![](/media/img/3a/cb/683f771e81bd3e55a6b2.jpeg)
Suprug, ja i naša trogodišnja kćerkica slobodno vrijeme najradije provodimo u prirodi. Pokraj našeg mjesta ima jedan izolirani otočić, okružen rijekom Dravom, gdje imamo kućicu. Tamo je za nas pravi raj. Pecamo, igramo se, tražimo životinje. Kćerkica obožava gliste i ribice. Stavimo joj ih u kantu s vodom i tako može cijeli dan provesti igrajući se. Jedva čekamo opet proljeće i ljeto da možemo uživati u našoj slobodici!
Neću pisati samo lijepo i izmišljati brda i doline samo da dobim nagradu kada nije tako.Jako malo se družimo jel zbog obaveza to nije moguće.Ja sam kod kuće ,ostao bez posla i preuzeo kućanske poslove(nije me sram jel i to netko mora) a supruga radi od 06-20h uveče.Ima dobar posao koji pokriva naše troškove koji su veliki a još smo i podstanari.Djeca su samnom i pišemo zadaće,kuhamo,spremamo sve što možemo zajedno da olakšamo mami ali zato vikendi su naš Raj na zemlji.To je zajednoičko druženje u kojem pokušavamo nadoknaditi tjedan .Znam da fali mama ali Oni to nadoknade u razgovorima,izletu na Sljeme bar dva puta u mjesecu gdje ručamo,hodamo,pričamo i riješavamo životne probleme.Vikendi su samo za djecu bez peglanja,spremanja,tv-a.mobitela i posla.Samo igra,zabava i ljubav.Malo je to jako malo ali svi se trudimo maksimalono koliko možemo i za sada to funkcionira.....dosta dobro.Jedan takav vikend u kupanju,druženju od tri dana samo Mi bio bi spas i velika radost za mene i moju obitelj...Pozdrav i budite dobri i dalje tako....
Naša obitelj je velika znači i glasna a i vesela..Neću reći da baš često svi zajedno odlazimo u prirodu jer nam obaveze to ne dopuštaju.Jedino kad smo na godišnjem ,a djeca na praznicima. Najrađe odemo na duge šetnje uz rijeku,skupljamo kamenčiće,lovimo male ribice pa ih opet puštamo...Sve to jako veseli moje mališane pa znaju još mjesec dana nakon toga pričati kako im je bilo. No najljepše mi je kad subotom navečer moja djeca imaju svoj mali performans u dnevnom boravku.Tada svak svoje vragolije želi pokazati pa se smijemo i šalimo i glupiramo...Kad smo svi zajedno tada smo najsretniji!
Mi smo mala obitelj koja baš nema slobodno vrijeme. Naučeni smo raditi i sve slobodno vrijeme nakon posla utrošimo na rad u vrtu, dvorištu i polju.
Sve što proizvodimo imamo za svoju prehranu, fino i zdravo.
Uživamo, relaksiramo se, odmorimo dušu i tijelo jer nemamo puno za raditi.
Ponekad znamo otići u toplice u blizini na kupanje, jednu masažu i jako volimo saunu-tokom zimskih mjeseci. Nakon tog odmora, stvarno smo odmorni.
Mi imamo troje djece, dvije kćeri i sina. Cure su punoljetne a Bruno ima 10 godina. Bez obzira na njihove godine i na brzi način života, nedjelje su oduvijek rezervirane samo za obitelj. Kada smo kod kuće doručkujemo još u piđamama. Nakon toga je obavezan zajednički ručak a popodne je rezervirano za igranje. Ukoliko je lijepo vrijeme tada smo negdje vani (nogomet, badminton, vožnja biciklima...) a ako smo unutra tada igramo društvene igre, zafrkavamo se i uživamo svi skupa.
Godišnji odmori su sasvim druga priča, jer sada smo najčešće samo nas dvoje i Bruno. Ali isto je danas kao i što je bilo nekada... uživancija po cijele dane uz smijeh i veselje. Ono što je oduvijek svojevrstan ritual u našoj obitelji je odlazak u toplice na kupanje za vrijeme zimskih praznika pa smo lani bili baš u Tuheljskim i bilo nam je prelijepo.
Vikend u našoj obitelji proleti vrlo brzo. Obzirom da mi roditelji radimo, za vikend je veliko pospremanje. Imamo troje djece od kojih su dvije kćerke (srednjoškolke) i malog Martina koji ima 4 godine.Vikendom obično prošetamo uz nasip rijeke Krke uživajući u igrama našeg sina i psića Keka. Obzirom da je Martin dijete s posebnim potrebama Terme bi mu dobro došle. Pozzz...
[justify]Najdraži su nam sunčani dani kada možemo u zajedničke šetnje, ali ne smeta ni malo kiše jer onda ulijećemo u gumene čizme i šibamo po lokvama :)[/justify][justify]Zajedničko slobodno vrijeme u kući najčešće i najradije provodimo na podu, među hrpom „legića“ pa gradimo, pričamo, malo i zapjevamo ;)[/justify][justify]Blagdani su nam posebno dragi pa mama valja tijesto, tata pravi rafaelo kuglice, Veliki modlicama pravi kolačiće, a Mali važno oblikuje svoj komadić tijesta :)[/justify]
Najvažnije nam je da smo zajedno a svaki puta naše drujženej je nešto novo.
Slušamo glazbu, plešemo, trudimo se da jedni druge nasmijemo, a uz to ponešto i uradimo od kućnih poslova. Ljeti rado idemo na kupanje jer svi četvoro volimo plivati.
Sortiraj odgovore
Najstariji