Petrapp možeš pojasniti ovo sa jodom i štitnjačom? Trenutno pijem novalac (odličan je!), Prije sam almageu (isto super!) I obje tablete imaju joda. Ja sam baš mislila suprotno; da je dobro da pijem jod jer pospješuje rad štitnjače, znači može samo pomoći?! Ili? Idem u pon do endo pa ću ju baš pitati. Tsh mi je sada ok (2,5) a ft4 15 (ref. int. 12-22).
Čestitam svim curama na finim pregledima. Vidim da je većini vama bebica nešto veća. Meni je na zadnjem uzv sa 16 tjedana bila malo manja (za nekoliko dana -kako koja mjera). Doktor je rekao da je sve ok. Ima li tko iskustva s manjim bebama? Hoće li to nadoknaditi ili će ostati manja? Jel to razlog za brigu? Navodno se tolerira +/- 2 tjedna
IvaGljiva, čestitam na djevojčici!
LadyDi,koja promjena. Dobro ste se snašli.
Evo, ja danas očistila cijeli stan, malo možda i pretjerala s pomicanjem namještaja, al nisam ništa osjetila tako da, dobro je.
Idem sad napraviti voćnu salatu pa pogledati ima li na youtubeu te emisije s rtla koju ste spominjale.
Jer- mi nemamo tv uopće
Nemaš na YouTubeu nego na rtl-ovoj stranici
Ja sam gledala na YouTubeu. Samo engleski naziv utipkas. Ne sjećam se dali ima prijevod. Čak sam gledala i mame tinejdžeri ,e to je tek strašno. Jadna djeca ,s obe strane.
Anusha ja sam bila prokrvaarila sa 15+3 i bojala se da beba je prestala živjeti i razvijati se .ali nije zato promatram tu veličinu. Ali vjetvjerojatno nema nikakve veze jer kad pogledaš i porod može biti +/- 2 tjedna. I ja i muž smo visoki zato mislim da je zato i beba 😉
Jutro cure! Kako ste? Što ćete raditi danas?
Čestitam na pregledima..
Trudnasam ja sam bila majka tinejdžer..i nije bilo strašno neznam što su to oni stavili na YouTube, morat ću pogledati..
Trudnasam, e baš me tvoj post naveo na razmišljanje jer si napisala da je bolje da je beba veća nego manja. Do tada nisam o tome ni razmišljala.. ma i ja sam visoka, skoro 180 a i muž bome!
Trudnasam, e baš me tvoj post naveo na razmišljanje jer si napisala da je bolje da je beba veća nego manja. Do tada nisam o tome ni razmišljala.. ma i ja sam visoka, skoro 180 a i muž bome!
Pa zapravo i nije uvijek. Recimo kod gastacijskog dijabetesa dođe do prekomjernog rasta ploda i to je navodno problem jer su onda učestaliji carski rezovi, mada moja šogorica kaže da joj je bilo lakše roditi sina od 4kg nego kćerku sa manje od 3kg. (Ali moguće je da je i zbog druge trudnoće i zbog ciljanog vježbanja mišića za porod)
A što se tiče veličine ploda, meni su prvo rekli da mi je plod malen - pa je pogledao mene (još sam bila u potpeticama) i zaključio "Vjerojatno Vam je muž nizak" - a muž je mrcina da pomrčina sunca nastane kad se pojavi. Sada mi više ne kažu ništa a cijelo vrijeme vode trudnoću kao da je sada 19+5 a zapravo je danas ravno 19 pa nisu rekli poslje da je beba "manja".Mislim da se ne treba oko toga brinuti jer su velike individualne razlike. Bitno je da se svi organi lijepo razviju i da je beba zdrava, a ionako porođajna duljina ili težina ne znače da će beba biti kasnije niska ili visoka.
Jutro cure 😊 bome ste se raspisale 😂
Samnom je muz bio obadva puta cim sam usla u box, prvi put je to trajalo 2 sata, drugi put je to bilo manje od 15 minuta. Prvo sam dosla kod sestara u sobicu, skinula se, doktor pregleda koliko ste otvorene i ako se stigne da se klistir. Nakon toga odluce idete li u predradaonu ili u box, ja sam oba puta isla odmah u box. I cim su smjestili svu aparaturu zvali su muza.
Anusha dok su odstupanja u granicama normale okej je da je beba manja. Tipa 1 decko je bio po prvom uzvu skoro 2 tjedna manji, 2 je bio tjedan dana manji i ova je beba tjedan dana manja. Jer mi ciklusi nisu na 28 npr dana nego kako kad. Bitno je da se ne povecavaju odstupanja. Tipa na 1 pregledu tjedan dana manja na 2 2 tjedna i tako. Ne znam jesam ti uspjela dobro objaniti. Ps to ste ste ti i muz veliki ne znaci da ste se rodili sa velikom kilazom. Tu dosta igra i genetika ulogu 😊 samo budi opustena.
Sto se tice komodice, meni je super dosla sa prvim jer sam uzasno bila sasivena pa nisam mogla stajati a kamo li sjeditiili cucati. Ali nasa je bila super jer kasnije se samo dio za presvlacenje maknuo i dobio si klasicnu djecju komodicu.
Cestitam avim curama na lijepim pregledima ☺
Jutro cure 😀
Vidim da pišete o veličinama beba i roditelja 😀
Mislim da to nema veze s vezom
Moj muž ima 192 cm a ja 160, bili smo na porođaju iste veličine 51 cm, a njegova sestra je kao ja visoka a bila je 56 cm 😂, tako da mislim da to nema veze s vezom, ali poznajem jedan par koji su oboje jako visoko, bebač na porođaju bio 58, sada ima 1 god i 2 mj i ta visina mu jako stvara probleme, sada nosi odjeću veličinu 92, nedavno je tek počeo sjediti, a hodanje ni na vidiku zbog visine
.Tinci0. sad iz ove perspektive kažeš da nije bilo strašno. Ja sam stava da je to itekako strašno za mladu osobu koja nezna još ni tko je ni šta želi ni gdje ide. Ako si imala podršku roditelja ili dečka tinejdžera to se lakše progura Ja ne osuđivam, može se svakom desiti. Moglo je i meni .
Samo znam primjere iz svoje okoline i ovo sad na YouTubeu kako se te cure uglavnom ne znaju ponašati.
I onda i potječu iz obitelji gdje su mame takodje radjale rano djecu . Ima nešto i do gena i do naučenog ponašanja iz djetinjstva.
Jutro cure 😀
Vidim da pišete o veličinama beba i roditelja 😀
Mislim da to nema veze s vezom
Moj muž ima 192 cm a ja 160, bili smo na porođaju iste veličine 51 cm, a njegova sestra je kao ja visoka a bila je 56 cm 😂, tako da mislim da to nema veze s vezom, ali poznajem jedan par koji su oboje jako visoko, bebač na porođaju bio 58, sada ima 1 god i 2 mj i ta visina mu jako stvara probleme, sada nosi odjeću veličinu 92, nedavno je tek počeo sjediti, a hodanje ni na vidiku zbog visine
Ajoooj jadna bebica. I ja se slazem da je sve individualno. Ali evo dok beba ne dodje dam si prostora za razmišljanje i dijeljenje svojih misli 🙂
Sortiraj odgovore
Najstariji