LH trakice i testovi za ovulaciju

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • majak2

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Zanima me koliko vas koristi LH trakice. Oduvijek sam imala neredovite menstruacije i sad kad radimo na još jednom članu obitelji bih željela točnije odrediti ovulaciju i povećati šanse. Već prije prvog djeteta sam u par navrata upotrijebila Ovul-test. Kakva su vaša iskustva?

  • minnieme

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    I mene ovo zanima. Ne radimo dugo na trudnoći - tek 2.mjesec, ali čitajući o lh trakicama, ako ne uspijemo u ovom ciklusu, mislim da slijeći mjesec prelazimo na lh trakice.
    Nemam pojma kako izgledaju :), ali mislim da sam razumijela kako funkcioniraju. Isto, voljela bih ako bi netko mogao podijeliti svoja iskustva.

  • ninica87

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    majak, ako si oduvijek imala neredovite menstruacije svakako odi napraviti nekoliko folikulometrija da ti se utvrdi postojanje ovulacije. ja nisam nikad bila i onda kad mi je privatni ginekolog bolje pogledao jajnike, rekao mi je da su blago policistični, ali me pratio dva mjeseca i oba mjeseca se pokazala ovulacija, oba puta na desnom jajniku. u razgovoru s prijateljicama primjetila sam da i one svaki put osjete istu stranu kad je vrijeme ovulacije, ja bi uvijek osjetila desnu stranu, a desni jajnik mi samo ovulira :D
    ako su neredovite menstruacije onda moraš svakako utvrditi da li postoje ovulacije i da li su ti jajnici policistični! meni je to otkriveno tek na boljem ultrazvuku sa 27 godina! čudno ali istinito :D
    trakice koristite svaki dan par dana prije očekivane ovulacije i kad počne druga crta tamniti bolje je radit svakih 12h test trakicom kako bi se uhvatio lakše taj LH pik (nakon kojeg dolazi unutar 24 h ovulacija, za vrijeme LH pika treba imati ciljani odnos). 
    ja sam ih par mjeseci koristila a nikako nisam uhvatila pik. radila sam testove svaki dan oko 18h, i počeli bi mi tamniti, sve tamnije i tamnije, ali nikad tamnije od kontrolne, i onda drugi dan nema crte.
    tako da je teško uhvatiti pik, a imala sam ovulaciju,jer sam vidjela na ultrazvuku.
    nakon par mj, ostala mi je jedna trakica na koju sam se popiškila bezveze i iz prve mi je pokazala pik, imali smo odnos i ostala sam trudna. tako da ne znam šta da vam kažem… korisne su ali se treba znat njima koristiti :D ako imate pitanja slobodno pitajte

  • majak2

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Evo u ovom Ovul-testu imaš 5 trakica koje umočiš u urin i ako ti se pojave dvije otprilike jednako intenzivne crtice znači da će doći do ovulacije u idućih 14-48 sati. Vrlo jednostavno :-)

  • Avatar kosee

    kosee

    Broj poruka: 508

    Prijavi adminu

    Ima li tih trakica kupiti kod nas u ljekarnama? Čitala sam da su cure naručivale preko Interneta..
    I ja ih razmišljam početi koristiti ako iduća dva ciklusa ne upali pokušavanje.

    [lilypie.com]

  • majak2

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Imaš ih kupit u Kozmo i Bipa.

  • Avatar lilianaa

    lilianaa

    Broj poruka: 363

    Prijavi adminu

    Cula sam za te trakice. Voljela bih ih isprobat jer iskreno, ovaj ciklus mi bazalna temperatura skocila par dana poslije ovulacije, ostala sam sokirana. 

  • Avatar engy

    engy

    Broj poruka: 140

    Prijavi adminu

    Pa tako i  treba bit,da ti skoci temperatura nakon ovulacije,to je u redu.I ja sam isto o tim trakicama ovih dana razmisljala.Ima i neki  monitor za pracenje plodnih dana,ali je skup,oko 100-150 eura,kako koji.Persona ili Clearblue.Ima li mozda neko iskustva sa tim monitorima?

  • Avatar Dvenas

    Dvenas

    Broj poruka: 181

    Prijavi adminu

    Ja sam koristila trakice i bile su skroz korisne tako da preporucam, Sto se tice ovoga da netko nije mogao pik uhvatiti i sl, postoje trakice razne osjeljivosti, nekima je jednostavno razina LH prirodno malo niza pa se pik ni nece uhvatiti na trakicama slabije osjetljivosti. Ja sam svoje narucivala iz UK, nisu bile skupe, probala tri razlicite osjetljivosti i nasla one koje meni najvise odgovaraju, i nisu uopce skupe. Nekima je pik jako kratak pa ga je teze uhvatiti i tada je bolje testirati 2-3 dnevno kad si blizu dana ovulacije (ali treba paziti da je urin koncentriran a ne razrjedjen), a neki imaju pik i po dva dana. Uglavnom ovulacija bude 24-48h od prvog zabiljezenog pika.

    I da, kao sto je engy rekla, normalno je da temperatura skoci nakon ovulacije, zato se i mjeri bazalna temperatura jer se po tome skoku zna da je ovulacija bila, tada je vec malo kasno jer su plodni dani prosli, jos ima sanse 24 sata od ovulacije, ovisno kak su brzi spermici.

    [thebump.com]

    Can't stop the signal.

  • Avatar kosee

    kosee

    Broj poruka: 508

    Prijavi adminu

    Stvar je u tome da većina aplikacija za mjerenje temperature pokazuje kao da je ovulacija dan prije skoka temperature, a i lidija i ja smo primijetile da nam ovulacije zna biti i 2 dana prije skoka temperature i da zapravo mjerenje temperature ne pokazuje kad je točno ovulacija već samo je li prošla ili nije.

    [lilypie.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.