Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jelennnna
    12. Lipanj 2018. 07:26

Jutrooo zene. Taman kavu pijem i citam sta se kod Vas zbiva zadnjih dana. Mene jos nitko ne salje na taj ogtt. Nadam se da me nece ni slat, ne da mi se 4 sata tamo s njima provodit.

Ja uopce ne pazim kod spavanja, spavam u svim pozama osim na trbuhu. No primjetim da mi vise pase ledja i lijevi bok od desnog boka. Kao sta je neko reka, tijelo nam samo signalizira. 
    Ovo da voce deblja je tocno, narocito neke vrste voca. Npr ja maksimalno jednu bananu pojedem dnevno. Narocito ga nije pametno jest iza 6 uvecer. No ja eto sam u zadnje vrime u krizi s lubenicom,  s obzirom na kolicine zasad se nisam nista udebljala. 

Uzivajte u danu. 

petrapp2605
    12. Lipanj 2018. 07:54

Jutro trudnice! 
    Schinin tlak mi varira, od normalnog do niskog, al čim osjetim da se spušta, ostavljam sve što radim i odmor, nema druge. Pijem vodu ko blesava, al to potiče drugi problem neprestalne odlaske na wc 🤣🤣🤣, mogu ići doslovno svakih 5 min.
    Ja ću si sada složiti nešto za doručak, pojesti ga vani na terasi, desetak minuta uhvatiti malo sunca i nazad u kuću i onda nema više izlaska do navečer. Ove vrućine su mi grozne! Ja na kontrolu idem u petak i nadam se konačnom otkrivanju spola!
    Poslije i ja stavim slikicu od jučer sa 22 tj. 

christyy
    12. Lipanj 2018. 08:04

Jutro curke... Evo mene nije bilo par dana al sam redovno čitala šta pišete... Meni gin nije još rekao da idem na ogtt... ali me poslao u petrovu da idem vaditi krv jer sam negativna krvna grupa. Iskreno nisam ga uopće skužila zašto to moram pa ako je neka upućenija da mi objasni bila bi jako zahvalna. I super što ste mi napisali ovo za lubenicu. Ja sam doslovno zadnjih par dana ludaaa. Pojedem 1/4 lubenice minimalno na dan. Malo ću smanjiti sad 

• hortensia
    12. Lipanj 2018. 08:31

Christyyy ako je tata pozitivan i beba moze biti pozitivna.obicno nema problema prilikom prve trudnoce ali treba napraviti jedan test i primiti rhogam inekciju odmah nakon poroda da ne bi imala problema u iducoj trudnoci (tj.da ne bi stvsrala antitjela protiv bebice koja je suprotni rh od tvog) ...sve nas ugl.posalju i par puta u trudnoci da kontroliramo ta antitjela to ti je tzv.coombsov test.

Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
    Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥

petrapp2605
    12. Lipanj 2018. 08:32

Za sve one koje su zbunjene oko priče za Rh faktorom. 
    Dakle osim što nosimo određenu krvnu grupu, uz svaku piše i taj famozni Rh faktor koji može biti pozitivan ili negativan, razlika je u tome što Rh pozitivne osobe imaju, dok Rh negativne osobe nemaju antigen koji nije ništa drugo nego jedna vrsta proteina na eritrocitima. Npr. krv u kojoj se nalaze antigeni A i Rh, A-pozitivna (A+). Ako pak krv sadrži antigen B, ali ne i Rh-faktor, tada se radi o B-negativnoj krvnoj grupi (B-). 
    christyy tako da tebe tvoj ginekolog šalje provjeriti da li tvoj organizam stvara antitijela, jer tvoja beba može biti Rh+, što može uzrokovati nešto što doktori zovu Rh nekompatibilnost. Problem može nastati ako se pomiješa tvoja i bebina krv, što se u teoriji događa jako rijetko ali je moguće npr. ako je bilo krvarenja na početku trudnoće, ili u slučaju pobačaja, prilikom izvođenja amniociteze. No ako se to desi majčin organizam u trudnoći stvara antitijela koja mogu ući u djetetov krvotok i uništavati bebine eritrocite te izazivati anemiju i stvarati druge poteškoće na bebinim vitalnim organima. Kako se to ne bi dogodilo, prisutnost antitijela u majčinoj krvi mora se pratiti testovima tzv. indirektnim antiglobulinskim testom na početku trudnoće te u 6. i 8. mjesecu trudnoće. I za kraj ne manje važno svaka Rh-negativna majka koja je rodila Rh-pozitivno dijete mora u roku od 72 sata nakon porođaja primiti injekciju Anti-D imunoglobulina koji će spriječiti stvaranje antitijela u majčinom krvotoku.

