Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dija85
    27. Lipanj 2018. 15:03

Bok cure, trbusi su vam prekrasni! 😍 
    Ja zvala za rezultate ogtta i 3.9**5.9**4.5 su. Kaze sestra malo nisko. A nalaz od urinokulture otisao kod ginekologa a ja brinula...Uglavnom nadjena je jako mala kolicina Escherichia coli, nista za antibiotike ali da pijem puno brusnice. 
    Sto se tice tecajeva, ovdje kod mene je bio u 5 mj. Nisam ni znala za njega, sad cekam hoce objaviti kad je novi, ali ja mislim da za Pakrac cak ne traze tecaj za supruga, samo platis 200 kn da bude on tamo.

Looda_vila
    27. Lipanj 2018. 15:03

Isssa

Aurora

Issanadam se da je tako, ja sam samo čula u rađaoni sestre tj. babice da nisu htjele pustiti nikoga.
    Rorry ja pijem magnezij od Solgara i super mi je!

Meni su tako rekli kad sam zvala za info o tečaju a i susjeda je sestra u Petrovoj i isto mi je potvrdila, i još mi je rekla da po novom imaju praksu da se koriste pilates lopte kod poroda i da dopuštaju da se žena šeće što prije nije bilo tako. A taj tečaj u Petrovoj od 400 kn je po meni ok za onog tko želi proći kroz bolnicu, rađaonu, predrađaonu, proći tečaj o dojenju…., vjerujem da je interesantno, ja bi išla kod njih da su nam odgovarali termini, ali eto nisu 😏

Da, samo sto to sve treba bit besplatno kao i u svakoj bolnici u europi koja provodi unicefove certifikate.😀

Isssa
    27. Lipanj 2018. 15:17

Looda_vila

Isssa

Aurora

Issanadam se da je tako, ja sam samo čula u rađaoni sestre tj. babice da nisu htjele pustiti nikoga.

Meni su tako rekli kad sam zvala za info o tečaju a i susjeda je sestra u Petrovoj i isto mi je potvrdila, i još mi je rekla da po novom imaju praksu da se koriste pilates lopte kod poroda i da dopuštaju da se žena šeće što prije nije bilo tako. A taj tečaj u Petrovoj od 400 kn je po meni ok za onog tko želi proći kroz bolnicu, rađaonu, predrađaonu, proći tečaj o dojenju…., vjerujem da je interesantno, ja bi išla kod njih da su nam odgovarali termini, ali eto nisu 😏

Da, samo sto to sve treba bit besplatno kao i u svakoj bolnici u europi koja provodi unicefove certifikate.😀

Tu se slažem u potpunosti 😀
    Sestrična mi je babica u DE, baš smo neki dan pričale o porodima, ona se zgraža na način kako se ovdje rađa, 20 godina radi taj posao. Kad mi je objasnila kako je kod njih dobila sam želju otići tamo roditi, trudnice su na prvom mjestu, imaš svoju sobu, unutra kadu, pilates loptu i sve ostalo što može pomoći, s tobom može biti više osoba i ne postoje nikakvi tečajevi, epiduralna i sve ostalo nije uopće upitno, obavezno se mora jesti i piti tokom trudova da bi žena imala snage istisnuti bebu i da ne dehidrira, rijetko koja žena rodi u ležećem položaju, uglavnom u čučećem položaju, na stolici, ili u kadi, ležeći je najneprirodniji i još masu stvari mi je ispričala, a doktora je u 20 godina vidjela 2 puta, babice sve odrađuju i odgovorne su za sve, a kad žena ode doma babica koja ju je porađala dolazi u kućne posjete (kao patronažna kod nas), 8 puta je babica obavezna doći, ona mjeri bebu, važe, pomaže kod dojenja....ženu pregledava vaginalno da provjeri dali je sve u redu, bebe nejdu kod pedijatra za ništa osim za bolesti, eto ukratko ispada da smo u kamenom dobu 😤

Baby.nb1
    27. Lipanj 2018. 15:24

Isli smo muz i ja do pointa na kavicu, pa smo usli u next vidjet sta ima. Netko je vec spomenuo, imaju popust 50% Tek su krenuli, jer su jos lijepili cijene. Ovaj 4dijelni kompletic je 179 - 50%
    Mislila sam mozda to za izlazak iz bolnice, al opet ko zna kakvo ce vrijeme biti, to je vec kraj 9mj. Al fobro, stignem to jos 10 puta promijeniti. Jel se javila Lea?
    Mi tecaj tesko da cemo odraditi s obzirom na njegovo radno vrijeme. Sinoc sam mu rekla da ce biti samnom na porodu jer to zelim. Ne mora gledati dole, nek gleda meni u tjeme 😂😂 veli strah ga je, ja velim moram bebu izgurat kroz pipicu van, nemoj meni pricati o strahu 😂😂😂

url=https://lilypie.com]

