Bubi, ne vjerujem da si se udebljala 10kg od voca. Jesi stvarno puno jela, jesi jela slatko, kruh, kasno navecer, se kreces,..? Svasta ovisi o tome.. 1kg tjedno je dosta za dobiti, ja se vodim time da ne dobijem vise od 0.5kg tjedno, odnosno 2kg mjesecno i zasad mi ide.
Javi kad ti dodju rezultati ogtt-a. Ako zaista jedes vise nego sto ti treba, jednostavno smanji, a ako ne, onda stvarno neznam u cemu je stvar. Jedi 5 obroka na dan, voce, povrce, mlijecne proizvode, meso, salatu, zitarice (kvinoja, kus kus, riza, palenta, amarant, heljda,..), ali nemoj se prejesti za svaki obrok i trebalo bi sve biti u redu :)
Inace, pridruzi nam se na jesenskim bebama 2018.
U ponedjeljak ce doci rezultati pa cemo vidjeti. Po mome stvarno jedem normalno kao i prije nisam s ničim pretjerivala. Uz to sam stvarno jela raznovrsne. Pokušati cu sad smanjiti kruh i ostale namirnice koje bas nisu najbolje a posvetiti se povrću i mesu. Hvala na savjetu :)
Drage ženice, pratim vaše komentare već neko vrijeme.. I tražim žene koje su u istim problemima kao ja da mi malo bude lakse …na početku trudnoće prva 4 mjeseca sam dobila 2 kg, a sada u zadnja 2 mjeseca sam natukla dobrih 8 kg.. Tako da sam u plusu 10 kg a tek sam 24 tt.. Bila sam jučer na pregledu i moja doktorica misli da imam problema sa šećerom tako da sam danas išla na pretrage pa ćemo vidjeti kada dodu nalazi. Kaze mi da sam najvise kriva jer sam jako puno voća jela. Iskreno nisam znala da je toliko štetno. :( ovo mi je prva trudnoća.
I kod mene je sumnja na prekomjerni dobitak kilaže zbog voća jer ja sam 26tt a na +15kg sam. Do kraja prvog tromjesječja sam dobila 7kg, ali ja sam prestala pušiti. Odmah sam stavljena na dijetu za trudnički dijabetes a tek trebam napraviti OGTT. Tako da sam ti ja na toj dijeti već neko vrijeme da dobila još 8kg do sad. Jedino što voća jedem više nego što je propisano u dijeti ali ne jedem banane jer su krcate ugljikohidratima, a lubenica ima visok glikemijski indeks. Jednostavno nemam objašnjenje za taj fenomen debljanja. Jesi možda bila pothranjena prije?
Pa koliko voća pojedete? Ja imam gestacijski i otkad sam na toj dijeti (zadnjih mjesec dana) nisam dobila ni jednu kilu. Sad sam 28 tjedana i ukupno sam na +3kg.
Ne znam eto kako drukčije objasniti jer ostala sam trudna sa 69 kg.. A sada sam na 79. Mislim sto se mene tice stvarno voća u danu sam puno pojela oko 2kg sigurno Al različitog od nektarina breskvi dinja.. Stvarno sve raznovrsno i jela po 3 obroka na dan ali kad bi tako između obroka osjetila glad jela sam voće. Ali u 2 mjeseca dobiti 8 kg je jako puno znam i sama. Mislim bebačov trbuh kaze da je malo veći od standardnih mjera a isto tako i kilažom prelazi ima 720 g a trebao bi 500 iako sto citam po forumu to je samo znak da ce biti malko veća beba :)
Bok svima buducim mamicama.. ;)
Pitanje… nije da se zalim..ali jel normalno da sam stala sa dobivanjem na kilazi u zadnjem tromjesecju??
31+6 sam i imam jedva 60 kg..tocnije 59.6 kg ..
Zadnja 3 pregleda se pripremam da cu proci 60 kad ono nista… 🤔
Jel li jos kojoj tako?
Isto mi je, samo ja 50 ne prelazim, a 31 tjedan, svi kazu da se najvise sada dobiva po tjednima pa cemo vidjeti, mada doktor kaze bebica ok i dosta krupna, vjerojatno sve ide na nju :)
E..a kad vec komentiras..koliko ti je teska bebica?
Moj je imao 1546g😍 na zadnjem uzv kad sam bila tocno 30. tjedan..
Bas sam pogledala zadnju slikicu ne mogu vherovati da nisam prije uocila kilazu, u 30.tjednu je bio 1500, na ovoj sada kontroli mi nije receno zbog sve zbrke oko trudnickog diabetisa na koji sumnjaju, cak sam i ctg radila koji je pokazivao trudove vecinom 20, jednom je islo i do 40, a buduci da smo tu negdje sto se trudnoce tice pa da upitam jesu vamaa radili ikako ctg, buduci da mi je ovo prva trudnoca sve me zabrine, hvala :)
Bok svima buducim mamicama.. ;)
Pitanje… nije da se zalim..ali jel normalno da sam stala sa dobivanjem na kilazi u zadnjem tromjesecju??
31+6 sam i imam jedva 60 kg..tocnije 59.6 kg ..
Zadnja 3 pregleda se pripremam da cu proci 60 kad ono nista… 🤔
Jel li jos kojoj tako?
Isto mi je, samo ja 50 ne prelazim, a 31 tjedan, svi kazu da se najvise sada dobiva po tjednima pa cemo vidjeti, mada doktor kaze bebica ok i dosta krupna, vjerojatno sve ide na nju :)
E..a kad vec komentiras..koliko ti je teska bebica?
Moj je imao 1546g😍 na zadnjem uzv kad sam bila tocno 30. tjedan..
Bas sam pogledala zadnju slikicu ne mogu vherovati da nisam prije uocila kilazu, u 30.tjednu je bio 1500, na ovoj sada kontroli mi nije receno zbog sve zbrke oko trudnickog diabetisa na koji sumnjaju, cak sam i ctg radila koji je pokazivao trudove vecinom 20, jednom je islo i do 40, a buduci da smo tu negdje sto se trudnoce tice pa da upitam jesu vamaa radili ikako ctg, buduci da mi je ovo prva trudnoca sve me zabrine, hvala :)
Zasto ti sumnjaju na secer sad? Jesi isla ono u ranijim tjednima na tu pretragu.. ?
Sad se ja pitam zasto je meni moj dao uputnicu za vadjenje krvi odjednom ..😮 mislim..rekao je da je sve ok ..pa sam zakljucila da je to regularno nesto.. a za ctg sam ga pitala i to mi je rekao da cu ici u kasnijim tjednima..kao ne jos.. pa ti ne znam nista u vezi toga.. ali nadam se da ti bude sve dobro ..
url=https://lilypie.com]
Pa koliko voća pojedete? Ja imam gestacijski i otkad sam na toj dijeti (zadnjih mjesec dana) nisam dobila ni jednu kilu. Sad sam 28 tjedana i ukupno sam na +3kg.
Pa maksimalno kilu. S tim da banane i lubenice ne jer imaju veliki glikemijski indeks. Papam sezonski kako dolazi... sad su na redu breskve i nektarine.
Evo moji su rezultati bili danas i nemam problema sa šećerom :) znači da je samo hrana bila u pitanju😂😂 bit ce red onda paziti kako se papa 😁😁
Sortiraj odgovore
Najstariji