Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Looda_vila
    13. Travanj 2018. 09:17

Jutro zenske!
    Cestitke jucer na dobrim vijestima sa pregleda! Kad se sjetim gdje smo vec dogurale od početnog tipkanja sa 4-5tj trudnoce...ma divota!
    Zavidim vam svima na divnim ruckovima i prekrasnoj hrani. Ja jos najmanje 3 tjedna bez kuhinje, doslovno nemam gdje ni salicu vode zagrijat :// Jedva cekam kuhinju!! Jucer isli narucit aparate, kupit sudoper i pipu, bas se veselim, ko malo dijete
    Netko je spominjao palentu/žgance...ajme, jelo mog djetinjstva, kako sam to znala tamanit kad bi baka spremila yummy yummy!
    Ja sam svoj jastuk narucila tu: http://minigreeny.com/ Jako sam zadovoljna, jer mi onaj skroz veliki ne odogovara i ovaj nema ono punjenje sa poliesterskim kuglicama, koje me isto nervira :D tako da sam s ovim super zadovoljna, a jos je k tom i hrvatski proizvod. Frendici sam za poklon za malu narucila njihovu maramu/nosiljku, veli da je jako zadvoljna. Uzela sam i par tetra pelena, isto tako jako dobre.
    Ja cu se isto iduci vikend zaletit na sajam beba, jel bio tko prijasnjih gdina? Jel bude kakav popust?
    Mi smo gledali malo kolica isto u inozemstvu, kako mi svekar zivi u Svicarskoj, mislim da cem ih tamo kupit, 30% su jeftnije. Dok evo, frendica je narucila bebetto kolica u Mariboru, cekala ih 2 mj da bi na kraju jos ispala mrvicu skuplja i kad dodas tome gorivo + cestarina , nisu ispala nista jeftinija. No, opet to je njihovo iskustvo. Sa dosta strana sam cula da se tamo islati obavit baby shopping!
    Zaletit cu se jedan dan do Ljubljane malo izvidit situaciju, pa podijelim info:D

Dija85
    13. Travanj 2018. 09:37

Jutro cure, meni je slo ipak daleko za shopping a rado bih otišla. Otišla bih i na dane beba ali pošto smo kumovi na krštenju iduću subotu, moram dosta toga kupiti i nas dvoje obući i svašta nešto pa ne mogu sad i to. Šteta.
     Ja jutros povraćala, nakon tko zna koliko dugo. Bas mi je muka. Ne znam sta cu za ručak sada, a mislila neki gulaš sa tijesteninom.

_IvaGljiva_
    13. Travanj 2018. 09:59

Evo, upravo sam u Petrovoj čekam u labu na vađenje krvi. Dosta je gužva pa mislim da ću još neko vrijeme provesti ovdje...
    I ja planiram na dane beba u West gate. Ne znam jel li prerano za kupovinu stvari za bebu, ali ići ću barem pogledati i eventualno pokupiti neke popuste (ako je to kao na danima vjenčanja )
    Danas je tako lijep dan, jako se veselim nekoj finoj kavici na suncu čim obavim pikanje ☕🌞

13. Travanj 2018. 10:04

Crna191, nadam se da si danas bolje :)
    Tinci, bit ce popusti sigurno, i mi cemo vjerojatno htjeti sve kupiti, ali jos je rano, makar dobro bi nam doslo financijsko rasterecenje, da ne moramo na kraju sve odjednom. Rekla sam muzu da bi jedino uzela ako budu na popustu neke tetre, pa onako paket od 10kom, ali to nije neki izdatak.
    Pitanje za sve cure, pogotovo vas koje vec imate djecu: Sto mislite, koliko ukupno kosta kupiti sve za bebu (kolica, krevet, prematalica, robica, kozmetika, sve za mamu od kozmetike i opreme..)? Je li to cijena od 1000eur, ili koliko? I isto tako, koliko su vam clanovi obitelji pomogli financijski pri nabavci stvari, jesu kupili neke vece stvari od recimo 1000 ili par 1000kn?
    Ja mislim da ce nama na kraju svi pomoci i svatko ce htjeti nesto kupiti, a stalno kukam muzu da nemamo novaca i da se necemo moci pokriti..
    Looda_vila, strpi se jos malo za kuhinju, nadam se da ce brzo proci tih mjesec dana :-*
    Sto se tice Slovenije, meni je blizu Kopar, a vezana sam i za Zagreb jer je muz tamo svaki tjedan dva dana, pa nam nisu daleko ni Brezice, mislim da cemo ici pogledati ponudu.

petrapp2605
    13. Travanj 2018. 10:16

Teta90 a mislim da taj konačni iznosi najviše ovisi o željama i mogućnostima, primjerice ima kolica za ajmo reć 3000 tisuće kn, a bome ima i za 10 000kn. I tako sa svim ostalim stvarima. Meni će moji vrlo vjerojatno kupiti kolica, ali ako zapnem za neka dosta skupa, neću dozvoliti da ih plate cijela. Uz to znam da će kupiti i hrpu robice i svega i svačega na što možda i neću računati. Za muževu stranu ne znam, još se nitko nije izjasnio s nekom željom da žele nešto kupiti ili posuditi od onih koji su već imali malu djecu. Ja želim kupiti krevetić, vidla sam da se ajmo reć cijene kreću oko 1200 kn za one koji mi se sviđaju, plus treba pronaći i madrac, a i posteljinu čije su cijene ak se mene pita poprilično paprene. Nakupi se na kraju dosta toga, pogotovo nama s prvom bebama. Zato si i ja želim malo po malo kupovati potrebno da me kasnije ne šokiran to sve od jednom, a ovak ću malo popeglati amex i nekako ćemo izgurati. 

• BitCuOpetMama
    13. Travanj 2018. 10:23

Jutro cure :) ja jos u prehladi, sopam se limunom i medom al zasad nista ne pomaze.. valjda ce proci brzo
    Super za slo i shopping vama koje ste blizu, pogotovo onima koje moraju kupovati kolica, krevetic i te velike stvari. Teta90 mi smo imali srece pa sam krevetic dobila od rodice,rabljeni od njene curice, kolica sam dobila od mojih kao poklon, prematalicu takoder (iako sam uzela komodu sa 6 velikih polica,vise se isplati i tu sam drzala svu robicu, a bebu presvlacila na onoj prematalici sta se zakaci za krevetić).. manje vise svu robicu sam posudila , al me sad ta kupovina ceka jer sam i vratila naravno robicu, imamo puno bebaca u familiji:) tako da bi svakako bilo najbolje i najidealnije kad bi ti mogla dobit neke stvari na poklon, ovisi naravno o mogućnostima roditelja i rodbine.. mene su svi pitali sta mi treba il su dali novce. Mislim da sve ukupno to kosta puno vise od 1000e ako bas nista nemas i sve moras kupit..manje vise se svi sluzimo obrocnim placanjem pa te i to malo rastereti..
    Kolica imas svakakvih, jeftinijih i skupih al na kraju krajeva gledas da ti stanu u auto i da nisu preteska.. ima i jeftinijih dosta kvalitetnih. Robicu uvijek kupis na akciji, bude tih bodica uvijek. Netko je spomenuo Pepco, ja tamo malom uzmem robu za vrtic i ne mogu se pozalit, sad ne znam kakav im je izbor za bebe, svakako cu tamo dosta toga uzet.
    Gledam ovaj Etheral, e sve bi pokupovala kako je slatko :) :) svakako ce pasti koja sarena tetrica i dekica..  
    Slazem se da ne treba toga nagomilavati, pogotovo posteljinu djecju, rucnike i sl. Meni je bitno da imam bodica i tutica da ne moram prati svako malo i mislit se ocu imat dovoljno buduci da stalno kake i bljuckaju.. ok stvarno sam se raspisala sad da sam vec zaboravila o cemu sam pocela pisat haha
    Poz svima i odmarajte i papajte fino danas

Gold👑
    13. Travanj 2018. 10:26

Bas tako kako petra kaze, ovisi o zeljama, ja u prvoj t nisam imala nekih obaveza prevelikih pa sam stalno pratila akcije za te malo skuplje stvari i kupila sam sve sto sam htjela dosta povoljnije  npr krevetic koji mi se svidao smo ja mislim oko 800 kn platili i plus uz njega dobili veliki popust na madrac, pa posteljina i debele dekice su bile na rasprodaji jer se jedan ducan zatvarao i tako. Mi nismo nikom dali da nam ista kupuje jer su svi bili u losijoj financijskoj situaciji od nas ali uvijek ti netko donese nesto, pogotovo robicu, bake tome ne mogu odoliti :) Moj savjet ti je da si stavis na papir sve cega se sjetis pa malo po malo kupujes kad naides na nesto i samo krizas sa popisa, jer dosta sitnica se skupi...  

okozeleno
    13. Travanj 2018. 10:28

Teta90, ako kupujes kompletno full opremu mislim da se broj vise priblizi 10000 kn... kolica i ako jeftinija uzimas dodu oko 3000-4000 kn... prematalica i krevetic s madracem jos 2000-3000... pa mozda koja nosiljka, kadica, robica, posteljina, dekica, skafander jer cemo ici u zimu... pelene, kozmetika... pa nakupi se toga...

Sreća 1 - 2011.
    Sreća 2 - 2013.
    Sreća 3 - na putu :)

Crna191
    13. Travanj 2018. 10:45

mi smo sve sami kupovali..i sve smo "pazili" jer iso nismo u nekoj financijski super situaciji.. kolica koja smo gledali u babycentru za 6000kn sam našla na njuškalu (nova) jer ih žena nije koristila, za 2800kn.. i stvarno su bila nova jer se na kotačima ona crta od proizvodnje vidjela po sredini..
    robicu smo nešto sami kupovali jer, svaka mama ne može odolit da svome ne kupi nešto, ali dosta imamo i bebača u obitelji pa se još uvijek izmjenjujemo..i to me spašava, ali doslovno..da sam morala kupiti i zimsku jaknu i skafander i trenirkice i bodiće, ne znam gjde bi bili.. 
    nosiljku smo mi kupili ali tek kad je E imao 6mj..do tad smo imali elastičnu maramu i stvarno mislim da dok ne vidite kakva je bebica i ako baš želite nositi bebicu, to je investicija koja nije neophodna..
    ja sam luuuuda na kolica i stvarno sa istražila sve živo, meni se ona jeftinija baš vidjelo zašto su jeftinija (pričam o kolicima 3u1 za 1500kn) no netko ko nema, kupit će i takva.. 
    ako idete na sajam beba, isprobajte sklapanje, rasklapanje i vozit kolica..skužit ćete razliku..
    mi smo posebno kupovali autosjedalicu (jaje) koje je isto jedan od izdataka..
    prematalicu sam uzela u ikei..i super mi je jer sad služi E kao polica za knjige i igračke, krevetić isto ikea ali cijene su sve tu negdje.. za početak smo ( do E 3.mjeseca) koristili moju koljevku..
    imate i trgovinu Emporium..kod Buzina..mi smo tamo nakupovali robice za 600kn što u hm nebi uspjela za 1000kn a stvarno kvalitetno..ima i int stranica..

13. Travanj 2018. 10:48

Dm ima u svom priručniku za trudnice lijepi popis što eventualno treba za dolazak bebice (dosta korisno nama koje smo prvi put trudne) 
    Muž i ja nismo sad u nekoj bajnoj financijskoj situaciji jer imamo i renovaciju stana i dolazak bebe istovremeno ali ćemo dobiti krevetić nasljeđen od bratove djece, kolica planiramo uzeti polovna jer mi je jako važno da imaju ručnu kočnicu a ta su jako rijetka i jako skupa kada ih se i pronađe. A i kolica nam nisu toliko nužna u našem gradu kada se niti nema kamo voziti njima. Važnija nam je recimo - marama nosiljka ili klokanica. Jaje ćemo isto uzeti polovno. Ako bude dječak, dobiti ćemo puuuuno robice od bratića, a ako bude curica - onda će ona svoju robicu davati drugima 
    E sad što se tiče rodbine - ovisi kakva je rodbina. Moji su poprilično darežljivi i doslovno bi sebi od usta otkinuli da bi osigurali nama, a ja to nekako nastojim izbjeći jer druga strana baš i nema takvu naviku. Ne želim reći da je muževa strana škrta nego jednostavno nisu takvi običaji kao kod mojih. Moji roditelji su svojoj prvoj unučici kupili kompletan krevetić, madrac, baldahin, vrtuljak, posteljinu i navlake ali sada je moje dijete sljedeće u krevetiću, samo će mu moj brat napraviti novi madrac. Vjerojatno će se moji nuditi za kolica ili tako nešto. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.