Ja sam te vitamine počela uzimat još prije, piše da su za žene koje žele trudnoću, trudnice i dojilje i super se osjećam od njih, imunitet mi je puno jači što mi je bitno s obzirom da radim u školi i svaki dan sam izložena raznim bolestima. I da pokucam do sad nisam bila bolesna otkad ih uzimam, a ljudi oko mene jesu tako da bi s njima definitivno nastavila, a na njima piše da sadrže 400 ali ne piše mg nego ug (ali u s crticom s lijeve strane), ne znam za što je to skraćenica. Na folacinu piše 5 mg pa ako mi taj folacin ne treba i ako zaista izaziva mučnine rađe ga ne bi koristila, ako mi je ovo dovoljno.
Sad sam skužila da je to skraćenica za mikrogram, plavuša 😂😂 znači ako ja sad krenem uzimat folacin, unosit ću 5400 mikrograma folne kiseline u sebe. To mi se čini stvarno previše pogotovo ako je dnevna doza između 400 i 800 mikrograma 😯
Malac, taj "u" sa crticom je "mikro" :)
5mg = 500 mikrograma, a ovaj tvoj ima 400, to je dovoljno, pogotovo ako se ok hranis.
Koji si sad tt?
Evo ja poslala zaručnika da mi kupi prenatal od Natural Wealth. Nisam pila folacin dva dana čisto da vidim da li će mi biti bolje i jučer ju popijem opet da budem sigurna. Stvarno mi stvara grozne mučnine. Ta dva dana dok ih nisam pila nisam ni povraćala. Danas sve isto, mučnina, povraćanje, glavobolja. Užas. Neću se više patiti. Nazvala sam svog ginekologa da mu kažem da mi je od folacina jako zlo i šta drugo da kupim kaže on ništa zasad. Nema potrebe. Kasnije prenatal. A na zadnjem pregledu mi je rekao obavezno folacin prva tri mj. Ne znam tko je sad tu lud..
Dija, ma kupi nesto sto ima folnu, ja se ne opterecujem s tim mikrogramima ili ako jedan dan nisam popila prenatal.
Inace pijem prenatal od solgara, nemam od njega mucnine. Preporucena dnevna doza mu je 2 tablete, ja uzimam jednu vec neko vrijeme (od prije trudnoce) i mislim da je to ok.
Dija, ma kupi nesto sto ima folnu, ja se ne opterecujem s tim mikrogramima ili ako jedan dan nisam popila prenatal.
Inace pijem prenatal od solgara, nemam od njega mucnine. Preporucena dnevna doza mu je 2 tablete, ja uzimam jednu vec neko vrijeme (od prije trudnoce) i mislim da je to ok.
Ma ove seka pije i dobre su joj pa sam i ja uzela od natural wealtha. Valjda ce biti ok. Piše da ima u njemu 800 µg folne
Cure, mislim da nema potrebe da se toliko opterećujete gleda koliko čega ćete unijeti. Najbitnija je raznovrsna. I zdrava prehrana. Ja sam recimo u prvoj trudnoći pila i folacin i elevit, sad pijem samo elevit, sestra nije pila ni vitamine ni folacin pa je rodila prekrasnu zdravu djevojčicu. Mnoge trudnice ne piju ništa od toga i rode zdravu djecu. Po meni je to više marketing farmaceutskih industrija. Naše majke nisu ni znale što je to pa evo nas velikih i zdravih. Vjerujem da kad bi kod bilo koje postojala indikacija za uzimanjem nekog preparata koji se izdaje na recept ginekolog bi to i prepisao.
Pokušajte se opustiti i uživati koliko možete u trudnoći, tako radi nabolje za svoju bebu. Nema tih vitamina koji bi to zamijenili. beba već sada osjeća kako se majka osjeća, pa zato priuštite bebi lijepe i vesele trenutke.
url=https://lilypie.com]
Koskica, apsolutno se slazem, potpisujem!
Zdrava i raznovrsna prehrana, povremena aktivnost, i rodit ce se nase bebice zdrave, nista im nece faliti!
Sortiraj odgovore
Najstariji