Mi smo se eksali redovito, ali sad u zadnje vrijeme je moj zakoniti počeo nekaj glumatati, ustvari smeta mu trbuh 😂😂😂😂, pa se boji da ne dobijem gljivice, pa mu je vruće….izgovori sami 😀, ali mogu vam reći da ni meni nije lako više 🙈 pa se ne žalim previše 🤫🤭, jednom tjedno je čist OK ☺️☺️☺️
Cure ja sam na +10 kg, sutra će me oprati ginekologica zbog kila, već se psihički pripremam 😊, ništa više nisam jela nego inače, nemam problem s vodom, kako???????
Al ti gledaj da imaš još 3 mj. Znači da svaki mj dobiješ 2 kg do kraja ideš roditi sa 16kg gore. Po meni čisto solidno
Isssa, jel jedes vise nego obicno? Si u kratkom roku dobila puno kg ili kontinuirano po kilu, dvije? Koliko si dobila od zadnjeg puta? Ako nemas secer, tlak, ne otices, valjda je sve ok i jednostavno si sad puno dobila pa mozda kasnije bude sporije isao porast kg :)
DeaRene, ja sam rekla da bi prirodno rodila, a uostalom nema nikakve indikacije za carski, ali i u bolnici u Puli i u Podobniku su mi rekli da ce najvjerojatnije ici indukcija koji tjedan ranije. Dakle zapravo uopce ne pocne prirodni porod (pukne vodenjak, krenu trudovi) nego te jednostavno induciraju. Na oba mjesta su mi objasnili da je dijete s 37, 38 tjedana zrelo za porod, a stvar je u tome da beba na heparinu zna napredovati brze i ono sto je gore, posteljica pocne propadati jer je dostigla svoju punu zrelost i ne dolazi dovoljno hranjivih tvari do bebe, pa nema smisla cekati da porod krene sam. Eto, tako su mi rekli na oba mjesta. Tebi?
Teta iskreno nisam jos nikog nista pitala tako da zbilja neznam. Za 2tjedna imam pregled pa cu pitat svog ginekologa sta on kaze.
DeaRene, meni su odmah govorili u Puli da ne zele uopce forsirati do kraja da se jos sta dogodi zbog trombofilije, a beba zapravo moze van, i dobro da su mi tako rekli. I onda su mi to samo potvrdili u Podobniku, sto mi je full drago :) Ti si mislila ici tamo ili? Javi sto su ti rekli na pregledu za dva tjedna :)
Dobila sam 2.5 kg od zadnjeg pregleda prije 4 tjedna, sve normalno jedem, ako ne i manje jer nemam apetita od vrućine 😎
Vidim da pišete o porodu kod trombofilije, šogi se pikala heparinima, prenijela je 2 dana od termina, prirodan porod je bio, nema straha 😀 i još ima duplu kombinaciju trombofilije, stečenu i nasljednu i alergijsku reakciju je imala na heparine, tek na treću vrstu injekcija nije reagirala alergijski
Teta pa nisam bas razmisljala o Podobniku.. Nekako mi draze u tom periodu biti u Rijeci.
Issa bravo za šogi ma bitno da sve prode ok. A svaka informacija je dobro došla. Volim znat unaprijed koje su mi opcije, ipak je sad to sve tu blizu
Dobila sam 2.5 kg od zadnjeg pregleda prije 4 tjedna, sve normalno jedem, ako ne i manje jer nemam apetita od vrućine 😎
Vidim da pišete o porodu kod trombofilije, šogi se pikala heparinima, prenijela je 2 dana od termina, prirodan porod je bio, nema straha 😀 i još ima duplu kombinaciju trombofilije, stečenu i nasljednu i alergijsku reakciju je imala na heparine, tek na treću vrstu injekcija nije reagirala alergijski
Issa ja sam sada na +9 Dobivala sam od samog pocetka trudnoce, znaci od prvog pregleda po otprilike 2kile mjesecno. Isto ne znam zasto, jer nit sam se tovila, nit su me pucale grickalice I slatko, dapace pojela sam vise povrca I voca nego ikad. Tlak mi je cijelo vrijeme uredan, skoro pa isti uvijek. Oticanje iskljucivo od kad su ove vrucine, ali nista zabrinjavajuce. Danas mi endokrinologica veli dobili ste kile u ovom.periodu u kojem se u pravilu ne dobivaju, pa sad malo pripazite jer sad tek ide razdoblje kad se najvise dobije. Kao cisto da ne bi dogurala do secera, tlaka, carskog, velike bebe itd. Kaze malo setnjice I izbaciti ugljikohidrate. Tako da isto strepim nad tim kilama. A kad gledam sestra je u prvoj trudnoci stvarno natukla kila I imala I tlak I secer I s jetrom nesto nije stimalo, rodila na carski, a bebica bila minijaturna.
url=https://lilypie.com]
Isssa, pa nije uopce strasno :) Mozda si jednostavno sad nakupila malo vise, i onda ce to stagnirati, pa ce opet doci do povecanja.. Bitno da se dobro osjecas i da beba dobro napreduje :)
Ja sam sad na +3, zadovoljna sam i nadam se da necu dobivati vise od 2kg mjesecno, do kraja ne vise od 10kg, tj. ukupno 13kg, tako mi je preporucio i doktor.
Hvala za podijeljeno iskustvo od sogi :)
Baby.nb1, meni je drago da do 16tt nisam dobila nista jer u pravilu nema ni potrebe, beba je malena i najcesce je porast tezine stvar prejedanja, a ja sam se srecom svladala
Ali nemas straha, moja sestra je dobila 28kg, nije imala ni secer ni tlak i s bebom je sve bilo ok. S tim da je ona priznala da je bas zderala (nema drugog boljeg izraza )
Vidim da pišete o porodu kod trombofilije, šogi se pikala heparinima, prenijela je 2 dana od termina, prirodan porod je bio, nema straha 😀 i još ima duplu kombinaciju trombofilije, stečenu i nasljednu i alergijsku reakciju je imala na heparine, tek na treću vrstu injekcija nije reagirala alergijskiIssa ja sam sada na +9 Dobivala sam od samog pocetka trudnoce, znaci od prvog pregleda po otprilike 2kile mjesecno. Isto ne
Ja sam za kile pratila par tablica, neke na eng, neke nase. Ugl suma sumarium na par mista pise da se najvise kila nakupi u drugom tromjesrcju, tu toleriraju i do 0.75 kg tjedno. U zadnjem je ka ok i ako dobivas 0.5 tjedno. Ja evo ovi misec nisam nista dobila u odnosu na prosli tako da ne znaci da cete svaki misec imat prirast. Takoder sam od par cura cula da zadnji misec deveti stanes s dobivanjem kilograma.
I na vecini mista pise da je do 30 tj normalno dobit 10 kg.
Svako je jedinstven tako ako bas znate da ne jedete suvisno nemate se sta brinit. Ja bas pazim jos sad i vise da jedem dovoljno i zdravo. Bas sam nasla neku info ka za secer i te stvari da nista specijalno ne ostaje bebi, vec samo proleti kroz posteljicu tako da ja nista korisno ne vidim u tom da npr jedem krafnu s vanilijom svaki dan (hahhha a nije da ne bi radije nju no zobene s raznim vocem i sl za dorucak).
Tako da virujen da Vam je to voda zadrzana ako bas nesto drasticno vise ne jedete. A za normalan Bmi kazu da je ok prirast od 11 do 16 kg. Tako da nije nista alarmantno ni da 16 kg dobijete ako s viskom niste usle.
Sortiraj odgovore
Najstariji