 21 dana
    TiKi92 - 11.7.2020 - 23 dana
    chiAn6 - 13.7.2020 - 25 dana
    BruNa - ???
    Siskizg - ???

Bajo, može mene na popis za 09.07.

🙎29 god., 👦muž 33 god.
    02/2020 nalaz spermiograma loš, dijagnoza Asthenozoospermia - uzima cink i ostale dodatke
    22.5. nalaz spermiograma astheno necrozoospermia
    Nakon godinu i dva mj prvi test pozitivan - bez korištenja ikakvih metoda (lh trakice, bazalna temp, dečko od 8 mj nije koristio ništa)

• Luna55
    18. Lipanj 2020. 09:17

silver

P.S. Razina boli prilikom prolaska tekućine doktor kaže ovisi o tome da li imaš blokade ili ne, i ako imaš onda ovisi koliko su "teške", ako su neke male onda par sekundi, ako su veće može boliti 2-3 minute, nešto više od toga se ne može dogoditi tako da….nije tako strašno.

Drago mi je zbog tebe da je sve u redu😊hvala ti na obom „kratkom“postu😂idem 25. na razgovor kod ginekologa pa cu ga pitati zasto mi zeli raditi laparaskopiju kad ima i jednostavnijih nacina.🤔

Ja-30god,muz-30god,pokusavamo od 12/2018.,jajovodi prohodni,spermiogram uredan,prva inseminacija neuspjesna😏

silver
    18. Lipanj 2020. 09:26

Luna55

silver

P.S. Razina boli prilikom prolaska tekućine doktor kaže ovisi o tome da li imaš blokade ili ne, i ako imaš onda ovisi koliko su "teške", ako su neke male onda par sekundi, ako su veće može boliti 2-3 minute, nešto više od toga se ne može dogoditi tako da….nije tako strašno.

Drago mi je zbog tebe da je sve u redu😊hvala ti na obom „kratkom“postu😂idem 25. na razgovor kod ginekologa pa cu ga pitati zasto mi zeli raditi laparaskopiju kad ima i jednostavnijih nacina.🤔

Ah, a ja sam mislila da ideš na HSG, znači ideš na laparoskopsku operaciju? U tom slučaju možda tvoj doktor vjeruje da postoje blokade pa onda laparoskopijom ih može odmah ukloniti, to je kao 2 u 1. Recimo kod mog doktora ide tako da ako su blokade pronađene na HSG-u onda bi slijedila laparoskopija.

haha ispričavam se na tolikim postovima, ali znam po sebi da mi psihički pomogne kad si stvorim neku bazu informacija što očekivati 

💁🏻‍♀️36
    💁🏻‍♂️37
    Pokušavamo od 1/20
    Biokemijska 2/21

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.