Naš tata je jako malo doma zbog obaveza ali kad je doma, svi se zajedno igramo u sobi na kreetu, radimo kuću od deke i skrivamo se, izmišljamo priče, skačemo, pjevamo i plešemo. Naša šestomjesečna bebačica obožava kad se skrivamo, to joj je jako smiješno, a njena dvoipol godišnja seka ju jako voli škakljati i maziti. Obje jedva čekaju tatu da se vrati doma. Ako je lijepo vrijeme, volimo otići u šetnju i u park igrati se na klazkalici ili se spuštati niz tobogan :)
Kad me umor svlada i vrištim od stresa, obitelj-najdraža destinacija prava je adresa. U njoj se odmor nađe i uz nju sve je ugodnije,slađe... Od malenih nogu obitelj je meni zadovoljstvo koje ne želim da skrijem, to je moj užitak,moja doza sreće, nitko meni užitak oduzeti neće.
Budući da muž i ja radimo najčešće u suprotnim smjenama, a naš prvašić je ujutro u školi a tri popodneva na treningu, naše zajedničko vrijeme je vrlo rijetko i dragocjeno. Mlađu kćer do mog povratka s posla čuvaju bake, pa je presretna kad predvečer vidi mene i bracu i kad počne naše ludiranje. Najviše volimo vožnju biciklom, rolama, romobilima, skejtom, a vikendom s tatom ribolov :-)
Budući da radim u dućanu,što znači svaki dan,a muž radi u dvanaest sati smjenama,naše zajedničko vrijeme kao obitelji je rijetko,tako da je nedjelja za moju četveročlanu obitelj dan istinskog odmora.Ne otključavamo vrata od stana do kasno popodne,do tada se naš stan pretvara u igraonicu po dječjim željama,posvetimo se našoj djeci u potpunosti,popodne tek izlazimo prošetati ili do parka. To je naš mali ritual već tri godine i nadam se još dugo ;-)
Zajedničko slobodno vrijeme moje obitelji većinom se svede na vikende,kada odemo na neki duži izlet.Pa tako nekad odemo na Višnjicu,Jankovac ili u posjet baki u Grubišno.Kada imamo mogućnosti uplatimo si vikend u toplicama ili na moru.Preko tjedna zajedničko slobodno slobodno vrijeme provedemo u kratkim šetnjama ili vožnji biciklom
Ionako malo slobodnog vremena što ga svi imamo jedva čekamo da ga provedemo zajedno s klincima. Nas četvero jedva čeka i hvatamo svaku priliku da pobjegnemo, kako je mi zovemo, našu zemljicu. Na našoj livadi uređujemo vrt, sadimo živicu, zalijevamo itd. Stariji sin jako voli kopati, pa je njegov zadatak kopanje rupa za bilo što, povrće koje god se treba posaditi ili kopanje velike rupe za poljski WC. Mlađi sin ima tek 1 godinu i 1 mjesec, ali isto jako voli grabljice, lopatice i spavanje na svježem zraku. Suprug i stariji sin su isto zaduženi i za roštilj tako da ugođaj bude potpun. Bilo hladno ili vruće samo da nema kiše mi uživamo na našoj zemljici i nadam se da ćemo tako još dugo.
Kako smo prek tjedna zaposleni i mališa je u vrtiću, vikend pokušavamo što više provoditi zajedno.Borna je neizmjerno sretan kada vidi da danas ne idem na posao i da ću ostati s njim doma pa jutra provodimo u krevetu mazeći se i gledajući crtiće.Ostatak dana provodimo po njegovim željama. Igramo se, skrivamo, ljubimo i plešemo. Kuća je vikendom puna smjeha i veselja. Ako je lijepo vrijeme tada se volimo voziti biciklima ili šetati. Uglavnom, zajedničke slobodne trenutke provodimo što je moguće više zajedno i veseliti se.
Moja djevojčica je 2 i pol godine i obozaaaava plivati, skakati, roniti, ma sve što je vezano uz vodu! To je sigurno nasljedila od mame ;) Zato kad god možemo iskoristimo neku priliku odemo na bazen, a preko vikenda smo uvijek negdje novo, gledamo životinjice, idemo na izlete u eko selo, u parkove, šume, šetamo, hranimo ptičice i uživamo.. Ja uživam, jer bez nje mi ne bi bilo ovako lijepo i veselo svaki dan, a ona - jer upoznaje svijet koji joj već sada skoro cijeli stoji na dlanu :)
Svaki zajedički trenutak nastojimo iskoristiti što je bolje i kvalitetnije moguće. S našim trogodišnjim sinom puno čitamo, slažemo razne kockice, crtamo, slikamo pa nerijetko nam osvane i koje drvce na bijelom zidu dnevne sobe . Kada nam vrijeme to dozvoli odemo u šetnju ili na dječje igralište. Vikendom smo s bakama i djedama jer živimo u drugim mjestima. Držimo se onoga da nije važno koliko nego kako koristimo vrijeme kada se posvetimo djetetu i njegovim potrebama. Za vrijeme zajedničke igre ili druženja svi se kućanski poslovi ostavljaju za poslije, ne kuhamo i ne spremamo za vrijeme igre.
Happy mama puta dva <3
Sortiraj odgovore
Najstariji