Lh trakice 2.dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    28. Siječanj 2020. 15:48

Malela

https://ibb.co/61LJkQs

https://ibb.co/J5phNCC
    Martina1982, malamarelica i rita88, evo slike mog nalaza za trombofiliju. Meni je rečeno da ću ga piti čim dr čuje srce. Kada saznam da sam trudna, odmah moram na kontrolu, i tako svakih 2-3dana, sve dok ne čuju otkucaje. Čim uhvate otkucaje krećemo s heparinom.

HETEROZIGOT što znači da imate jednu mutaciju ili od majke ili oca, taj podtip gena je oštećen 50%
    MTHFR - Njegova funkcija jeste da proizvodi enzim koji se isto zove MTHFR. Tko god ima mutaciju na ovom genu mora uzimati aktivnu folnu kiselinu ili METHYFOLAT, običnu ne smijete uzimati jer vam šteti. Mutacija ovog gena povećava Homocistein (aminokiselina koja razgradjuje tkivo u našem organizmu a ako je povećan stvara krvne ugruške) u krvi te je potrebno uzimati B12 vitamin ali u obliku methycobalamin i aktivnu folnu kiselinu methyfolat da se Homocistein snizi.
    Podti: MTHFR 677CT

PAI I je gen čija mutacija u genu dovodi do nemogućnosti razgradnje krvnih ugrušaka i pojave tromboze.
    Podti: 675 4G/5G heterozigot

malamarelica
    28. Siječanj 2020. 15:57

Martina1982

Malela

https://ibb.co/61LJkQs

https://ibb.co/J5phNCC
    Martina1982, malamarelica i rita88, evo slike mog nalaza za trombofiliju. Meni je rečeno da ću ga piti čim dr čuje srce. Kada saznam da sam trudna, odmah moram na kontrolu, i tako svakih 2-3dana, sve dok ne čuju otkucaje. Čim uhvate otkucaje krećemo s heparinom.

HETEROZIGOT što znači da imate jednu mutaciju ili od majke ili oca, taj podtip gena je oštećen 50%
    MTHFR - Njegova funkcija jeste da proizvodi enzim koji se isto zove MTHFR. Tko god ima mutaciju na ovom genu mora uzimati aktivnu folnu kiselinu ili METHYFOLAT, običnu ne smijete uzimati jer vam šteti. Mutacija ovog gena povećava Homocistein (aminokiselina koja razgradjuje tkivo u našem organizmu a ako je povećan stvara krvne ugruške) u krvi te je potrebno uzimati B12 vitamin ali u obliku methycobalamin i aktivnu folnu kiselinu methyfolat da se Homocistein snizi.
    Podti: MTHFR 677CT

PAI I je gen čija mutacija u genu dovodi do nemogućnosti razgradnje krvnih ugrušaka i pojave tromboze.
    Podti: 675 4G/5G heterozigot

Ajme, hvala ti puno. Znala sam da je homozigot kao vec problem jer su oba gena mutirama, ali dosta ovih podataka nisam znala. Meni su svi doktori dosad rekli da ne moram nista uzimati i da je to sve beznacajno. Taj homocistein sam vadila i uredan je. Al ja imam ovo za mthfr: Mutacija C677: utvrđen normalan genotip tipa CC. Mutacija 1298C: utvrđeni promijenjeni genotip tipa AC. U genu za MTFHR pozicija 1298 utvrđen je heterozigotni genotip. Kao i Rita. Najgore sto svi samo guraju tu folnu kiselinu, a tko zna kolikim zenama ustvari steti. Ja cu sutra ici kupiti solgar. Hvala vam. I jos samo nesto, ako znate doktora koji ima za to razumijevanja, javite. Oprostite, cure na spamu

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

Kiky 🥰
    28. Siječanj 2020. 15:58

Mene je cure moje opet pocelo boliti dole za poludit, cim prestane tableta djelovati, odmah pocinju bolovi...stvari tako sporo idu, malo krene kao iz kabla pa tri sata nista...neznam vise sta da napravim...razmisljam da cekam jos danas pa ako me i sutra bude tako boljelo da onda odem na pregled..imam  test first sing, pa bi cekala jutro da ga napravim, da vidim dali pokazuje pozitivno ili ne..nadam se iskreno da ne jer ne bi voljela imati nikakve kiretraze. Mozda ce proci do sutra, uglavnom ne cini mi se da je dobro.. cure koje ste imale spontani ili biokemijsku koliko vas je bolio trbuh i koliko ste krvarile?

