Kalanhoja, kad sam bila prvi put sam rekla da mi treba samo ultrazvuk, bez pregleda, a sad sam rekla da mi treba kontrolni ultrazvuk. Oba puta sam napomenula da se radi o trudnoci. Jesi se i ti tamo narucila, planiras ici?
Ne znam kako vi,ali ja sam u trudnoću ušla sa 10 kila viška tako da sam ekstra pazila i dosad sam (25tt) dobila 5.5kg. Doktorica me svejedno svaki put nagrdi iako ja sad u ovoj situaciji ne mogu bolje od toga i osjećam se blesavo jer jedem najpravilnije što sam u životu jela i koliko znam nije dobro mršaviti u trudnoći, pa se nekako osjećam loše zbog svake kile koju dobijem.
Moja situacija je slična i ni slična tvojoj. Doslovno tako. Ja sam ušla sa oko 5kg premalo u trudnoću i normalno da sam ih dobila u kratkom roku jer sam se makla od glavnog uzroka pretjerane mršavosti. Nije da sam i prije bila nešto krupna ali recimo da mi je 57kg bio standard na visinu od 172cm jer sam tako atletski građena. Sa 60kg u 17tt sam bila sa BMI u zelenom. Problem se javlja što me promatraju kroz tu prizmu da sam dobila 8kg, pa sam dobila dijabetičku dijetu, pa je dr. sav ponosan što sam na prošlom pregledu imala prirast 0kg. 2 dana poslje stanem na vagu, +2kg uza svu dijetu koje se pridržavam... pa dobijem živčani slom jer sam si priuštila krišku voćne torte (koja sveukupno ima 2 žlice brašna i 6 žlica šećera na cijelu količinu) i osjećam se loše kao da sam svjesno išla naškoditi bebi. E... u takvim situacijama se sjetim Shinin - sve to sa šećerom je PRENAPUHANO. Nabavila sam aparatić i mjerim si svako jutro šećer nakon ustajanja i stanem na vagu. Šećer mi je svako jutro između 4,1 i 4,7. Samo jednom je bio 5,4 što, opet po starim standardima nije zabrinjavajuće. Također jutros sam stala na vagu, bila sam 60,80kg što je opet u 3 dana 2kg manje. I olabavila sam s dijetom. Sad ću i objasniti zašto. 2 dana za redom me ubija glavobolja, 2 dana za redom popijem kavu i prođe. Osim danas, krenem da ću kuhati kavu, radi glavobolje, muž donio burek i meni se jede burek... , Pojedem, pa nakon toga i kockicu tamne čokolade, pa nakon toga i integralni Paris keks i glava prošla. Poanta je da me nije glava prošla od kave zadnja dva dana nego od pola žličice šećera u njoj.
Meni prerestriktivno zvuči totalno izbaciti bilo koju skupinu namirnica u trudnoći, a kamoli SVE ugljikohidrate. Petrapp bi tu mogla puno više reći ali možda nebi bilo loše posavjetovati se pri udruzi dijabetičara.
Anusha - ako dr nije bio zabrinut mislim da ti je onda u redu. Imala si dobru pocetnu duzinu a valjda je normalno da se skrati u 2. trimestru
Teta - ne znam ni sama. Mama mi kaze da odem i da ne razbijam previše glavu. Vidjeti cu jos. hvala na odg :)
evo ja kopiram Issaa uporedjivanjem slika, dobra ti ideja 😁😋 Teta bolje mi je, al mi se bol jos jednom ponovio, ne tako jako, opet sve isto, treci put eto od sinoc. Sad lezim i mirujem total do sutra. Beba je aktivna i stvarno prevrce se sad tamo sad ovamo, mora da nista drugo nije bilo, odnosno Lose, nego ruzan polozaj bebe koji je meni smetao mozda gdje sam jako uska. Ko ce do kraja ovako kad i gore bude 😥😥
src="https://lmtf.lilypie.com/pG4Hp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Maternity tickers" /></a>
E sad jedan univerzalan post!! Komentiranje izgleda trudnice! Kako ljudi nisu svjesni da su glupi sa tim komentarima!!! Ako nemaš nešto lijepo za reći, radje šuti, poželi sve najbolje i produži dalje (u prijevodu RAZGULI). Čak i ako misliš da to što ćeš reći "Joj kako si mi sad lijepa kad si se malo zaokružila u guzi i licu" da je to kompliment, razmisli još jednom da to izgovoriš... jer znam kada trudnički hormoni popuste, kada rodim, kada počnem dojiti, kad se vratim na posao gdje ću biti dulje od 10h bez obroka, opet ću biti koščato stvorenje koje ti se sada više sviđa "zaokruženo".
Christyy hvala ti, ja sam u ovoj trudnoci bas sama sebi nekako velika...u prosloj sam ko Teta cekala da se pocne vidjeti tak da mi je ovo neocekivano
Isssa kako lijep napredak! Bas je super imat te slikice za usporedbu. Super je busica.
Trudnasam cestitam, jos jedan u timu decko i to pravi mali zvrk, po slici bi rekla
Petrapp kjzim te u vezi suncanja, ja ak ne izgorim, ostanem bijela, a klinci mi pocrne i onda me svi zezaju kad dodem s mora jer ne izgleda ko da sam bila
Baby.nb1 lijepa busa
Schinin javi sto je bilo kod dr, ja isto fobije od tih krpelja imam i razmisljam da klince cijepit odem, ne znam smijem li ja to u trudnoci :/
Delilah genijalna slika, bas sam se nasmijala
Za cerviks nemam pojma koliko mi je, nije ništa rekla pa onda je valjda sve u granicama normale 🙈
A kaj se tiče komentara na trbuh, BAŠ ME BRIGA, ljudi uvijek imaju potrebu komentirati a Bog nam je dao 2 uha, na jedno unutra, na drugo van 😂😂😂😂, a diranje trbuha, pa ako ih to veseli, neka 😀 i to me baš briga, najbitnije mi je da je malac dobro kao i ja a sve ostalo udri brigu na veselje 😀
A kad jos krenu: sigurno je curica/decko jer nosis visoko/nisko...a i oko toga se ne znaju slozit, jedna baba mi pride na ulici: joj pa vi sigurno decka nosite jer vam je trbuh naprijed (a inace je ljudima iza 😃 ) , 5 min nakon nje druga joj to vam je cura 100% jer vam tak trbuh stoji 😒
Kad ste kod diranja trbuha, moj mogu samo muž i dvije frendice, a jedna ce bit nravno i kuma 😀 nedam nikom drugooom...
Mene kad neko vidi kaze joj kak si smrsavila 😂 pogotovo ko me vidi prvi put u par mjeseci i ko nezna da sam trudna tak da...meni dobro, a kolegice su mi rekle da sam procvala...isla sam ih bodrit na bundek na dane djecjih vrtica 😀 jako su vam ljepe buše 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji