A evo ja sam jedna od onih nesretnica koja je dobila 24kg a u 37 tjednu sam. I moram reći da sam na početku imala užasne mučnine, cijelo vrijeme me žgaravica ubija, nemam neki apetit niti jedem za dvoje, ne jedem hamburgere ni čevape, tu i tamo pizzu ali samo koji komad, ali zato cijelo vrijeme manje- više mirujem i mislim da je i to krivo za kile. Inače sam u prošle dvije trudnoće dobila u prvoj 7 a u drugoj 15. Ali sad imam i više godina pa mislim da je zbog toga. Tako da ne mora biti da sve mi koje dobijemo puno kila samo visimo uz frižider. A vi ste sretnice- kao i ja u prošlim trudnoćama pa vam se ne prima. Inače nemam problema s kilama, mišićava sam, imam ravan trbuh, vježbam (prije trudnoće) i zdravo se hranim ali u trudnoći kao da to nije moje tijelo i s tim sam se sad pomirila. Ali zato čim budem mogla počinjem vježbati i piti svoje zelene kašaste sokove.
24 je još uvijek daleko od 40...
a kada žena mora mirovati kile se love ko lude...znam i sama...
ovo je bio primjer žene koja je imala 25 godina, nije morala mirovati ili čuvati trudnoću već je zbilja samo jela, jela i jela
Ja sam super zadovoljna s time što sam samo 2 kg u plusu, ali sam primjetila da se ovaj tjedan ful mučim da ih održim. A spletom okolnosti baš malo i zdravo jedem.
I nema šanse da se odreknem pokojeg hamburgera ili pizze (i to već ovaj vikend). Ali vidim da će me unazaditi po pola kile svaki puta.
Jedini razlog zbog kojeg koliko-toliko pazim na kilažu je genetika i sklonost nakupljanja masnoće na trbuhu. Već ću ionako imati škembicu od poroda, ne trebaju mi još i 10 kila sala na njemu sa samo 28 godina. Da mi barem nešto u guzicu ode, ali neeee.....
Ali kažem, neću se sad apsolutno svega odricati i manijakalno brojati kalorije, ali 80% vremena ću paziti.
Zato što me ubije žgaravica poslije njih. Inače obožavam sve salate i voće ali u trudnoći mi sve salate izazivaju žgaravicu a tako i sokovi pa i zeleni kašasti koje inače volim piti. Prehrana mi je zbog te glupe žgaravice prilično ograničena iako voće jedem- jedino isto izbjegavam ono kiselkasto osim naranči. Jedva čekam samo da se vratim u normalu što se hrane tiče. A sad dolazi i sve domaće iz vrta pa ću baš uživat u svemu.
Danas bili na pregledu i +2 kile u mj dana, laknulo mi je Mi smo na +10 u 32tt, a mali nam brzo raste, vec je na 2200 grama
Ja sam trudna 22 tjedna i dobila sam ukupno 3 kg i to mahom u zadnja 2 mjeseca kad mi je počeo rasti trbuščić. Ja sam zadovoljna, jako se dobro osjećam i nadam se da ću nastaviti tim nekim laganim tempom rasti.
Ja sam 21 tt i variram između +2 do 2,5kg. Samo što se osjećam grozno napuhnuto i zatvoreno bez obzira što jedem. A sad i osjećam kako mi apetit raste, ali se pokušavam kontrolirati do neke normalne razine.
Nakon sto me doktorica prije 10 dana stavila na dijetu skinula sam 2 kile. Ali se ne drzim onog sto mi je dala, nego sam si sama napravila plan prehrane. Onaj njezin plan bi bio super kad ne bi imala sta u zivotu raditi, a dok radim i ucim za strucni stvarno nemam vremena ni zivaca vagati 60g mesa i 30 grama kruha.
Ja sam za dorucak uvela iskljucivo zobene koje inace volim samo sto ih je prije znala zamjeniti pekara 😂
Rucak je sta god ima za rucak, uopce ne pazim je li to tjestenina ili kuhano ili nesto peto. Sto mi se jede, sto skuha svekrva ili ja to i jedem.
E sad najtezi dio - vecera. To sam smanjila. Sada pojedem jogurt ili casu toplog mlijeka. Ak sam jako gladna 2 dvopeka sa sirom i tako.
Slatko jos uvijek jedem, samo sam smanjila i uvela vise voca.
Meni ovako odgovara. Imam energije,
Dobro se osjecam, sin se javlja cesto i jako pa vjerujem da je on dobar i zdrav. Sunce mamino 😍
E sad to treba sve odrzavati do 10.06. kad je sljedeci pregled 😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji