.Tinci0. sad iz ove perspektive kažeš da nije bilo strašno. Ja sam stava da je to itekako strašno za mladu osobu koja nezna još ni tko je ni šta želi ni gdje ide. Ako si imala podršku roditelja ili dečka tinejdžera to se lakše progura Ja ne osuđivam, može se svakom desiti. Moglo je i meni .
Samo znam primjere iz svoje okoline i ovo sad na YouTubeu kako se te cure uglavnom ne znaju ponašati.
I onda i potječu iz obitelji gdje su mame takodje radjale rano djecu . Ima nešto i do gena i do naučenog ponašanja iz djetinjstva.
Mogu se ubaciti? Sto se smatra tinejderom? Do koje godine? Mislim budimo realni ima ih i od 30 koji su gori nego ovi od 18 😂
Ja sam prvi put rodila sa 19, drugi put sa 20 i sad cu ako Bog da sa 22. Ne smatram se premladom, niti loseg ponasanja. Imam muza, brinem se o svojoj obitelji i borim se za svoje decke. Sve je to individualno i kako tko sazrije u glavi. Imam prijateljicu koja je rodila sa 16 godina i suoer je mama, zavrsila je do kraja srednju i upisala fax. Radi studenstski i sakuplja si. Da zivi kod roditelja jos radi skolovanja ali ima ih puno koji rade vec odavno pa zive sa roditeljima i na njihovoj grbaci. Nemoj se uvrijediti, nije napad. Samo konzultiram cinjenice. Dobila sam masu komentara od ljudi koji me ne poznaju najbolje kad su culi da cekam trece djete 'a svi su od istog oca' ne ono njih 3 ima 5 razlicitih oceva 😂😂
Dobro jutro!
E jeste me nasmijale jucer sa samponima, bjelanjcima, deterdzentima i ostalim!
Dija, mi cemo isto uzeti obicnu komodu, ima ove koje si stavila iz jyska i slicne iz ikee, ista cijena, moram samo provjeriti dubinu pa odluciti. Preko stavim onu prematalicu i to je to :) Kadicu cu isto posebno.
Christyy, bravo za odlicne vijesti! Ti na pregledu procijene tezinu bebe ili to kasnije doma izracunas po mjerama?
Trudnasam, bravo i za vas! Neka krvarenje brzo prodje, da mozete mirno dalje
IvaGljiva, bravo za super pregled i curicu!
Anusha, ako beba i "kasni" tjedan dana, bitno je da uvijek kasni jednako, a ne svaki put sve vise. Meni su na zadnjem pregledu mjere bile za +/- 5 dana, nogice male, a glava velika Ali to je tako jer im glavica bude veca i neproporcionalna na ostatak tijela na pocetku.
Ail, tinejdzer si od 13. do 19. godine.
.Tinci0. sad iz ove perspektive kažeš da nije bilo strašno. Ja sam stava da je to itekako strašno za mladu osobu koja nezna još ni tko je ni šta želi ni gdje ide. Ako si imala podršku roditelja ili dečka tinejdžera to se lakše progura Ja ne osuđivam, može se svakom desiti. Moglo je i meni .
Samo znam primjere iz svoje okoline i ovo sad na YouTubeu kako se te cure uglavnom ne znaju ponašati.
I onda i potječu iz obitelji gdje su mame takodje radjale rano djecu . Ima nešto i do gena i do naučenog ponašanja iz djetinjstva.
Mogu se ubaciti? Sto se smatra tinejderom? Do koje godine? Mislim budimo realni ima ih i od 30 koji su gori nego ovi od 18 😂
Ja sam prvi put rodila sa 19, drugi put sa 20 i sad cu ako Bog da sa 22. Ne smatram se premladom, niti loseg ponasanja. Imam muza, brinem se o svojoj obitelji i borim se za svoje decke. Sve je to individualno i kako tko sazrije u glavi. Imam prijateljicu koja je rodila sa 16 godina i suoer je mama, zavrsila je do kraja srednju i upisala fax. Radi studenstski i sakuplja si. Da zivi kod roditelja jos radi skolovanja ali ima ih puno koji rade vec odavno pa zive sa roditeljima i na njihovoj grbaci. Nemoj se uvrijediti, nije napad. Samo konzultiram cinjenice. Dobila sam masu komentara od ljudi koji me ne poznaju najbolje kad su culi da cekam trece djete 'a svi su od istog oca' ne ono njih 3 ima 5 razlicitih oceva 😂😂
Ail kapa do poda, neznam kaj drugo reći 😀, ja u tvojim godinama nisam bila spremna na odgovornost nikakvu, od 18-te godine sam s mužem a tek sada smo sazrili (valjda) za bebača 😂, trebalo nam je 14 godina. Nekako nam je život išao u drugom smjeru 😀, školovanje, posao, kuća, financijska stabilnost....., uvijek smo znali da hoćemo dijecu ali imali smo plan kada ćemo doći do toga i što sve želimo prije toga. Možda da smo imali roditelje kao oslonac u životu to bi sve išlo drugačije ali ovako smo sve morali sami 🙄. Postigli smo sve što smo htjeli, i više od toga i sada je pravo vrijeme za bebača 😍
Još jednom svaka ti čast 😀
Ali meni su oduvijek govorili da sam zrela za svoje godine ,i znam i zašto. I htjela sam dijete već sa 23 . Realno u današnjem društvu je i to rano. Meni nije bilo. Ali nismo mogli ,nije beba htjela 🙂.
Sad sa 30 mogu reći da sam zrela jer sam se u 7 godina itekako promijenila u stajalištima ,i jednostavno sam zrelija . Svemu pristupam sa puno više odgovornosti nego npr. sa 23 . Kad sam bila puna sebe i ega jos i tada,iako zrelija od svojih vrsnjaka. Sada to nisam jer itekako znam kako život može biti težak,i kako za sve što poželiš treba uložiti ogroman trud i energiju.
Nije mi namjera osudjivati ,samo znam i viidim da je to veoma teško i za obitelji i za te mlade ljude ,što nije nemoguće izdržati ali je odgoj te djece itekako upitan !
Dobro jutro sa mora 🌅😊
Aaaaa moreee 😭izgleda da ga neću vidjeti ni ove godine . Blago ti se . Uživaj 😉
Hahahahaha, Isssa, pa kao da su Ail i Tinci bile spremne! To te doceka i snadjes se :) Nikad nisi spreman za dijete jer neznas sto te ceka, uvijek je dobro i lijepo imati dijete :)
DeaRene, uzivaj na moru!
Trudnasam, ja sam isto htjela dijete dok sam jos bila na faksu, ali nije islo, tako da je valjda pravo vrijeme onda kada dijete dodje :)
Teta to mi je na uzv odmah gin izracunao. Prema velicini bebe bi trebala roditi 1.10. Al nek ostane u tablici 5.10. Ja cu se voditi prema tome. Haha beba nam je pokazala palac gore. Bas smo se nasmijali 😂
Dea_Rene ljubomorna saammm. Uzivajte!!
Curke kakvi su vam planovi za danas? Kod nas je u zg malo oblacno al nema veze, toplo je. Idem popodne sa svojim curkama na kavu pa na rucak i u shopping. Opet haha
Ali meni su oduvijek govorili da sam zrela za svoje godine ,i znam i zašto. I htjela sam dijete već sa 23 . Realno u današnjem društvu je i to rano. Meni nije bilo. Ali nismo mogli ,nije beba htjela 🙂.
Sad sa 30 mogu reći da sam zrela jer sam se u 7 godina itekako promijenila u stajalištima ,i jednostavno sam zrelija . Svemu pristupam sa puno više odgovornosti nego npr. sa 23 . Kad sam bila puna sebe i ega jos i tada,iako zrelija od svojih vrsnjaka. Sada to nisam jer itekako znam kako život može biti težak,i kako za sve što poželiš treba uložiti ogroman trud i energiju.
Nije mi namjera osudjivati ,samo znam i viidim da je to veoma teško i za obitelji i za te mlade ljude ,što nije nemoguće izdržati ali je odgoj te djece itekako upitan !
Sve 5, ja shvacam u kakvom drustvu danas zivimo i kakvi su mladi, zato npr nikad ne bih uspjela sa nekim mog godista ili 2,3 god starijim. Suprug je od mene 10 godina stariji. Neki nauce punooo ranije koliko je zivot tezak i surov pa postanu ocito ranije zreli jer ih sam zivot natjera na to. Jedino sto smo imali je stan koji je suprug dobio od svekra. Prije rodenja prvog djeteta smo morali mjenjati sve. Stavljali pvc stolariju, kroviste mjenjali, raspored, namjestaj. Nitko nam nije kupio nista za djecu. Niti placao silne preglede na koje smo isli sa mladim jer da smo cekali nase zdravstvo tko zna sto bi bilo. Cak ni pomoc oko klinaca nismo imali kad sam rodila a suprug radi u tri smjene i prakticki vise ga nema doma nego ima. Sjecam se da je puno cura pisalo kako su ima mame/svekrve pomagale kad su rodile. Ja sam dosla iz rodilista i isla kuhati rucak. Kad sam bila na mirovanju sa manjim jer sam se otvorila prerano, suprug je morao uzimati bolovanje da bude sa starijim da mogu koliko toliko odmarati. Jesam se raspisala 😂😂 uglavnom nije sve crno bijelo. Ne podrzavam neodgovorno ponasanje bez obzira na godine. Niti bih voljela da ako budem imala curicu dode doma trduna sa 15,16 godina a niti sa 25 jer nije koristila zastitu. Ja sam psihicki bila spremna za bebu tako rano i htjela sam. Nije mi se desio neplanski.
Sortiraj odgovore
Najstariji