Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mimmyx
    15. Lipanj 2018. 20:05

nestrpljiva25

Curke opet ja ko padobranac… Kak ste…. Radila sam novi OGTT i sve 5… Koa drugi mi je blizu granice pa me dr posla u Split da oni pogledaju nalaze i vide oce li me promatrat 24 sata eventualno neka djetica…. Ima neko iskustvo sa Splitom da mi odma kaze ocu ostat ili ne😂

Mene jos nisu slali na to . Bas me zanima oce li na drugom pregledu 28.6. rec da trebam...😔

Looda_vila
    15. Lipanj 2018. 20:06

Justme123

Looda_vila

Cure, jeste procitale ovo:
    https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/porodaj/prica-nase-mame-o-poro-aju-u-njemackoj-sjedi-lezi-setaj-i-tako-u-krug-satima-10118

Ja jesam, zato sam i pitala da cure van RH opisu malo kako to kod njih ide. Ali ne znam tko je osim Schinin van RH, ona je opisala svoj (opet) na moju molbu

Ja sam danas bas pricala sa kumom koja je rodila isto u Njemackoj, skoro pa identicno je ispricala svoj porod. 
    Ja se grozim nepotrebne epiziotomije, davanja dripa jer im se neda cekat prirodne trudove, skakanja po trbuhu i sl..😐😑 mozda grijesim ali toliko ne bas pozitivnih iskustava cujem na sve strane...
    Zadnje je frendica rodila u 4 mj u vinogradskoj, dosla sa puknutim vodenjakom navecer u 7h, bila 2 cm otvorena...cekali CAK do pola 9, kao ne otvara se dovoljno (ctg uredan) odmah drip, rekla da zeli epiduralnu..nije bilo anesteziologa, reko ok izdrzat ce prvu rundu...kad vise nije mogla zove opet da joj daju epi, jos uvijek nema anesteziologa, nije ga ni bilo ..padala po par min u nesvjest od bolova, rodila ujutro oko 8h.. popucala 15savova,...😑😑 kao imali su guzvu taj dan i hitne operacije pa nije bilo anesteziologa...kad mi je pricala, meni doslo muka od slusanja

Looda_vila
    15. Lipanj 2018. 20:11

Dija85

Looda_vila

Cure, jeste procitale ovo:
    https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/porodaj/prica-nase-mame-o-poro-aju-u-njemackoj-sjedi-lezi-setaj-i-tako-u-krug-satima-10118

Ajme sva sam se naježila, užas… ja idem u Pakrac roditi, za jedino grozno iskustvo sam čula od prijateljice koja je bila jako bezobrazna prema sestrama u bolnici pa su i oni prema njoj bili. A opet moja seka je zadovoljna sa sva tri poroda tamo. Da nam bar svima to prođe što brže i bezbolnije..

Nekako imam osjecaj da se kod vecine zena u hr nadvila odredena doza straha od poroda. Ne poroda kao samog cina, koji unatoc boli i svega ostalog, je velicanstven cin dolaska novog zivota na svijet..nego bas tog odnosa prema trudnici, bahtosti doktora,babica,,sestara..da ne smijes nista pitat vec te mrko gledaju. Da te rezu ko dobar dan, bez pitanja, bez objasnjavanja...  🙁😖

15. Lipanj 2018. 20:17

Na zalost, kod nas epiziotomiju rade po spranci vec prvorotkama. S drugim porodom nisam imala takvo iskustvo, a drip su mi dali oba puta, ja mislim (nesto jesu pristekali, a sta, nisu mi rekli. Oba puta sam za 4 sata bila gotova od dolaska u bolnicu do drzanja djeteta i bila sam zadovoljna svime osim tom epiziotomijom koju su mi napravili iako sam vikala nemojte i onda mi je babica rekla: "morala sam" iako ja mislim da nije morala jer ja ni tiskala jos nisam (dok ona nije uzela skare pa su rekli tiskaj i onda je rezala i OSJETIS TO, AL JOS VISE SIVANJE NAKON UNAZOC ANESTEZIJI...ja sam se bacala po stolu dok me sivala neka dr. pa se derala na mene da sta se bacam kad su mi dali anesteziju)