Looda_vila
    27. Lipanj 2018. 15:42

Isssa

Looda_vila

Isssa

Aurora

Tu se slažem u potpunosti 😀
    Sestrična mi je babica u DE, baš smo neki dan pričale o porodima, ona se zgraža na način kako se ovdje rađa, 20 godina radi taj posao. Kad mi je objasnila kako je kod njih dobila sam želju otići tamo roditi, trudnice su na prvom mjestu, imaš svoju sobu, unutra kadu, pilates loptu i sve ostalo što može pomoći, s tobom može biti više osoba i ne postoje nikakvi tečajevi, epiduralna i sve ostalo nije uopće upitno, obavezno se mora jesti i piti tokom trudova da bi žena imala snage istisnuti bebu i da ne dehidrira, rijetko koja žena rodi u ležećem položaju, uglavnom u čučećem položaju, na stolici, ili u kadi, ležeći je najneprirodniji i još masu stvari mi je ispričala, a doktora je u 20 godina vidjela 2 puta, babice sve odrađuju i odgovorne su za sve, a kad žena ode doma babica koja ju je porađala dolazi u kućne posjete (kao patronažna kod nas), 8 puta je babica obavezna doći, ona mjeri bebu, važe, pomaže kod dojenja….ženu pregledava vaginalno da provjeri dali je sve u redu, bebe nejdu kod pedijatra za ništa osim za bolesti, eto ukratko ispada da smo u kamenom dobu 😤

Upravo to kako si opisala su rađale i moja sestricna i kuma u DE, imam nekoliko frendica u CH i Danskoj...to da ne spominjem. Oni ko da zive na drugom planetu. Kak mi je sad zadnje sestricna prepricavala porod u DE, rekoo jesi ti u nekoj bolnici sheraton rodila?!?😂😂 nakon poroda, dobili muz i ona sampanjac (naravno ona vocni) da nazdrave, svi im zapljeskali i cestitali...+ sve ovo ostalo kaj si napisala! Ma kaos..mi smo svjetlosnim godinama iza njih 😒😡

petrapp2605
    27. Lipanj 2018. 15:56

Evo mene od zubara, samo malo kamenca za skinuti, krvarenja nikakvih što je jako pohvalno za ovu fazu trudnoće kaže mi, pa i još bolje! Samo žgaravica opet kreće! Dija85 dobro pazi na tu e.coli, to je beštija gora od ureaplazme, čeka samo mali pad imuniteta da napadne! Ma bravo za ogtt, i bolje da je nisko! 

PlavaBorovnica
    27. Lipanj 2018. 15:58

Bome Ne treba šampanjac, samo neka se osvijesti činjenica da se donosi novi život i da svi koji su prisutni u tom trenutku cijene to dijete i njegovu majku. Kad ovako kažete, Isssa i ja bih tamo pošla roditi. 

Dija85
    27. Lipanj 2018. 15:59

petrapp2605

Evo mene od zubara, samo malo kamenca za skinuti, krvarenja nikakvih što je jako pohvalno za ovu fazu trudnoće kaže mi, pa i još bolje! Samo žgaravica opet kreće! Dija85 dobro pazi na tu e.coli, to je beštija gora od ureaplazme, čeka samo mali pad imuniteta da napadne! Ma bravo za ogtt, i bolje da je nisko!

Evo kupila sam brusnicu skuhat cu litru caja i piti tokom dana plus vode jos

petrapp2605
    27. Lipanj 2018. 16:02

Dija85

petrapp2605

Evo kupila sam brusnicu skuhat cu litru caja i piti tokom dana plus vode jos

I puno limuna, jer ne voli kiselo. 

• Anđeo_
    27. Lipanj 2018. 16:05

Evo cure nas s pregleda, bila sam unutra malo manje od sat vremena.. Sam ultrazvuk je trajao oko 40 min sve smo lijepo gledali kaže teta doktorica da jako lijepo napreduje uglavnom sve je uredu, dragi nije skidao osmijeh s lica i bas je komentirao s tetom doktoricom 😂🤦‍♀️ ima 322g 😍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.