vidiš dada, ja za taj test nisam znala... ja znam jedino za ovaj sa šetnjom i maramicom
Nalah neslazem se s tobom da je to bez veze, puno cura kaze da nisu bile sigurne jel im curi plodna voda pa probaju i vide da ipak curi. Plus ako imas bolove i nisi sigurna dali curi lagano plodna voda, mozes probat i bar si mirniji.
Dada jel ima kakvih promjena kad ides na pregled?
zebrica
Slazem se, meni kad je puknuo nisam bila ziher, kad sam stavila maramicu i nakasljala se, bila je potpuno mokra, a ubrzo je nastala i lokva u kupaoni.
A zašto vi ako mislite da vam curi pl.voda, ne zovete ili odete odmah liječniku?Kako možete biti 100 % sigurne?Ili se ne bojite ako se to dešava,po maramici,danima?
Hehe znaci kimito onda to brzo krene curit.. Pa po meni bolje provjerit barem znas jel ide ili ne..jos kad imas i bolove i curkanje,bolje provjerit.
Kimito kak je cura, jel dobila na kilazi?
zebrica
Ne znam,mene bi bilo strah...ja bi svog odmah zvala i zakazala pregled,a ne da se doma ubijam u pojam.Pogotovo da mi se to desi dosta prije vremena.Rekli su nam na tečaju da to lagano curkanje može trajati i po 2 tjedna,a sad ti znaj jel urin,pl.voda ili iscjedak....
Nalah, to je samo test da vidiš jesu ti gaćice mokre od iscjedka ili se stvarno nešto ozbiljno događa. Da ja skužim da mi curka plodna voda, ne bih čekala - javila bi se doktoru (odnosno, sad kad sam u terminu, otišla bih u bolnicu).
Mislim da se ne bi nitko s tim zezao.
Ja sam imala tu "sreću" pa mi je cijeli zadnji mjesec bila prašuma u gaćicama i stvarno je to iritantno. Sto puta se prije pregleda obrišem i dok čekam tamo da mi natipka podatke od pregleda već osjetim ... Ali mi je drago dok mi na uzv pogleda i kaže da je plodna voda, tj. količina ok. I na tom groznom pregledu dok kaže da je normalno, da nisu gljivice. Onda nekak lakše idem doma.
Drago mi je i da sam se informirala, i naučila sam svašta tu na forumu.
Ali da ima šašavih cura/žena - sto posto ima.
Naslušala sam se svega samo kod mog doktora u čekaoni i ponekad sam bila osupnuta kako netko može biti toliko neinformiran oko stvari koje se uče u osnovnoj školi na biologiji.
I vjerujem da postoje žene koje stvarno misle da porod izgleda kao na filmu: ono da ti pukne vodenjak i iz tebe iscuri pol karnistra vode.
Sortiraj odgovore
Najstariji