12. Lipanj 2018. 09:11

Jutro cure! Kako ste? Što kuhate danas? 
    Teta priredba je prošla super..curka je sama recitirala..baš sam bila ponosna kako je sve naučila napamet..danas ima starija kćer  kako završava 4.razred a obožava učiteljicu, teško joj to pada i ne želi da završi škola.. 
    OGTT- ja sam bila prije 2 tjedna u popodnevnim satima na privatnom ultrazvuku i pošto je beba veća rekao je da odmah drugi dan izvadim krv. Jedino što sam pazila je da ne jedem 10 sati prije vađenja krvi i od ponoći sam smjela samo vodu..tako mi je rečeno. I treba sjediti tamo 2 sata dok se sve ne obavi. 

christyy
    12. Lipanj 2018. 09:24

Hvala punooo na odgovorima  

12. Lipanj 2018. 09:28

Dobro jutro!
    Nas_bebac, ti si negdje iz sredisnje Istre? Takodjer prvi put cujem da patronazna dolazi prije poroda, bas cu se raspitati vrijedi li to i za juznu Istru. Kolaci izgledaju jako lijepo! :)
    JelenaM, zasto se nadas da te nece ni slati na ogtt? Nije nista bolno ni strasno, traje 120min i nije lose napraviti :)
    Petrapp, drago mi je da si bolje! Sretno na pregledu u petak  Kod nas danas srecom ne przi sunce, moze se biti vani jer se naoblacuje, ali najavljuju kisu pa je sparno.
    Christyy, jesi radila na pocetku koagulogram i ict test? Ako imas negativan rh faktor, a tata djeteta pozitivan, treba malo cesce provjeravati antieritrocitna antitijela. Kod mene rade 3 puta u trudnoci (8tt, 24tt i pred kraj, neznam kad) i ja to idem drugi tjedan vaditi. 
    Evo link na kojem pise malo vise o tome:
    https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/negativna-krvna-grupa-moze-izazvati-probleme-u-trudnoci-4424
    Kao sto kaze hortensia, to najcesce ne predstavlja problem u ovoj trudnoci, nego nakon poroda primis rhogam injekciju za slijedecu trudnocu, tako sam ja sva tri puta nakon spontanog.
    Tinci, ja idem kod svojih na rucak, narucila sam bilo sto samo da je puno povrca, pa ce biti ili duvec ili manestra s mahunama :) Bravo za nastup i sretno starijoj danas 

Looda_vila
    12. Lipanj 2018. 09:29

Nas_bebac slican sam isto radila, kao jogurt kocke, odlican isto. Dobila hrpu višanja , pa cu nesto ocistiti i u škrinju, a ostatak u kolac i pojest malo :D
    Schinin super ideja! Ja inace nikad ne stavim ni pola šećera koliko piše u receptu i kad god mi je pri ruci umjesto našeg konzumnog šečera, stavim zdraviju verziju - med, javor, agavin sirup itd. Nego, Schinin daj mi reci kakva je procedura cijepljenja u Americi? Kad, s koliko mjeseci i kakvu vrstu cjepiva bebe primaju u USA? Volim se već sad informirat malo o tome. Tu kod nas zadnjih dana/tjedana/mjeseci vlada poprilicna panika i medijska euforija u vezi cijepiva za ospice i epidemije iste. Svakako planiram cijepit dijete, samo sto mozda to ne zelim napraviti u HR, vec ili u Njemackoj ili Svicarskoj, gdje je sistem/pristup poprilicno drugaciji, kontrola cjepiva kvalietnija i postoji mogucnost primanja cijepiva oralno, a ne putem igle.
    Ostale cure, jeste već počele lagano razmišljat o tome?

christyy
    12. Lipanj 2018. 09:39

Teta, nisam ništa, samo sam išla izvaditi krvnu grupu jer ju do trudnoće nisam znala. Na ništa prije me nije slao niti je pitao koje je krvne grupe muž..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.