Danas cujem kako je jedna cura s 37 god isla na pretragu hormona i jbt ona u menopauzi prijevremenoj😱😱😱😱😔😔
Sad sam vec zabrinuta😱
Da barem nisam to cula danas
Ali ako meni Pik bude na trakicama valjda nisam u klimsksu😂😱😱😱
Danas cujem kako je jedna cura s 37 god isla na pretragu hormona i jbt ona u menopauzi prijevremenoj😱😱😱😱😔😔
Sad sam vec zabrinuta😱
Da barem nisam to cula danas
Ali ako meni Pik bude na trakicama valjda nisam u klimsksu😂😱😱😱
Ma nisi cim ti prikazuje da imas pik..
Bas sam citala malo na drugoj temi kako su neke zenske imale normalne uredne menge,ovulacija se uredno dogadjala a na kraju folikuli prazni bez jajne stanice i tako svaki mjesec....e to me malo uplasilo 😱😱😱😱
Ja 33g,mm 34g
19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
💙 Stiže nam dečko 💙
Cure ENDOMETRIOZA se otkrije na obicnom ultrazvuku jelda?
Meni su ultrazvucno samo dali sumnju. A rekao je ima nesto ne znam sta, i onda dogovorili laparaskopski pregled, i bila je Endometrioza između maternice i supka (jebiga) očistili to, odmah provjerili prohodnost jajovoda i uzeli biopsiju maternice, tako da sam sve to odjednom odradila... A od simptoma koje sam imala su bili konstantni grcevi bilo koji dan ciklusa, jako bolne menge, ciklusi od 25 dana do 35...
Meni su ultrazvucno samo dali sumnju. A rekao je ima nesto ne znam sta, i onda dogovorili laparaskopski pregled, i bila je Endometrioza između maternice i supka (jebiga) očistili to, odmah provjerili prohodnost jajovoda i uzeli biopsiju maternice, tako da sam sve to odjednom odradila… A od simptoma koje sam imala su bili konstantni grcevi bilo koji dan ciklusa, jako bolne menge, ciklusi od 25 dana do 35…
Ali da se nadovežem meni su rekli da ultrazvucno ne mogu sa sigurnošću reci radi li se o Endometriozi ili necem drugom. Da se to jedino moze laparaskopski potvrditi.
Kristina ne strasi me jos vise😱😱😱😱😱😱😱
Isla malo na stranicu potpomognute pa citala bas kako jedna cura pise da se njoj to dogodioo a nije imala pojma sve je bilo uredno a do trudnoce ne dolazi.
Ja sam se bome sva preplasila 😱😱😱😱😱 Stvarno koliko je tih stvari za koje nisam ni imala pojma bolje da vise nista ne citam
Ja 33g,mm 34g
💙 Stiže nam dečko 💙
Ha vidi,ovisi koliko se doktor da u to i je li stvoren za to ili nije! Moja sestra je imala operaciju zbog endometrioze,a to samo jer joj je doktorica na pregledu ultrazvucno nasla cistu koja nije izgledala kao vodena,ispalo je da je cokoladna i na kraju ju je s uputnicom za endometriozu i cokoladnu cistu poslala na operaciju i rekli su joj doktori koji su ju operirali da je to bio kaos kad su ju na stolu otvorili, da se zavuklo skroz izmedu crijeva,ali su uspjeli ocistiti iako se tako prosirila,opaka je to bolestina! Srecom dva puta nakon toga je uspjela ostati T,medutim nije opstalo zbog krvi jer se stvarao ugrusak pa sada ima uskoro pregled u Petrovoj za dogovore sto i kako dalje
I da,moja kolegica na poslu,insce je 96.godiste vec 4 godine pokusava ostvariti T,ali tek nakon 2 godine su ju poslali vaditi hormone i stitnjacu gledat i sve,ispalo je po nalazima hormona da se nalazi u postmenopauzi koliko su joj losi nalazi bili..tako da,svakoga moze zadesiti to,vrijeme nam je navjeci neprijatelj..zato i kazem,dzabe ti novci i sreden stan,kuca,auto,ako te vrijeme preduhitri jer ti hoces ali mozda druga polovica nije spremna i k tome brines za financijsku stabilnost...toga je mene najvise strah,kada moj muz kaze da hoce to onako i bas hoce,da ce se onda nesto dogoditi,a i iskreno da vam kazem tu,imam neki osjecaj da se nesto dogada sto se toga tice,ali ne onaj dobar osjecaj..vidjet cemo kroz par godina jesam bila u pravu ili ne 🤣
Meni se isto to cini da kako vrijeme odmice a ne dolazi do T da imamo sigurno nekih problema a svi kazu cekajte jos malo. Ali nekako mi se cini sa to cekanje nema smisla. Vrijeme nas moze pregazit a da nismo ni svjesni
Ja 33g,mm 34g
💙 Stiže nam dečko 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji