Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    14. Travanj 2018. 11:16

svekyca

Sa 15 tjedana sam osjetila al meni je druga trudnoca, u prvoj sam sa nekih 18 ja mislim… Ma uskoro ces i ti, skuzit ces ih jer lezis pa ces bit vise usredotocena 😄 ja sam jedno vrijeme htjela kupit taj baby watcher al sam odustala al sigurno dobro dode da te smiri 😄 vidim da i tebe hematom muci tek od 12. tjedna, tako i mene, taj dan sam isla sva sretna sa punih 12 na kontrolu, sretna sto je najkritičnije razdoblje proslo, i ona mi kaze da je sve u redu a sat vremena poslije krv do koljena, na sljedećoj kontroli se cudila kako to tako iznenada i da to kao ocekuju do 12. tjedna, poslije rijetko … Koju terapiju su ti dali?

Da, meni na kontroli isto nista nije bilo vidljivo na ultrazvuku sta se hematoma tice. I jednu noc oko 4h po noci osjetim da mi je nesto mokro i kazem muzu da mi je mokro i on jadan kroz san kaze: dobro,ljubavi, mozda si se upiskila.Reko kaj bi se upiskila, nikad mi nije pobjeglo. I kak sam se ustala i on dotrci za mnom do wc i krenem skidati pidjamu i pune noge i ruke krvi. U tom trenutku znam samo da sam izmolila sve molitve kroz suze i samo ponavljala cuvaj mi Niku, samo njega. I kad smo stigli na hitnu mi je dr prvo zaustavljao krvarenje sa papirima dole i kad je vidio srce da kuca okrenuo mi monitor da se smirim, jer sam bila izvan sebe i smirilo me srce. Sa obzirom da sam nastavila obilno krvariti odmah su me ostavili u bolnici i dali Duphaston 3×2 i tako smo proveli nekoliko dana u bolnici, uz dogovor da ce doma biti strogo mirovanje. Napravili su bili krvnu sliku i prije otpusta iz bolnice opet ultrazvuk i onda sam opet vidjela srceko i smirila se. Rekao da je hematom i dalje tu, promjera velicine 3-4 cm i da ce se to vjerovatno opet ponavljati dok on ne iscuri ili se jednostavno apsorbira sam. Sad kad sam bila prije par dana kod ginek.na kontroli, rekla je da zasada samo odmaram, bez ikakve terapije. Samo da uzimam Mg,da je hematom i dalje tu, al daleko od bebe i da njemu to ne smeta jer je vec dosta veliki. A da ce nas hematom pratiti mozda kroz cijelu trudnocu, a mozda se apsorbira sam od sebe. Da se ne brinem, jer danas svaka druga trudnica ima problema sa istim i da je sve pod kontrolom.

https://lbdf.lilypie.com/RnDSp2.png

14. Travanj 2018. 11:21

Mi smo prosli tjedan proslavili 3 godine braka, skupa smo 10 godina. 
    Cure s hematomima, ne mogu ni zamisliti kako vam je svaki put kad idete na wc, koji strah prozivljavate. Mogu vam samo pozeljeti da se sto prije povuce i da vise nemate ni kap krvi, da ostatak trudnoce protekne skolski! :-*
    Ja imam jastuk iz Bubamare, isto nema granulice, vanjska navlaka se moze skinuti i prati u perilici, duzina 170, meni je dovoljno i zadovoljna sam :)

Gold👑
    14. Travanj 2018. 11:26

Meni je isto dr u bolnici prvo pokazala bebu da se smirim, i onda je rekla e sad mozemo razgovarati, tjedan dana sam bila u bolnici, napravili mi jos 2 uzv, i na zadnjem mi rekli da ga vise nema, a cim sam dosla kuci krvarenje se nastavilo, otisla sam na kontrolu kod svoje gin a ona nista ne vidi i sumnja na placentno krvarenje, bas me prepala i onda sam se narucila privatno na 4d gdje je vidila hematom 50x16,znaci od bolnice je narastao, sad zadnji put je bio 43x13,smanjuje se polako, al je odma bebi iznad glave, ja jos uvijek pijem duphaston 3x2.... 

Gold👑
    14. Travanj 2018. 11:31

Teta90 hvala ti na lijepim željama i ohrabrenju 
    Isssa ja isto ne znam sto misle pod leptiricima, kod mene su to bas udarci i osjecaj kao da nesto pliva (a zapravo i pliva beba hehe) 

• pandica1805
    14. Travanj 2018. 11:31

Issa znam kako ti je :( ali evo ti bar imas nekoga. Mi smo u njemackoj i cijelu trudnocu sam provela sama po cijele dane dok je muz radio. Kad sam rodila bio je 2 tjedna na godisnjem i otisao radit ja sam i dalje ostala sama. Nisam imala nikoga, ni prijatelja ni susjeda. Ja i beba sami kao dvije tuge. Bilo mi je jako tesko nikoga da ti pripazi dijete dok ides na wc, sve mi je novo bilo nisam stigla jest, smrsavila mali se derao stalno bi se nosao, plakala sam danima. Tek kad je bio 2mj sam isla za hr i tamo sam ostala kod svojih skoro 3mj to me je spasilo. Bilo mi je tesko bez muza i njemu je bilo tesko bez nas ali ds nisam otisla pukla bi jednostavno. 
    Nemam niti sada nikog tu ali imam sina koji mi je dao nadu u sve i kad jos dode braco bit ce puna kuca srece :) 
    Kad smo vec kod pokreta bebe nemojte se uplasit ako dozivite sto i ja. Ja sam tako negdje oko 25 tjedna pa sve do kraja trudnoce cula zvukove iz trbuha. Ima po netu tema gdje su zene jos pisale o tome. Doktori jos nisu definirali sto je to tocno ali cuje se kao da beba pravi balone i cujete kao da vam nesto pucka u trbuhu haha 

14. Travanj 2018. 11:35

svekyca

Meni je isto dr u bolnici prvo pokazala bebu da se smirim, i onda je rekla e sad mozemo razgovarati, tjedan dana sam bila u bolnici, napravili mi jos 2 uzv, i na zadnjem mi rekli da ga vise nema, a cim sam dosla kuci krvarenje se nastavilo, otisla sam na kontrolu kod svoje gin a ona nista ne vidi i sumnja na placentno krvarenje, bas me prepala i onda sam se narucila privatno na 4d gdje je vidila hematom 50x16,znaci od bolnice je narastao, sad zadnji put je bio 43x13,smanjuje se polako, al je odma bebi iznad glave, ja jos uvijek pijem duphaston 3x2….

Ja ti vodim trudnocu od prvoga dana privatno i sve mi gleda na 4D i bas sam mu ju pitala kad sam dosla iz bolnice na tu kontrolu kako nismo vidjele taj hematom prije. Rekla je da se mozda stvorio u meduvremenu, jer je kontrola svaka 4 tjedna ili da se skrio negdje iza guze mu ili slicno. Ne znam kaj bi ti rekla. Nadam se da ce nam se obadvjema povuci sta prije, jer bebica hvala Bogu napreduje lijepo, super je po svemu i samo mi je zao sad radi toga sta sam malo opterecena sa tim. Inace kako sam uvijek u sportu sam zamisljala sebe kao trudnicu jednoga dana kako trenkam na pilates lopti, trckaram, setam,putujem.. kad onooooo.. odmor ☺☺. Al nema veze. Sve to ima neke svoje razloge 😘😘👪

14. Travanj 2018. 11:38

petrapp2605

Garavusa005mi smo skupa sad će 8 godina, meni lagano izbijaju srijede, a njega ostavlja kosa. Bar će ga dijete vidjet dok još nije skroz čelav 🤣, njegova seka je ko mala gledala slike i odvalila se smijati i rekla vidiii tata ima kosu 😂. Tako bi i nama moglo biti jednog dana.

Pa tako i moj muž kaže da se ćelavost i sijede međusobno natječu tko će prevladati  

14. Travanj 2018. 11:39

pandica1805

Issa znam kako ti je :( ali evo ti bar imas nekoga. Mi smo u njemackoj i cijelu trudnocu sam provela sama po cijele dane dok je muz radio. Kad sam rodila bio je 2 tjedna na godisnjem i otisao radit ja sam i dalje ostala sama. Nisam imala nikoga, ni prijatelja ni susjeda. Ja i beba sami kao dvije tuge. Bilo mi je jako tesko nikoga da ti pripazi dijete dok ides na wc, sve mi je novo bilo nisam stigla jest, smrsavila mali se derao stalno bi se nosao, plakala sam danima. Tek kad je bio 2mj sam isla za hr i tamo sam ostala kod svojih skoro 3mj to me je spasilo. Bilo mi je tesko bez muza i njemu je bilo tesko bez nas ali ds nisam otisla pukla bi jednostavno.
    Nemam niti sada nikog tu ali imam sina koji mi je dao nadu u sve i kad jos dode braco bit ce puna kuca srece :)
    Kad smo vec kod pokreta bebe nemojte se uplasit ako dozivite sto i ja. Ja sam tako negdje oko 25 tjedna pa sve do kraja trudnoce cula zvukove iz trbuha. Ima po netu tema gdje su zene jos pisale o tome. Doktori jos nisu definirali sto je to tocno ali cuje se kao da beba pravi balone i cujete kao da vam nesto pucka u trbuhu haha

Al sad imas sve zato 💙💙.
    A joooj i zvukoooveee? 🌏Ja jedva cekam da me krene lupati, zvukove, leptirice, ma sta god spominjale zene, samo mislim da ce mi taj osjecaj biti preposeban 😍😍

14. Travanj 2018. 11:44

I ja jedva cekam prve udarce, vidim da ste sve vise-manje pocele osjecati sa 17, 18 tjedana, je tako?

Gold👑
    14. Travanj 2018. 11:48

Teta90

I ja jedva cekam prve udarce, vidim da ste sve vise-manje pocele osjecati sa 17, 18 tjedana, je tako?

U prvoj t sa 18 sad sa 15,ovisi ti i o tjelesnoj građi, o škembici, o posteljici itd... Al da je  posebno je, nema nista ljepse, ja svaki put kad me lupi pricam s njom, haha odma pitam jel se probudila zlato mamino, nekako instiktivno to izleti iz mene 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.