Ja 33g,mm 34g
    19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
    💙 Stiže nam dečko 💙

Pipin
    28. Siječanj 2020. 16:02

kristinak

Mene je cure moje opet pocelo boliti dole za poludit, cim prestane tableta djelovati, odmah pocinju bolovi…stvari tako sporo idu, malo krene kao iz kabla pa tri sata nista…neznam vise sta da napravim…razmisljam da cekam jos danas pa ako me i sutra bude tako boljelo da onda odem na pregled..imam test first sing, pa bi cekala jutro da ga napravim, da vidim dali pokazuje pozitivno ili ne..nadam se iskreno da ne jer ne bi voljela imati nikakve kiretraze. Mozda ce proci do sutra, uglavnom ne cini mi se da je dobro.. cure koje ste imale spontani ili biokemijsku koliko vas je bolio trbuh i koliko ste krvarile?

Uzasno me bolio, par dana prije napetost u trbuhu je bila naizdrzljiva, mislila sam da ce se raspuknuti. Bolovi su bili jaci od menstrualnih i ne tupi, nego bas jako jako stezanje maternice. Do razine da mi je bilo tesko razmisljati i pricati dok bi frkalo. Krvarila sam kao iz kabla doslovno, ne znam kako sam do bolnice dosla. Ali sve ovisi o tjednu trudnoce. Ako i je spontani nadam se da ce samo sve otici i to je to, da ces cim manje patiti.

LeLa2807
    28. Siječanj 2020. 16:04

kristinak

Mene je cure moje opet pocelo boliti dole za poludit, cim prestane tableta djelovati, odmah pocinju bolovi…stvari tako sporo idu, malo krene kao iz kabla pa tri sata nista…neznam vise sta da napravim…razmisljam da cekam jos danas pa ako me i sutra bude tako boljelo da onda odem na pregled..imam test first sing, pa bi cekala jutro da ga napravim, da vidim dali pokazuje pozitivno ili ne..nadam se iskreno da ne jer ne bi voljela imati nikakve kiretraze. Mozda ce proci do sutra, uglavnom ne cini mi se da je dobro.. cure koje ste imale spontani ili biokemijsku koliko vas je bolio trbuh i koliko ste krvarile?

Kristina ja nisam imala ni jedno ni drugo (koliko znam - biok.)ali meni je to normalan ciklus. Uvijek me prva tri dana rastura da sma na brufenima od 600, neki put krvarenja ko luda pogotovo dok idem piskiti. ujutro ne mogu ustat iz kreveta, znam me bol usred noci probudit. i tako otkako sam ju prvi put dobila. zna mi se desit po ciklusu i da prvi dan idu par kapljica, pa drugi ko ludo pa treci poal dana stane pa opet ko ludo. nema mi pravila. svaki pregled kod ginekologa uredan. nemoj se plašiti, ali ako ćeš biti mirnija nazovi ginekologa.

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

Kiky 🥰
    28. Siječanj 2020. 16:06

Pipin

kristinak

Uzasno me bolio, par dana prije napetost u trbuhu je bila naizdrzljiva, mislila sam da ce se raspuknuti. Bolovi su bili jaci od menstrualnih i ne tupi, nego bas jako jako stezanje maternice. Do razine da mi je bilo tesko razmisljati i pricati dok bi frkalo. Krvarila sam kao iz kabla doslovno, ne znam kako sam do bolnice dosla. Ali sve ovisi o tjednu trudnoce. Ako i je spontani nadam se da ce samo sve otici i to je to, da ces cim manje patiti.