Looda_vila
    15. Lipanj 2018. 20:29

Justme123

Na zalost, kod nas epiziotomiju rade po spranci vec prvorotkama. S drugim porodom nisam imala takvo iskustvo, a drip su mi dali oba puta, ja mislim (nesto jesu pristekali, a sta, nisu mi rekli. Oba puta sam za 4 sata bila gotova od dolaska u bolnicu do drzanja djeteta i bila sam zadovoljna svime osim tom epiziotomijom koju su mi napravili iako sam vikala nemojte i onda mi je babica rekla: "morala sam" iako ja mislim da nije morala jer ja ni tiskala jos nisam (dok ona nije uzela skare pa su rekli tiskaj i onda je rezala i OSJETIS TO, AL JOS VISE SIVANJE NAKON UNAZOC ANESTEZIJI…ja sam se bacala po stolu dok me sivala neka dr. pa se derala na mene da sta se bacam kad su mi dali anesteziju)

Ajmeee ufff evo sve me boli dolje ko da su mene sivali😖😖😖  koma!!! Gdje si to rodila?
    Ne znam zasto je kod nas takva praksa!?? 
    Veli kuma u Njemackoj, babica ju dolje mazala uljem, masirala..na sve moguce nacine joj pomagala samo da ne pukne ili da ju ne rezu. Mislim da kod nas nema teorije da ti to pruze..iako im je to duznost.

Gold👑
    15. Lipanj 2018. 20:30

I mene su prikljucili na drip odma iako sam imala svoje pravilne i dosta jake trudove, al eto bila je noc pa im se ocito zurilo spavati, posljedica toga je bila da se nisam stigla otvorit do kraja i beba se nije spustila do kraja pa me babica rucno sirila dok bi tiskala a doktorica  je skakala po trbuhu, da su me pustili bez dripa vjerujem da bi se otvorila do kraja... Sreca je jedino sto me nisu rezali, malo sam popucala, mislim da sam imala neka 2 mala sava ... Od dolaska u bolnicu do drzanja bebe u narucju je proslo malo manje od 3 sata ... Sve u svemu, nije mi bilo traumaticno iskustvo samo mi smeta sto se ponasaju kao da mi nemamo pravo glasa, nista nas se ne pita ili makar objasni sto rade, ipak radi se o mom tijelu, mom zivotu i zivotu mog djeteta... 

Nina ❤
    15. Lipanj 2018. 21:01

Pozdrav cure... mi se zaletili na par dana do Crikvenice 😊 puni je tjedan pa prilazem slicicu 😁 uzivajte u vikendu 😘

Isssa
    15. Lipanj 2018. 21:21

Baš su jučer na tečaju pričali o dripu i koliko je to dobro jer se žena brže otvara, kao kad primjete da se žena sporo otvara i muči onda da daju drip 🙊 da skrate ženi muke, e sad dali je to tako stvarno.....i kaj se tiče rezanja, kaže patronažna da je obaveza babici da te masira dolje da omekša da nebi došlo do pucanja, to je ja mislim samo teorija, ali nam je objašnjavala kako da se masiramo prije poroda, neznam kak da to izvedemo kad si ni kokicu ne vidimo 😂, bar ju ja ne vidim, jedino pomoću ogledala 😂😂😂😂😂, a rekla je još da žene kojima je blizu anus i kokica da je teško izbjeći rezanje, i da je bolje rezati nego da žena pukne zbog kasnijih problema sa hemeroidima. Eto tak su nama jučer objašnjavali, samo vam prepričavam kaj su nam rekli 🤔, a ginekologica je spominjala onaj gel Dianatal da pomaže ali da ne očekujemo čuda

christyy
    15. Lipanj 2018. 21:50

Ajmeeee, vjerujte da me tog rezanja, pucanja i sivanja najvise strah!!! 😖

15. Lipanj 2018. 21:54

Evo mene sa pregleda, doznali smo spol! It's a boy!!! Odmah je pokazao pišu ovaj put. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.