Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lollypop
    24. Veljača 2015. 22:16

Ja lacalut aktiv, crveni, protiv upale desni. sa lacalut mekanom cetkicom. Jos problema nisam imala, a i mami koja uvijek ima problema sa desnima pomaze. Ima je kupit u ljekarnama i mulleru.

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

Lollypop
    24. Veljača 2015. 22:20

Vodice ne koristim, nisam bas sigurna da se smiju koristit u trudnoci, pogotovo Listerine. On je onako jak, grize i pece. Ko alkohol je. 
    Paradontax vodica je po meni bolja, sa nekim biljem.

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

• Loreen
    24. Veljača 2015. 22:21

Meni je zubar protiv krvarenja desni dao neku kremu sto namazes na desni pomogla mi je u dva dana i otad nisam prokrvarila vise..

• Loreen
    24. Veljača 2015. 22:42

E ako još koji put odem piškiti ja ću pošizit!! 

Znate koju tegobu imam sad u ovim zadnjim tjednima... Hvata me tuga. Plače mi se pa me šiba panika pa  neki strah pa opet tuga.... Osjećam se ko Pale sam na svijetu... I mislim se kako ću ja ovo sve sama...

Nema mi dragog samnom i ne znam oce li moci na porodu biti i liježem sama i budim se sama i strah me kad me to sve uhvati da od tuge ne budem u strahu i da si ne otežam porod.... Eto to je moja najnovija trudnička tegoba... Emocije su mi ringišpil...  Baš bi mogla svaku večer plakat.... Nisam dugo a sinoć sam se baš pravo rasplakala... Noći su mi najgore... Zato se trudim ujutro dić što ranije da uvečer ne mogu držat oči otvorene  i da što manje mislim...

I tužna sam jer osjećam kako će se sve promijenit i bojim se te promjene ko vraga na trenutke... 

I sjetim se svojih kući i osjećam da sam tako daleko i da moram toliko toga još proći sama a kao da nemam snage... 

I onda mi padnu napamet samohrane majke i divim im se zbilja.. Jer one sve ovo moraju proć same... Prvi put na taj način mislim o tim ženama , nikad nisam mogla potpuno shvatit kako je to...I onda si mislim a neš ti što muškarac pomaže ženi...  I onda malo plačem i zbog njih i zbog nas -.-

Pa mi fali pas za poludit... Pa mi se čini da gubim razum....

Baš sam sjebana...

Ryanne
    25. Veljača 2015. 08:04

Što se tiče zubne higijene... jel možda koja koristi Elmex gel? To je ako stari aminfluorid gel, dakle za intentivnu zaštitu od karijesa i koristi se jednom tjedno.

Panično se bojim novog karijesa jer mi je zdravlje zubiju katastrofa. Svaku večer koristim Elmex sensitive pastu, ujutro Aronal pastu, čestkica Curaprox najmekanija. Ponekad čistim zube zubnim koncem, ali ne često jer mi zna iziritirati desni. Zasad nemam problema s krvarenjem desni, ali sam primjetila nove crne točkice na dva zuba..
    Tako da mislim da bi ovaj gel za flourom bio super, ali ne znam koliko je siguran u trudnoći...

@Loreen: ta tuga je sigurno većim dijelom i proizvod hormona... čim ugledaš bebu sigurna sam da ti neće biti bitno pa i da jesi Pale sam na svijetu. Toliko ćeš ojačati i dobiti toliko snage da ćeš učiniti sve da je zaštitiš i paziš i maziš, tko kod da bio (ili ne bio) uz tebe. Jer zapravo... više nikad nećeš biti usamljena. Imat ćeš nju/njega. I zajedno ćete ići dan po dan.

Leda2
    25. Veljača 2015. 09:51

Loreen ja isto mislim da si tužna zbog hormona, ja plačem dva puta dnevno zbog gluposti rastužim se i na najmanju sitnicu (inače plačem dva puta godišnje)!

=http://lilypie.com]

• Loreen
    25. Veljača 2015. 11:52

Hvala curke :) 

A znam i ja da su hormoni jer ovo nije normalno samo pocnem tulit, suza suzu goni... I ne mogu si pomoc... Najradje bi samo spavala a sve me boli kad lezim :D 

Kukam li ga kukam.. Moram prestat.. Ovo nema smisla 

cipelica
    28. Veljača 2015. 15:36

kakva su vaša iskustva s tlakom???

do sada mi je na pregledima tlak uvijek bio oko 130/85-90, proteini u urinu negativni, a danas sam ne znam ni sama zašto išla mjerit tlak doma i bio je 145/90, to mi se čini puno i sad ne mogu dočekat ponedjeljak i pregled da vidim trakicu za proteine i tlak tamo....strah me preeklampsije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.