Hvala ti na odg. Toliko me boli, stvarno nikad nisam osjetila takvu bol. Cudno mi je da ne krvarim jako. Probat cu izdrzat do ujutro ako budem mogla. Inace dugo mogu trpit bol ali ovo mi se cini sve jace i jace. Nemogu se nigdje taknut po trbuhu kao da mi se sve raspada i jos se bol prozima kroz nogu.

Ja 33g,mm 34g
    💙 Stiže nam dečko 💙

LeLa2807
    28. Siječanj 2020. 16:08

kristinak

Pipin

kristinak

Hvala ti na odg. Toliko me boli, stvarno nikad nisam osjetila takvu bol. Cudno mi je da ne krvarim jako. Probat cu izdrzat do ujutro ako budem mogla. Inace dugo mogu trpit bol ali ovo mi se cini sve jace i jace. Nemogu se nigdje taknut po trbuhu kao da mi se sve raspada i jos se bol prozima kroz nogu.

ako te tako jako boli, odi kod dr da naprave utz?

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙

Kiky 🥰
    28. Siječanj 2020. 16:10

LeLa2807

kristinak

Kristina ja nisam imala ni jedno ni drugo (koliko znam - biok.)ali meni je to normalan ciklus. Uvijek me prva tri dana rastura da sma na brufenima od 600, neki put krvarenja ko luda pogotovo dok idem piskiti. ujutro ne mogu ustat iz kreveta, znam me bol usred noci probudit. i tako otkako sam ju prvi put dobila. zna mi se desit po ciklusu i da prvi dan idu par kapljica, pa drugi ko ludo pa treci poal dana stane pa opet ko ludo. nema mi pravila. svaki pregled kod ginekologa uredan. nemoj se plašiti, ali ako ćeš biti mirnija nazovi ginekologa.

Meni je to cudno jer nikad nisam imala problema sa mengom, nikad bolne. Znalo bi prvo dan i drugi malo boliti ali nista strasno. Ovo je sad neizdrziva bol. Oprostite sto vas tlacim i zamaram svojim problemima ali se malo lakse osjecam kad se malo izjadam. Muz me isto tetosi jadan on samnom 😪

Ja 33g,mm 34g
    💙 Stiže nam dečko 💙

• Pepika
    28. Siječanj 2020. 16:14

kristinak

Toliko me boli, stvarno nikad nisam osjetila takvu bol. Cudno mi je da ne krvarim jako. Probat cu izdrzat do ujutro ako budem mogla. Inace dugo mogu trpit bol ali ovo mi se cini sve jace i jace.

Zasto bi cekala do sutra ak te tak jako boli? Odi samo sad vec, ako nista drugo budu dali nekaj za bolove

LeLa2807
    28. Siječanj 2020. 16:16

kristinak

LeLa2807

kristinak

Meni je to cudno jer nikad nisam imala problema sa mengom, nikad bolne. Znalo bi prvo dan i drugi malo boliti ali nista strasno. Ovo je sad neizdrziva bol. Oprostite sto vas tlacim i zamaram svojim problemima ali se malo lakse osjecam kad se malo izjadam. Muz me isto tetosi jadan on samnom 😪

ma ne tlačiš. teško mi je savjetovat kad ne znam o kakvoj boli se radi. evo npr ja sam operirala bila dojku dva puta u 2 mj. dakle jako bolna operacija, iza nje sam trpila bolove bez tableta. nakon druge oepr sam nakon 2 dana dobila mengu i pila redovne praskove. hocu reci toliko mi znaju biti bolne, da me stidne kosti zanju boljet. i ako ne popijem brufen na vrijeme dakle cim malo osjetim, nece mi djelovat uopce iducih par sati. neki put mi ne smiri do kraja. al meni je tako od 11 godine kad sam dobila 1 put. nisam imala ni ciste ni nista sve je bilo uredno.svaki mjesec me boli, samo neki turbo neki podnošljivo uz tablete. ako tebe inače ne boli moguće da sad imaš ovakve bolove koji su meni nažalost navika, ali moguće da je o nečem drugo riječ. ja ti ovo govorim pokušavam te umiriti. probaj malo leći i odmoriti da se smiriš jer od panike se i bol čini većom. ako ne prođe odi svakako doktoru

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.