Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jane_Doe
    23. Veljača 2018. 20:46

Isssa ja sam u prvoj trudnoci isla na 3D kad sam bila 18 tt.. Ali mi je samo kratko ukljucila jer je jos rano bilo za to. Mi smo najvise isli da bi saznali spol jer je moj ginic tad imao ful stari ultrazvuk.. Ali racunaj da je to bilo prije 3 godine, lako moguce  da vec sad mozes na 3D bez problema 😊

Baby.k
    23. Veljača 2018. 21:04

Bokić buduće mamice! Koliko nas već ima, čestitam svima 😊😊😊
    Ne stignem se uvijek javiti, ali sve postove čitam.
    Mi smo jučer bili na prvom pregledu, dobili trudničku i čekamo drugi pregled za dva tjedna.

23. Veljača 2018. 21:06

Isssa mislim da su muževi isto jako uzbuđeni, samo to manje pokazuju od nas  moj meni svaki dan redovito ljubi i miluje trbuh..i prisloni uho i rekne: jel me čuješ mrvice 

..a ja bi se na to najradije rasplakala jer sada mogu plakati zbog najmanje sitnice.. 

koskica
    23. Veljača 2018. 23:26

Ja sam na 4D išla sa nekih 20 tjedana. Privat u ZG preko ponude dana i usluga je stvarno bila super. Spol mi je rekao sekundu nakon što je stavio sondu na trbuh. Objasnio gdje su pojedini organi i zbilja se trudio snimiti lice ali malena je svaki put kad se on približio digla ruke preko lica. Trudio se doktor dobrih 15 min. A ona ga je zezala

url=https://lilypie.com]

malac_28
    24. Veljača 2018. 07:15

Endzrue

malac_28

Bok cure, nova sam ovdje :)
    Čestitam od srca svim trudnicama :)
    Prvi dan posljednje menstruacije mi je bio 22. 1. i danas, 32. dan ciklusa, sam napravila test i ugledala lijepi debeli plusić :) ovo mi je prva trudnoća pa ne znam što i kako dalje. Sutra ću nazvati ginekologa, ali pretpostavljam da je još rano za pregled i da mi preostaje samo čekanje, ali nema veze bitno da je plusić tu :)

I ja sam zadnju imala 22.1. Jedino su meni ciklusi 25 dana i već sam na 4+4..rano ti je ginekolog možeš počet piti folnu ja uzela od twinlaba možeš tražit vadit hcg betu hormon da vidiš jel ok vrijednost ičekat kad budeš 6.ti tjedan ja sam 8.3. Naručena znači trbe komotno mogu naručiti 15.3 il još kasnije

Zvala sam jučer ginekologa, propisao mi je Folacin i naručio me 14.3. Nije spominjao vađenje bete pa ne znam dal da idem privatno vadit, ima li potrebe ili da jednostavno pričekam dva i pol tjedna i sve saznam?!

malac_28
    24. Veljača 2018. 07:27

Ne znam za vas, ali ja u ovom ranom periodu trudnoće ne mogu nikako spavati ujutro. :( jutros imam i laganu mučninu... Ginekolog mi je propisao folacin i još neke vitamine za trudnice, a ja već pijem Pre mama otkad smo krenuli na bebicu. E sad, pročitala sam da i u tim vitaminima ima folne kiseline pa ne znam ima li je potrebe uzimat zasebno?

Endzrue
    24. Veljača 2018. 08:11

malac_28

Endzrue

malac_28

Bok cure, nova sam ovdje :)
    Čestitam od srca svim trudnicama :)
    Prvi dan posljednje menstruacije mi je bio 22. 1. i danas, 32. dan ciklusa, sam napravila test i ugledala lijepi debeli plusić :) ovo mi je prva trudnoća pa ne znam što i kako dalje. Sutra ću nazvati ginekologa, ali pretpostavljam da je još rano za pregled i da mi preostaje samo čekanje, ali nema veze bitno da je plusić tu :)

I ja sam zadnju imala 22.1. Jedino su meni ciklusi 25 dana i već sam na 4+4..rano ti je ginekolog možeš počet piti folnu ja uzela od twinlaba možeš tražit vadit hcg betu hormon da vidiš jel ok vrijednost ičekat kad budeš 6.ti tjedan ja sam 8.3. Naručena znači trbe komotno mogu naručiti 15.3 il još kasnije

Zvala sam jučer ginekologa, propisao mi je Folacin i naručio me 14.3. Nije spominjao vađenje bete pa ne znam dal da idem privatno vadit, ima li potrebe ili da jednostavno pričekam dva i pol tjedna i sve saznam?!

Ja sam ti išla radi sebe da vidim jel sve ok prije nego dočekam taj pregled jer nebi izdržala pošto mi je prva trudnoća ja folacin nisam htjela uzela sam folnu od twinlaba od mučnina nemam ni M da bar tako i ostane.. O tom folacinu sam dosta čitala i dosta ih je pisalo kad su ga prestale pit da su stale i mučnine

Endzrue
    24. Veljača 2018. 08:14

Koliko znam samo se folna uzima do 12.tog tjedna poslije idu ti vitamini al ne na početku al dobro svačiji ginekolog  drugačije a na nama je oćemo poslušat il ne.. Ja ai uvijek kažem nije ni svaki građevinar dobar i da zna sve tako isto u ginekolog.. Kao što i na faksu je bilo loših i dobrih učenika nisu svi jednaki bili

24. Veljača 2018. 08:22

malac_28 ja nisam nikada vadila betu, nego samo čekala pregled. Da sam imala neugodno iskustvo sa spontanim onda vjerojatno bi. 

Meni je ginekologica propisala folacin i rekla da je to dovoljno do 12.tjedna..

24. Veljača 2018. 08:28

Dobro jutro! 
    Malac, ako je sve ok, nema potrebe vaditi betu, to se najcesce radi kod mpo trudnica ili kad se na pocetku mora pratiti rast ako postoje neke indikacije za pracenje. Ako je sve u redu, cekas pregled :)
    Neznam koja je preporucena dnevna doza folne do 12 tt, ali mislim da sam negdje procitala izmedju 400 i 800 mikrograma. Pogledaj na pakiraju koliko ju tvoj preparat koji uzimas sadrzi, pa nadopuni unos sa folacitom ako ti nedostaje.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.