Slobodno vrijeme, što li je to? , hehe, šala koja se sve više (na žalost) pretvara u istinu!
Ako je lijepo vrijeme vani (čitaj nema padalina; kiše, oluje - Juda, Vedran…) onda obavezno idemo u šetnju, park, obilazak jezera i grada, bitno je samo da smo vani!
Čim je malo ružnije vrijeme vani, budemo kod kuće, pravimo kolačiće, slažemo puzle i družimo se s prijateljima.
Prije svega njegujemo istančan odnos prema prirodi i svijetu koji nas okružuje. Učimo pomagati ljudima i životinjama oko sebe. Udomili smo malu macu i malog psića, i oni su nam donijeli dodatno vrijeme koje uživamo u prirodi. Njegujemo prirodu na način da izravno učimo kroz nju. Šećemo po šumama, penjemo se po lijepi hrvatskim gorama i brijegima, učimo o rijekama, gradovima... Svake subote i nedjelje, ponekad i duže... Učimo o bilju, biljkama, domaćima i divljima. Ne beremo one divlje nego ih fotografiramo. Domaće / kultivirane uzgajamo i kušamo ih, spremamo njihovo sjeme za slijedeću godinu.
Svo svoje slobodno vrijeme provodimo uglavnom kreativno - radimo prstićima, pomažemo mami bojati ormariće, čupati mrkvicu, ciklu, salatu... a tati prčkati oko auta, šetati psića, trčati po livadama, sanjkati se, plivati u rijekama i na moru kada je toplo...
Volimo prirodu i učimo zapažati sve ono što je dobro, lijepo, životno u njoj... tako i provodimo svoje slobodno vrijeme - tako se međusobno upoznajemo - tata, mama i njihova malena djevojčica... :)
Slobodno vrijeme provodimo igrajući se igre koje vesele kćer, čitamo joj slikovnice, pjevamo s njom, kratko gledamo crtiće prije spavanja. Ako je lijepo vrijeme krenemo u šetnju prirodom, kćer se ljulja na ljuljačci (din-don), posjetimo životinje oko kuće, idemo u berbu gljiva. Većinu toga radimo radi sreće naše kćeri jer njen osmjeh je neprocjenjiv.
Najljepše nam je kada smo svi zajedno, a to je većinom vikend (subota i nedjelja), nema škole, uživamo zajedno igrajući društvene igre, slaganje lego kockica, a ako vrjieme dopušta prošećemo svi zajedno na svježem zraku i družimo se sa našim psom. Nas petero, djeca( David 13, Filip 12, Fran 4), muž i ja najsretniji smo kad smo svi zajedno na moru, dečki obožavaju kupanje, pa milslim da bi im ova nagrada bila ugodno izneneđenje!!!
ja, moj muz i nasa 21mj curka najvise volimo svoje slobodno vrijeme provoditi setajuci vani, najvise volimo odvest se autom i setat zagorjem. tako smo posjetili i dvorac trakoscan, veliki tabor, muzej seljacke bune i ostale kulturne prostore da ne nabrajam :). ne znam da li ste ikad bili u gresnoj gorici, predivan ambijent, odlicna hrana koju definitivno preporucam a za djecu pun pogodak. nismo jos s njom išli na Tuheljske bazene i to nam je velika želja iako smo često u šetnji tim krajem. mislimo da je sad dovoljno velika da se može kupat i da shvaća čari i ljepote uzivanja sa svojim bliznjima. ona se obozava kupati da me to svaki put iznenadi gledat te njene guste, i zato bi ju htjela vidjet i u ovakvom okruzenju.
Slobodno vrijeme provodimo u prirodi, na svježem zraku, na selu, u proljeće zajedno sadimo povrće, a u jesen ubiremo plodove zajedničkog rada,odlazak u kazalište, kino, ali rado bi posjetili i Terme Tuhelj!
imamo dvoje malih anđela, sve slobodno vrijeme provodimo u igri (bilo u kući ili vani), nastojimo sve igre prilagoditi njima da mogu obadvoje u isto vrijeme sudjelovati u njima, puno smjeha, pjesme i veselja. Obožavaju se kupati, kada imamo priliku ne izlaze iz vode dok se ne smežuraju, baš kao i mi. Vrijeme prebrzo prolazi i zato nastojimo provesti što više zajedno.
Sortiraj odgovore
Najstariji